Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 24

Stoja į žūtbūtinius mūšius: NBA lietuviams – neeilinė proga kautis dėl trofėjaus

Domantas Sabonis ir Jonas Valančiūnas ateinančią naktį žais NBA reguliariojo sezono rungtynes, bet jos bus svarbesnės nei didžioji dalis kitų susitikimų 82 rungtynių tvarkaraštyje. Lietuvių atstovaujamos komandos kausis dėl neeilinės progos pakovoti dėl pirmojo NBA taurės trofėjaus.

Prieš šį sezoną pristatytas NBA sezono vidurio turnyras (In-Season Tournament), arba paprasčiausiai NBA taurė, artėja prie kulminacijos.

30 komandų buvo išdalintos į šešias grupes po penkias ekipas, o kiekvienos grupės nugalėtojai ir dar dvi geriausius rezultatus pademonstravusios ekipos pateks į aštuonetą, kuris gruodžio pradžioje kausis dėl titulo.

„Indiana Pacers“ ir „Los Angeles Lakers“ klubai šią savaitę jau tapo pirmaisiais, užsitikrinusiais kelialapius į ketvirtfinalį, o arti to yra ir „Sacramento Kings“ su D.Saboniu bei „New Orleans Pelicans“ su J.Valančiūnu.

„Kings“ krepšininkai, kurie varžosi Vakarų C grupėje, turnyrą pradėjo pergalėmis prieš „Oklahoma City Thunder“ (105:98) ir „San Antonio Spurs“ (129:120), o ateinančią naktį svečiuosis pas kitą vis dar nepralaimėjusį „Minnesota Timberwolves“ (2-0) klubą.

Jei parsiveš pergalę iš Mineapolio, „Kings“ atsidurs per plauką nuo ketvirtfinalio. Tam užtektų paskutinėse grupės rungtynėse nugalėti „Golden State Warriors“ arba sulaukti „karių“ nesėkmės prieš „Spurs“.

O net ir užėmę antrąją vietą grupėje, bet laimėję tris kartus iš keturių „Kings“ turėtų labai realų šansą tapti geriausia iš kitų Vakarų grupių komandų.

Scanpix/USA TODAY Sports via Reuters Con nuotr./Domantas Sabonis
Scanpix/USA TODAY Sports via Reuters Con nuotr./Domantas Sabonis

Jei vis tik šiąnakt „Kings“ pralaimės, pirmoji vieta grupėje tikrai atiteks „Timberwolves“ komandai.

Labai geroje situacijoje yra ir „New Orleans Pelicans“, kurie iki šiol nusileido „Houston Rockets“ (101:104), bet po to įveikė „Dallas Mavericks“ (131:110) ir „Denver Nuggets“ (115:110).

Ateinančią naktį „pelikanai“ žais paskutines Vakarų B grupės rungtynes svečiuose prieš „Los Angeles Clippers“ (1-2), o pergalės atveju praktiškai užsitikrintų vietą finalinėse kovose – jiems pakaktų sulaukti „Rockets“ pralaimėjimo prieš „Nuggets“ arba „Mavericks“.

Tiesa, nesėkmės atveju „pelikanų“ viltys praktiškai subliukštų – jie turėtų jau tik teorinę viltį iškopti į kitą etapą kaip geriausia antrąją vietą užėmusi ekipa. Tokiu atveju pirmąją vietą grupėje užimtų „Nuggets“, jei tik šiąnakt nugalėtų „Rockets“.

„Scanpix“/AP nuotr./Jonas Valančiūnas
„Scanpix“/AP nuotr./Jonas Valančiūnas

NBA taurės grupių etapas baigsis lapkričio 28-ąją, o ketvirtfinaliai bus žaidžiami geresnį rezultatą grupių etape parodžiusių komandų aikštėse gruodžio 4-5 dienomis.

Finalo ketverto kovos gruodžio 7-9 dienomis vyks neutralioje aikštėje – Las Vegaso „T-Mobile“ arenoje.

Visos NBA taurės rungtynės skaičiuojasi į reguliariojo sezono rezultatus. Išskyrus vienerias – finalą. Tai reiškia, kad jame žaisiančios komandos reguliariajame sezone sužais ne 82, o 83 rungtynes.

Turnyro nugalėtojų žaidėjai gaus po 500 tūkst. JAV dolerių, finalą pralaimėjusios komandos atstovai – po 200 tūkst.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas