Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 31

Skirtingas Europos krepšinio žvaigždžių startas: vienas renka po 41 tašką, kitas – 2,5

NBA čempionate praėjo pirmoji savaitė, o komandoms sužaidus po kelerias rungtynes į akis krenta dviejų Europos krepšinio garsenybių – Lukos Dončičiaus ir Vasilije Micičiaus skirtinga sezono pradžia.

Luka Dončičius sužaidė dar vieną įspūdingą mačą šiame NBA sezone.

Slovėnijos krepšinio supertalentas pelnė 35 taškus, atkovojo 12 kamuolių ir atliko 12 rezultatyvių perdavimų per NBA rungtynes pirmadienį.

L.Dončičiaus 58-asis trigubas dublis karjeroje padėjo „Dallas Mavericks“ komandai (3-0) išvykoje 125:110 įveikti „Memphis Grizzlies“ (0-4).

„Puikus startas, – apie trečią „Mavericks“ pergalę iš eilės sakė L.Dončičius. – Suprantame, kad dar daug rungtynių reikės sužaisti, bet visada smagu gerai pradėti.“

Pats L.Dončičius startavo įspūdingai.

Po pasaulio čempionato, kur atstovavo Slovėnijos rinktinei, šeštą NBA sezoną pasitikęs 24 metų žaidėjas per pirmąsias trejas rungtynes renka po 41 tašką vidutiniškai ir iškart užlipo į rezultatyviausių lygos krepšininkų viršūnę. L.Dončičius dar ir atkovoja po 11,5 kamuolio ir atlieka po 8,5 rezultatyvaus perdavimo.

Sunkiau NBA sezono pradžia klostosi Vasilije Micičiui.

Kauno „Žalgiryje“ 2017-2018 metais žaidęs serbas neturi L.Dončičiaus statuso, bet per pastaruosius kelerius metus buvo laikomas vienu geriausių Eurolygos žaidėjų, kai su Stambulo „Anadolu Efes“ laimėjo du čempionų titulus, o pats buvo pripažintas naudingiausiu Eurolygos sezono žaidėju 2021 metais ir dukart (2021 ir 2022 m.) išrinktas finalo ketvertų MVP.

Vasarą V.Micičius persikėlė į „Oklahoma City Thunder“, bet šioje komandoje dar ieško savo vietos.

Vida Press nuotr./Vasilije Micičius
Vida Press nuotr./Vasilije Micičius

Per pirmąsias rungtynes su „Cleveland Cavaliers“ 29 metų serbas per 6 min. pelnė 3 taškus, o per antrąsias – su „Denver Nuggets“ per 14 min. įmetė 2 taškus.

Kol kas jo rodikliai – po 2,5 taško ir 2 rezultatyvaus perdavimo – atrodo labai kuklūs kaip vienam iš geriausių Europos krepšininkų.

Dėl trenerio sprendimų V.Micičius pasirodė tik per dvejas iš ketverių „Thunder“ rungtynių, o pagal žaidimo laiką (po 10 min.) komandoje tėra vienuoliktas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas