Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 30

Stebuklo nesulaukėme: Bostone triumfavęs „Heat“ – NBA finale

Atrodė, kad tris iš eilės kartus laimėjusi „Boston Celtics“ gali tapti pirmuoju klubu NBA istorijoje, išsikapanojusiu iš tokios beviltiškos situacijos, tačiau stebuklas neįvyko. Lemiamos septintosios Rytų konferencijos finalo rungtynės baigėsi saldžiu ir užtikrintu „Miami Heat“ triumfu priešo teritorijoje – 103:84 (22:15, 30:26, 24:25, 27:18).
„Miami Heat“
„Miami Heat“ / „Scanpix“ nuotr.

Dar niekada nė vienam NBA klubui nepavyko laimėti atkrintamųjų serijos atsiliekant 0:3.

Panašu, kad ši nerašyta taisyklė nebus pakeista ir 2023-aisiais.

Lemiamame mače Erico Spoelstros ekipą vėl traukė Jimmy Butleris. Jis per 43 minutes pelnė 28 taškus, atkovojo 7 ir perėmė 3 kamuolius bei atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir po mačo buvo pripažintas Rytų konferencijos MVP.

„Scanpix“ nuotr./Jimmy Butleris
„Scanpix“ nuotr./Jimmy Butleris

„Celtics“ tapo tik ketvirtąja komanda lygos istorijoje, kuriai pavyko priversti žaisti savo varžovus 7-ąsias rungtynes, pralaimėjus tris pirmus serijos mačus, bet lemiamoje akistatoje degalų bake pritrūko.

Svarbiausioje sezono akistatoje „TD Garden“ arenoje „Heat“ anksti perėmė iniciatyvą. Pirmajame kėlinyje šeimininkai pelnė vos 15 taškų ir tai buvo pats nerezultatyviausias „Celtics“ ketvirtis šį sezoną. Per jį Bostonas prametė visus 10 savo tritaškių.

Dar blogiau Bostono komandai buvo tai, kad jau pirmajame kėlinyje jos lyderis Jaysonas Tatumas sunkiai susižeidė kairės kojos čiurną. Nors žvaigždė liko aikštėje, tačiau buvo akivaizdžiai matyti, kad žaidžia kęsdamas skausmus. Per pirmąsias 12 minučių jis atliko tik vieną metimą į krepšį.

Antrojo ketvirčio pradžioje „Celtics“ pagaliau pataikė porą tritaškių, tačiau „Heat“ gana lengvai padidino savo pranašumą iki 17 taškų.

Intriga nepakvipo.

VIDEO: Rungtynių santrauka

Floridos komanda galiausiai triumfavo 4:3 ir didžiajame finale kovos su „Denver Nuggets“, Vakarų konferencijos lemiamame mače net 4:0 susitvarkiusiu su „Los Angeles Lakers“.

Į finalą „Heat“ pateko septintą kartą klubo istorijoje. 2006, 2012 ir 2013 metais Floridos komanda laimėjo NBA, o 2011, 2014 ir 2020 metais pralaimėjo finalo serijoje.

VIDEO: „Heat“ triumfas Rytų konferencijos finale

„Nuggets“ iki šio sezono buvo viena iš šešių lygos komandų, kuri dar niekada nėra pasiekusi NBA finalo.

NBA finalas startuos naktį iš ketvirtadienio į penktadienį. Pirmieji du mačai bus žaidžiami Kolorade, kur „Nuggets“ šį sezoną atkrintamosiose laimėjo visas savo rungtynes.

„Celtics“: Jaylenas Brownas 19, Derrickas White'as 18, Jaysonas Tatumas 14 (11 atk. kam.), Marcusas Smartas 9.

„Heat“: Jimmy Butleris 28, Calebas Martinas 26 (10 atk. kam.), Bamas Adebayo 12 (10 atk. kam., 7 rez. perd.), Gabe'as Vincentas ir Duncanas Robinsonas – po 10.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas