Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 02

Stulbinantis „Bulls“ startas: ekipa rungtyniauja taip, kaip nesitikėjo niekas

Puikus „Chicago Bulls“ komandos žaidimas yra vienas didžiausių šio NBA reguliariojo sezono starto siurprizų. Labai daug kritikos sulaukusi ekipa iškovojo tris pergales iš eilės bendru 58 taškų skirtumu. Žinoma, dar praėjo labai mažai laiko, tačiau naujasis Rajono Rondo, Dwyane'o Wade'o ir Jimmy Butlerio trio kol kas veikia be priekaištų.
Jimmy Butleris ir Dwyane'as Wade'as
Jimmy Butleris ir Dwyane'as Wade'as / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Bulls“ vasarą pasikeitė iš esmės. Mainų būdu komandą paliko Derrickas Rose'as, Joakimas Noah pasirašė sutartį su „Knicks“, o Pau Gasolis nusprendė karjerą tęsti San Antonijuje.

Nors D.Wade'o, R.Rondo ir J.Butlerio pavardės žinomos net ir mažai NBA besidomintiems krepšinio gerbėjams, tačiau šio trio galimybėmis susižaisti buvo labai abejojama. Visi šie žaidėjai nuolat nori turėti kamuolį savo rankose, o iš toli patikimai gali pataikyti nebent J.Butleris.

Buvo prognozuojama, kad „Bulls“ puolimas strigs, metimams erdvės nebus, o tai bus pagrindinė jų nesėkmių priežastis.

Tačiau „Bulls“ per pirmąsias trejas rungtynes tildo kritikus. Jų puolimo reitingas yra geriausias lygoje, nes per 100 atakų jie pelno net 114 taškų. Iš toli Čikagos ekipa meta net 42 proc. taiklumu, o iš viso pataikė 31 tritaškį.

Negana to, pastarosiose rungtynėse su „Nets“ jie atliko 26 rezultatyvius perdavimus, o minėtasis 31 tritaškis yra daugiausiai kiek yra įmetusi „Bulls“ per pirmąsias trejas rungtynes savo komandos istorijoje.

Puolime D.Wade'o ir R.Rondo metimai iš toli nėra gerbiami. Juk šie žaidėjai savo karjeroje pataikė vos 28 proc. savo tritaškių. Vaizdo įraše galite puikiai pamatyti, kad D.Wade'ui yra leidžiama mesti laisvam.

Jeigu D.Wade'as taip mėtys ir toliau, tai varžovai turės gintis dar arčiau, o tai atvers jam kelius link krepšio.

Žinoma, „Bulls“ vis dar negalima kelti labai aukštai, nes komanda pergales iškovojo prieš „Celtics“, „Pacers“ ir „Nets“ klubus. Metimai gali pradėti nebekristi, o verta prisiminti, kad D.Wade'as praėjusiais metais reguliariajame sezone iš toli metė vos 44 kartus ir pataikė 7. Buvęs „Heat“ gynėjas niekada savo karjeroje iš toli nemetė geriau nei 33 proc.

Nėra abejonių, kad „Bulls“ tritaškių pataikymas mažės ir tikrai neišliks 42 proc. Įdomu, koks jis bus jau po kitų kelerių rungtynių.

Tačiau R.Rondo, D.Wade'o ir J.Butlerio tarpusavio supratimas ir komandinis žaidimas turėtų išlikti. Galbūt buvo nepasverta tai, jog visi šie krepšininkai puikiai perduoda kamuolį, moka aikštėje judėti be jo ir žaisti gudrų krepšinį.

Puolimas turėtų suprastėti, tačiau gera pradžia džiugina. Jeigu didysis „Bulls“ trejetas sugebės padoriai mesti iš toli ir toliau demonstruos tokį kokybišką žaidimą, tai atkrintamosiose turėtų būti gerokai stipresni nei tikėtasi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento