Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 15

Spindintis D.Sabonis mėgaujasi „Pacers“ pokyčiais: „Visi yra sužavėti“

„Indiana Pacers“ krepšininkai patyrė du pralaimėjimus pasiruošimo NBA sezonui starte Klivlande, tačiau po jų Domanto Sabonio ir kitų „Pacers“ žaidėjų veidus puošė šypsenos. Indianos klubo žaidėjams patinka, kokias naujoves į jų komandos žaidimą įnešė naujasis strategas Nate'as Bjorkgrenas.
Nate'as Bjorkgrenas ir Domantas Sabonis
Nate'as Bjorkgrenas ir Domantas Sabonis / „Scanpix“ nuotr.

Nepraėjus nė 10-čiai dienų nuo treniruočių stovyklos pradžios „Pacers“ išvyko į Klivlandą ir sužaidė dvejas rungtynes su „Cleveland Cavaliers“.

Šeštadienį „Pacers“ krito po atkaklios kovos 104:107, o praėjusią naktį pirmajame kėlinyje turėjo net 20 taškų persvarą (26:6), tačiau subyrėjo dar to paties ketvirčio pabaigoje ir patyrė nesėkmę 106:116.

Visgi bendras vaizdas Klivlande „Pacers“ žaidėjams ir gerbėjams turėjo įpūsti optimizmo.

Jau nuo pirmųjų minučių aikštėje matyti naujojo ekipos trenerio ranka.

Pernai buvę mažiausiai tritaškių visoje lygoje išmetančia ekipa, per susitikimą iš už 7,24 m atstumu nuo krepšio nubrėžtos linijos kamuolį sviedžiančia po 28 kartus per susitikimą, šiemet „Pacers“ pretenduos į kitą šio statistinio rodiklio polių.

„Scanpix“ nuotr./Nate'as Bjorkgrenas
„Scanpix“ nuotr./Nate'as Bjorkgrenas

Šeštadienį į „Cavs“ krepšį jie išmetė net 44 tritaškius (pataikė 15), o praėjusią naktį atakavo 40 kartų (pataikė 17), taip rodydami visiškai kitą komandos veidą nei pastaruosius kelerius metus, kai „Pacers“ treniravo Nate'as McMillanas.

Tritaškius Indianoje dabar meta visi. Kol N.Bjorkgrenas atliko pirmąjį keitimą praėjusios nakties susitikime, visi penki „Pacers“ starto penketo žaidėjai, įskaitant ir D.Sabonį, jau buvo išmetę bent po vieną tritaškį.

Šeštadienį iš toli atakavo 11 krepšininkų ir tik 14 minučių ant parketo praleidęs Edmondas Sumneris nešveitė kamuolio iš už tritaškio linijos, o antrosiose rungtynėse bent po sykį pabandė visi 12 aikštėje pasirodžiusių „Pacers“ žaidėjų.

„Man patinka tritaškių skaičiai, kuriuos pasiekėme per pastarąsias dvejas rungtynes, – N.Bjorkgreną po susitikimo citavo žurnalistas Scottas Agnessas. – Išmetėme virš 80 tritaškių, artėjame prie 90. Tai – geri skaičiai, kuriuos pasiekėme išsimesdami gerus metimus. Nesu nustatęs konkretaus tikslo, bet jeigu susikuriame gerus metimus, ir toliau privalome mesti nedvejodami.“

Jeigu susikuriame gerus metimus, ir toliau privalome mesti nedvejodami.

Be to, kad meta daugybę tritaškių, „Pacers“ padidino ir žaidimo spartą, mėgindami išnaudoti kiekvieną galimybę lėkti į greitą puolimą.

Prie to labai prisideda ir D.Sabonis, kuris atsikovojęs kamuolį gynyboje skuodžia į priekį lyg gazelė.

Lietuvis šį sezoną dažniau mėtys ir tritaškius, ko iš jo reikalauja naujas treneris. Praėjusį sezoną jis išmesdavo 1,1, o užpraėjusį – vos 0,2 tritaškio per susitikimą, kai per pirmus du draugiškus mačus D.Sabonis iš toli švystelėjo penkis sykius. Tiesa, nė karto nepataikė.

„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis
„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis

Abiejuose mačuose rezultatyviausiai žaidęs lietuvis įprastai po pralaimėjimų prikanda lūpą, tačiau ne šį kartą. Pirmajame susitikime 16, o antrajame – 18 taškų įmetęs D.Sabonis sužavėtas pokyčiais ir su šypsena kalba apie pasikeitusį komandos žaidimą.

„Puolime išbandome naujus dalykus, – S.Agnessui sakė lietuvis. – Skirtingai judame, visi turi savo erdves aikštėje. Bet dar nepadarome to, prie ko dirbome per treniruotes, stringame puolime.“

VIDEO: Domanto Sabonio žaidimo epizodai draugiškose rungtynėse

Tačiau tai – suprantama. Vos apie savaitę kartu pasitreniravę Indianapolio klubo žaidėjai puolime vis dar kartais labiau remiasi iš praėjusių sezonų atsineštu susižaidimu, nei naujojo trenerio įdiegtais žaidimo pakeitimais.

„Treniruotėse bandėme naujus dalykus. Tai – labai skirtinga nuo to, ką darėme anksčiau, o pokyčiai dažniausiai niekam nepatinka. Bet buvo puiku pagaliau išbėgti į aikštę, išbandyti tuos naujus dalykus ir pamatyti, kad jie iš tikrųjų gali veikti“, – tikino „Pacers“ vidurio puolėjas iš Lietuvos.

Buvo puiku pagaliau išbėgti į aikštę, išbandyti tuos naujus dalykus ir pamatyti, kad jie iš tikrųjų gali veikti.

Anot D.Sabonio, „Pacers“ žaidimo naujovėmis žavisi ne tik jis pats, bet ir kiti komandos nariai.

„Manau, kad visi yra sužavėti. Visi, su kuriais kalbėjau, mėgaujasi pakeitimais. Norime tobulėti ir kuo greičiau įsisavinti naują sistemą, nes ji patinka visiems“, – sakė lietuvis.

Tiesa, naujoje sistemoje kol kas netrūksta ir spragų. Viena iš jų – kova dėl kamuolių. „Cavaliers“ antrosiose rungtynėse padarė net 24 klaidas, tačiau atakuodami 51 proc. tikslumu ir laimėdami dvikovas po krepšiais sumetė Indianos ekipai net 116 taškų.

„Turime geriau kautis po lenta, – pabrėžė N.Bjorkgrenas. – Kalbėjome apie tai rungtynių metu. Tai labai svarbus žaidimo aspektas, dėl to turime žaisti agresyviau, turime negailėti savo kūnų.“

„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis (dešinėje) kovoja dėl kamuolio
„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis (dešinėje) kovoja dėl kamuolio

Naujajam „Pacers“ vairininkui, kuris prieš tai dirbo „Toronto Raptors“ stratego Nicko Nurse'o asistentu, nepadeda faktas, jog vietoje daugiau nei mėnesio šįkart treniruočių stovykla užtruks vos kelias savaites. Dėl to N.Bjorkgreno įvedami pakeitimai yra kitokie, negu būtų įprastu atveju.

„Bandome viską supaprastinti, – sakė vienas ekipos lyderių Victoras Oladipo. – Žinau, kad jis dar pasiliko daugybę triukų, kurių neišsitraukia dėl to, jog tai – tik ikisezoninės rungtynės.“

Pradėję naują sezoną COVID-19 pandemijos akivaizdoje, NBA krepšininkai turi prisitaikyti ir prie naujos realybės.

Žaisdami Klivlande su naujomis taisyklėmis susipažino ir „Pacers“ žaidėjai.

D.Sabonis su komandos draugais gyveno viešbutyje vos už penkių minučių pėsčiomis nuo arenos, kiekvieną rytą testavosi ir sulaukė maisto į kambarius, priešingai nei anksčiau, kai nusileisdavo pavalgyti į bendras patalpas. Tačiau lietuvis šių pokyčių nesureikšmino.

„Klivlande viskas buvo panašiai, kaip ir ankstesniais metais. Galbūt tik esant normaliai situacijai būtume visi kartu ėję pavalgyti kažkur kitur, – sakė D.Sabonis. – Turime prisitaikyti prie naujų taisyklių. Keliamės anksti, pasidarome koronaviruso testus, sulaukiame jų atsakymų ir tuomet galime eiti ir daryti, ką norime – kilnoti svarmenis, mankštintis, kitaip treniruotis. Ir, žinoma, privalome saugoti save, plautis rankas ir pan.“

„Pacers“ prieš sezono startą sužais dar vienas draugiškas rungtynes, kai penktadienį namuose priims „Philadelphia 76ers“. Reguliarųjį sezoną D.Sabonio komanda pradės namų rungtynėmis su „New York Knicks“ gruodžio 23 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas