Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 07

„Stūmokliai“ verčia naują lapą: kas Detroite laukia Deivido Sirvydžio?

Deividas Sirvydis šią savaitę suraitė parašą ant trejų metų sutarties su „Detroit Pistons“ ir tapo 14-uoju NBA kontraktą gavusiu lietuviu lygos istorijoje. Kas jaunojo vilniečio laukia JAV automobilių pramonės sostinėje ir komandoje, dėl kurios veiksmų šį tarpsezonį NBA apžvalgininkai ir sirgaliai kraipė galvas ir klausė – ką jie sugalvojo?
Deividas Sirvydis keliasi į „Detroit Pistons“ organizaciją
Deividas Sirvydis keliasi į „Detroit Pistons“ organizaciją / Scanpix ir 15min nuotr., D.Gvildžio fotomontažas

Detroitas – 24-as pagal dydį JAV miestas, išsidėstęs palei Detroito upę, tarp Švento Klero ir Erio ežerų.

Oficialiai šiame mieste gyvena 670 tūkst. gyventojų – vos 80 tūkst. daugiau nei Vilniuje, – bet Detroitą supančiose vietovėse iš viso susispietę net 4,3 mln. žmonių ir tai yra tankiausiai apgyvendintas regionas JAV vidurio vakaruose po Čikagos apylinkių.

Miestas, kuriame nuo šio sezono įsikurs D.Sirvydis, yra garsus savo laivyba, muzikine kultūra ir unikalia architektūra, pripažinta net UNESCO paveldo organizacijos, tačiau labiausiai Detroitas išgarsėjo dėl savo automobilių pramonės.

„Scanpix“ nuotr./Detroitas
„Scanpix“ nuotr./Detroitas

Šiame mieste ir jo apylinkėse veikia trys didieji JAV automobilių gamintojai – „General Motors“, „Ford“ ir „Chrysler“, o būtent iš Detroito kilęs Henry Fordas laikomas automobilių pramonės tėvu, vos per keliolika metų pavertusiu naują išradimą daugeliui prieinama ir patogia susisiekimo priemone.

Nenuostabu, kad ir krepšinio komandai prilipo pavadinimas, susijęs su labiausiai Detroitą ir jo apylinkes garsinančia pramone, – „stūmokliai“.

Tiesa, „Pistons“ pavadinimo istorija slypi dar tame laikotarpyje, kai Detroitas krepšinio komandos neturėjo, mat pirmiausia ši ekipa žaidė kitame Mičigano valstijos mieste Fort Veine. Klubą įkūręs Fredas Zollneris pavadino jį savo kompanijos, kuri gamino stūmoklius automobiliams, sunkvežimiams ir garvežiams, vardu, kuris liko net ir po keliolikos metų klubui pakėlus sparnus į Detroitą.

Pagrindiniai faktai apie „Pistons“

  • Klubas įkurtas 1941 m. ir iš pradžių vadinosi „Fort Wayne Zollner Pistons“, o nuo 1948 m. – „Fort Wayne Pistons“. Pirmus 16 gyvavimo metų „Pistons“ žaidė Fort Veino mieste Mičigane, už 300 km nuo Detroito;
  • Į Detroitą „Pistons“ klubas persikėlė 1957 m.;
  • Per 71 metus NBA lygoje „Pistons“ septynis sykius žaidė finale: 1955, 1956, 1988, 1989, 1990, 2004 ir 2005 m. Čempionais šis klubas tapo 1989, 1990 ir 2004 m.;
  • Praėjusį sezoną Rytų konferencijoje užėmė 13-ąją vietą (20 pergalių ir 46 pralaimėjimai);
  • Klubą valdo iš Izraelio kilęs amerikietis milijardierius Tomas Goresas. Jo turtas vertinamas 4,1 mlrd. JAV dolerių;
  • Ryškiausios žvaigždės – Blake'as Griffinas ir Derrickas Rose'as. Ryškiausi jaunieji talentai – Killianas Hayesas, Sekou Doumbouya, Saddiqas Bey'us.

Kaip ir dera pramonės miesto komandai, „Pistons“ per savo istoriją pasižymėjo ne ryškiomis superžvaigždėmis ir akį kerinčiu žaidimu, o kietakakčiais darbininkais, kelią link pergalių žymėjusiais ne tik savo prakaitu, bet ir krauju.

Aukso amžių „Pistons“ išgyveno devintajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje, kai Isiah Thomaso ir kitų „blogųjų berniukų“ vedamas Detroito klubas žaidė trijuose ir laimėjo du NBA finalus. Šlovingus laikus „Pistons“ prisiminė ir 2004-2005 m. metais, kai dusyk žaidė dėl titulo ir jį pasiekė 2004-aisiais, parbloškę Shaquille'o O'Nealo ir Kobe Bryanto „Los Angeles Lakers“.

Bet į šešėlį pasitraukus tų laikų herojams Chauncey Billupsui, Richardui Hamiltonui, Tayshaunui Prince'ui ir Benui Wallace'ui, „Pistons“ stūmokliai jau ilgiau nei dešimtmetį puškuoja tuščiai.

„Scanpix“ nuotr./Chauncey Billupsas
„Scanpix“ nuotr./Chauncey Billupsas

Per 11 metų „Pistons“ tik du kartus žaidė atkrintamosiose varžybose ir abusyk buvo sutriuškinti 0-4 – 2016 m. taip pralaimėta prieš būsimus čempionus „Cleveland Cavaliers“, o 2019 m. „sausai“ nusileista „Milwaukee Bucks“ su Gianniu Antetokounmpo.

Naują komandos istorijos lapą „Pistons“ nusprendė versti paskirdama generalinį vadybininką Troy'ų Weaverį, kuris jau pirmaisiais darbo mėnesiais prikaustė NBA apžvalgininkų dėmesį neįprastais savo ėjimais.

15min kviečia pasinerti į Detroito komandos virtuvę, kuriame artimiausiais metais teks suktis ir vienam talentingiausių savo kartos Lietuvos krepšininkų.

Tarpsezonis – lyg nuo grandinės nutrūkusio šuns

Svarbiausias pokytis Detroito organizaciją sukrėtė birželį, kai dvejus metus laikinai generalinio vadybininko pareigas ėjusį klubo prezidentą Edą Stefanskį galiausiai pakeitė T.Weaveris, geriausiai žinomas iš darbo Oklahomoje, kur jis buvo dešiniąja Samo Presti ranka ir stipriai prisidėjo prie to, kad „Thunder“ naujokų biržoje pasirinktų būsimąjį lygos MVP Russellą Westbrooką.

„Scanpix“ nuotr./Troy'us Weaveris (kairėje)
„Scanpix“ nuotr./Troy'us Weaveris (kairėje)

Pasiruošti naujokų biržai ir laisvųjų agentų rinkai T.Weaveris ir jo komanda turėjo beveik pusmetį, tačiau „Pistons“ sirgaliai sprogimų ir fejerverkų nesitikėjo – komandai svarbiausia buvo tinkamai išnaudoti septintąjį naujokų biržos šaukimą ir pasirinkti kryptį laisvųjų agentų turguje.

Bet naujasis „Pistons“ bosas savo ėjimais ir ypač jų gausa perspjovė net ir skambiausias NBA naujienas.

Atsiraitojęs rankoves T.Weaveris per dvi savaites atliko net 25 veiksmus, o kai kurie iš jų NBA užkulisiuose buvo palydėti klausiamais žvilgsniais.

Dar prieš naujokų biržą „Pistons“ vadovas paaukojo bene perspektyviausią pastarųjų metų komandos žaidėją Luke'ą Kennardą, kad gautų 19-ąjį biržos šaukimą, o vėliau atsisakė pratęsti sutartį su Christianu Woodu, kuris tapo praėjusio sezono „Pistons“ atradimu ir pelnytai buvo vadinamas geriausiu komandos žaidėju.

„Scanpix“ nuotr./Christianas Woodas
„Scanpix“ nuotr./Christianas Woodas

Negana to, „Pistons“ nėrė į tikrą vidurio puolėjų medžioklę, teikdama kontraktus bene visiems prieinamiems NBA aukštaūgiams.

„Pistons“ pasiūlė sunkiai suprantamą 25 mln. dolerių trejų metų sutartį „Denver Nuggets“ atsarginiui Masonui Plumlee, susiejo ateitį su nuvylusiu 2015 m. biržos trečiuoju šaukimu Jahlilu Okaforu, iš „Utah Jazz“ gavo Tony Bradley, o naujokų biržoje dar ir pasišaukė talentingą vidurio puolėją Isaiah Stewartą. Dar vieną centrą, Dewayne'ą Dedmoną, „Pistons“ gavo mainų būdu, bet netrukus atleido ir užsimojo jam likusius 14 mln. dolerių išmokėti per kelerius metus.

„Priimu visus juokelius apie centrus, nes myliu vidurio puolėjus“, – per komandos pristatymą į pašaipas dėl keisto sudėties formavimo juoku sureagavo T.Weaveris.

Taip pat „Pistons“ mainų būdu atsigabeno Džananą Musą ir Deloną Wrightą, naujokų biržoje pašaukė bene perspektyviausią dabartinės sudėties žaidėją prancūzą Killianą Hayesą, taip pat Saddiqą Bey'ų ir Sabeną Lee, pasirašė sutartis su Jerami Grantu, Joshu Jacksonu ir Anthony Lambu.

„Detroit Pistons“ sudėtis

  • Gynėjai: Killianas Hayesas, Derrickas Rose'as, Delonas Wrightas, Wayne'as Ellingtonas, Rodney McGruderis;
  • Puolėjai: Blake'as Griffinas, Jerami Grantas, Sekou Doumbouya, Sviatoslavas Mychailiukas, Saddiqas Bey'us, Joshas Jacksonas, Džananas Musa, Deividas Sirvydis;
  • Vidurio puolėjai: Masonas Plumlee, Isaiah Stewartas, Jahlilas Okaforas.

Tokią „Pistons“ veiksmų pasiutpolkę NBA gerbėjai stebėjo lyg nuo grandinės nutrūkusio šuns lakstymą.

„Ką jie sugalvojo?“ – klausė ne vienas „Pistons“ sirgalius, nesuprasdamas savo komandos veiksmų prasmės.

Sunku juos paaiškinti ir iš arti Detroito klubo ėjimus sekantiems asmenims.

15min domėjosi, ką šie veiksmai rodo apie „Pistons“ ateitį, bet atsakymo į šį klausimą negalėjo suformuluoti net ir „stūmoklių“ komandos gyvenimą aprašantys žurnalistai.

„Norėjome būti agresyvūs ir pakeisti komandos identitetą bei nusiteikimą, – ketvirtadienį pristatydamas atsinaujinusią ekipą kalbėjo T.Weaveris. – Dalykai taip sukrito, kad pakeitėme 70 proc. sudėties. Tačiau manęs nenustebino, kad tai įvyko taip greitai.“

Kai kurie veiksmai, pavyzdžiui L.Kennardo išmainymas į šaukimą ar sutartys jauniems krepšininkams, tokiems kaip D.Sirvydis, lyg ir rodo, jog „Pistons“ suka atsinaujinimo keliu, bet viena ranka jaunindamiesi, kita Detroito klubo vadovai atlieka ambicingus veiksmus.

Vienas tokių – J.Granto prisiviliojimas. Sėkmingai „Nuggets“ klube užsirekomendavęs puolėjas žaidė Vakarų konferencijos finale ir gynėsi prieš LeBroną Jamesą, o Denveris jam siūlė 60 mln. sutartį, bet buvusio Klaipėdos „Neptūno“ centro Jerai Granto brolis pasirinko identišką pasiūlymą, gautą iš „Pistons“.

To priežastis – J.Granto noras išlįsti iš Nikolos Jokičiaus ir Jamalo Murray šešėlio bei tapti lyderiu, tačiau už Atlanto stipriai abejojama, ar tokio kalibro žaidėjas gali būti sėkmingas, kai jam bus patikėta geriausio ekipos krepšininko vaidmuo.

Sunkiai suvokiama atrodo ir „Pistons“ „algų kepurės“ strategija. Komanda, tikrai nepretenduojanti į aukštas vietas ateinantį sezoną, po pasirašytų sutarčių viršijo atlyginimų sumos ribą, nuo kurios būtų privalu mokėti papildomus mokesčius lygai.

Tam, kad išvengtų nereikalingų nuostolių, „Pistons“ atleido du žaidėjus, gautus mainų būdu – D.Dedmoną ir Zhaire'ą Smithą, ir įsipareigojo šiems mokėti atlyginimus per artimiausius kelerius metus. Dėl šių ėjimų „Pistons“ išvengs papildomų mokesčių, kuriuos turėtų mokėti lygai, tačiau ateinantį sezoną vis tiek išleis didžiulę sumą pinigų – beveik 133 mln. dolerių. Ir tai už komandą, kuri ekspertų vertinimu tikrai nepretenduoja įsiterpti į kovą dėl atkrintamųjų varžybų.

G lyga ar suolo galas?

Su pakeltu antakiu Detroite sutiktas ir D.Sirvydis, kuriam „Pistons“ netikėtai įteikė trejų metų ir beveik 4,2 mln. dolerių kontraktą. Tiesa, tretieji metai nėra garantuoti, tad lietuvis Detroite užsitikrino du sezonus, per kuriuos neatskaičius mokesčių gaus 2,4 mln. sumą.

„Tai turbūt pokštas?“ – į „Pistons“ pasirašytą ilgalaikę sutartį su lietuviu reagavo Johnas Hollingeris, gerbiamas „The Athletic“ analitikas ir buvęs „Memphis Grizzlies“ generalinis vadybininkas.

Nors „Pistons“ bendruomenė jau laukė vilniečio, kuris 2019 m. naujokų biržoje buvo pakviestas 37-uoju šaukimu, atvykimo, prieš jam pasirašant sutartį manyta, kad D.Sirvydis gaus dvišalį kontraktą.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Deividas Sirvydis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Deividas Sirvydis

Jį pasirašę krepšininkai gali rungtyniauti tiek NBA, tiek G lygos komandose, tačiau atlyginimą gauna būtent iš to klubo, kuriam atstovauja. Dažnu atveju tai reiškia kur kas menkesnį atlyginimą, nes G lygos krepšininkų algos nuo NBA žaidėjų skiriasi mažiausiai kelis kartus.

Tiesa, tai, kad D.Sirvydis pasirašė garantuotą sutartį su „Pistons“, užtikrintumą jam reiškia tik finansine, tačiau toli gražu ne žaidimo minučių prasme.

Daug ką lems treniruočių stovykla, startavusi šią savaitę. Ji truks apie 10 dienų, o po to „Pistons“ dar sužais tris ikisezoninius susitikimus. Per juos ir gali paaiškėti, kokia ateitis D.Sirvydžio laukia automobilių mieste.

Treniruočių stovykloje lietuviui teks konkuruoti ir su keliais europiečiais – kaip ir D.Sirvydis, atakuojančio gynėjo ir lengvojo krašto puolėjo žaidžia ukrainietis Sviatoslavas Mychailiukas bei bosnis Džananas Musa.

Iš šių krepšininkų didesnį autoritetą turi 23-ejų ukrainietis, jau pernai užsirekomendavęs ir rinkęs po 9 taškus per susitikimą. Tuo tarpu Dž.Musa, prieš penkmetį atvedęs bosnių U16 rinktinę link Europos čempionato aukso Lietuvoje, neįrodęs savo vertės gali būti atleistas tam, kad „Pistons“ sutaupytų dar daugiau pinigų.

VIDEO: „urBONUSas“: didžiausi „Žalgirio“ kritikos taikiniai ir karštas ginčas dėl D.Sirvydžio

Taip pat savo pozicijoje D.Sirvydis sutiks ir buvusį Jono Valančiūno komandos draugą Deloną Wrightą bei prancūzų talentą Sekou Doumbouyą. Išsikovoti vietą sudėtyje bandys ir veteranai Wayne'as Ellingtonas bei Rodney McGruderis.

Jei lietuviui nepavyks įsitvirtinti pagrindinėje komandoje, D.Sirvydžiui teks keliauti į už maždaug 200 km nuo Detroito nutolusį Grand Rapidsą, kuriame įsikūręs „Pistons“ priklausantis G lygos klubas – „Grand Rapids Drive“.

Detroite kalbama, kad svarbiausias artimiausių metų tikslas D.Sirvydžiui bus kūno stiprinimas – būtent tai laikoma didžiausia jo silpnybe. „Pistons“ mato lietuvį kaip „pagauk ir mesk“ talentą, tačiau tam, kad jis gautų minučių NBA komandoje, D.Sirvydžiui būtina gerinti gynybą ir išmokti susitvarkyti su fiziniu kontaktu.

Vis dėlto lietuvis turi pasitikėjimo kreditą iš T.Weaverio, kuris labai vertina ilgų galūnių, ūgio ir taiklios rankos derinį krepšinyje.

„Klubo generalinis vadybininkas Troy'us Weaveris į komandos sudėtį norėjo pridėti papildomų centimetrų ir 204 cm Sirvydis tam puikiai tinka. Taip pat šio lieso vaikino kūnas nuo to laiko, kai jis buvo pakviestas, šiek tiek sutvirtėjo“, – pristatydamas lietuvį Detroitui pažymėjo „SB Nation“ portalas.

Trečias brolis Ballas

D.Sirvydis Detroite gali sulaukti ir dar vieno konkurento, kurį pažįsta jau iš anksčiau.

Tai – garsiųjų Ballų šeimos narys LiAngelo, su kuriuo „Pistons“ sudarė sutartį praėjusį trečiadienį.

D.Sirvydis ir L.Ballas akis į akį jau buvo susidūrę beveik prieš trejus metus, kai Lietuvoje rungtyniavęs amerikietis draugiškose rungtynėse žaidė prieš Vilniaus „Ryto“ dublerius.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./LiAngelo Ballas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./LiAngelo Ballas

Lietuvis tąsyk buvo rezultatyviausias komandoje ir įmetė 19 taškų, bet liko brolių Ballų šešėlyje. Jaunesnysis LaMelo tada pelnė 31, LiAngelo – 29 taškus, o jų atstovaujamas Prienų-Birštono „Vytautas“ triumfavo 130:93.

Bet kol vyresnysis LiAngelo brolis Lonzo pradės jau ketvirtą sezoną NBA lygoje, o jaunesnis brolis LaMelo buvo pakviestas trečias „Charlotte Hornets“ klubo, 22-ejų LiAngelo dar tik bando išsikovoti vietą po saule.

Tiesa, tikimybė, kad jam pavyks tai padaryti Detroite, yra minimali.

L.Ballas su „Pistons“ sudarė negarantuotą, vadinamąjį „Exhibit 10“, kontraktą, kuris krepšininkui garantuoja tik vieną – vietą „Pistons“ treniruočių stovykloje.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./LiAngelo Ballas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./LiAngelo Ballas

Po jos Detroito klubas galės atsisakyti žaidėjo arba pasiųsti jį į G lygą, kur LiAngelo gautų 50 tūkst. dolerių metinį užmokestį.

Kodėl „Pistons“ apskritai prisireikė viduriniosios LaVaro Ballo atžalos, kuri nebuvo pašaukta NBA naujokų biržoje ir negavo šanso iš jokios kitos NBA komandos, atsakyti negali niekas, nebent tik patys klubo vadovai. Kol kas tai tik dar viena paslaptis, gaubianti „Pistons“ atliktus ėjimus per šį tarpsezonį.

Ką daryti su veteranais?

Jei išsikovotų vietą pagrindinėje „Pistons“ sudėtyje, ateinantį sezoną D.Sirvydis turėtų du labai žymius komandos draugus – Blake'ą Griffiną ir Derricką Rose'ą. Tačiau jie Mičigano valstijos komandoje gali ir neužsibūti.

„Scanpix“ nuotr./Derrickas Rose'as ir Blake'as Griffinas
„Scanpix“ nuotr./Derrickas Rose'as ir Blake'as Griffinas

Daugkartiniai „Visų žvaigždžių“ rungtynių dalyviai per karjerą iškamuoti traumų ir jau pasiekė karjeros saulėlydį, tad Detroito klubo planas šį sezoną bus aiškus – iškeisti komandos veteranus.

Kur kas lengviau bus atsikratyti 32-ejų D.Rose'u, kurį su „Pistons“ sieja dar vienerių metų 7,7 mln. dolerių sutartis. Kažkuriai titulo siekiančiai komandai tikrai praverstų solidus nuo suolo galintis kilti įžaidėjas, tad labai tikėtina, jog 2011 m. naudingiausias NBA žaidėjas Detroite sezono nebaigs. O iki tol „Rožė“ bus puikus mentorius jaunajam „Pistons“ talentui K.Hayesui.

Sudėtingesnė B.Griffino situacija, nes jis turi dar dvejus metus galiojančią sutartį, kurios vertė net 75,6 mln. dolerių.

Prieš gerą penkmetį NBA dėjimų karaliumi tituluotas puolėjas dėl traumų praėjusį sezoną žaidė tik 18-oje mačų, tad išmainyti „Pistons“ jį galėtų tik tuo atveju, jei B.Griffinas įrodytų, jog išsilaižė traumų paliktas žaizdas.

Anot Detroito žiniasklaidos atstovų, 31-erių puolėją prieš sezoną supa optimistinės nuotaikos – panašu, kad B.Griffinas dar gali susigrąžinti formą, kurią demonstravo 2018-2019 m. ir ankstesniuose sezonuose.

„Ir Blake'as, ir Derrickas atrodo nuostabiai. Blake'as dirbo Los Andžele, kur jis labai sustiprino savo kelius“, – po pirmųjų treniruočių savaitės pradžioje kalbėjo „Pistons“ vyr. treneris Dwane'as Casey.

„Scanpix“ nuotr./Derrickas Rose'as ir Dwane'as Casey
„Scanpix“ nuotr./Derrickas Rose'as ir Dwane'as Casey

Vis dėlto rasti mainų partnerį ir dar gauti tinkamą grąžą už lygos žvaigždę bus nelengva. Labai tikėtina, kad B.Griffinas ir 2020-2021 m. sezoną užbaigs Detroite.

Lietuviams iki skausmo pažįstamas treneris

Detroito komandos išsikviestas D.Sirvydis automobilių mieste sutiks ir lietuviams puikiai pažįstamą trenerį – D.Casey.

Šis specialistas „Pistons“ treniruoja nuo 2018 metų, o iki tol septynerius metus stovėjęs prie „Toronto Raptors“ vairo dalino nurodymus net dviem lietuviams – Linui Kleizai ir Jonui Valančiūnui.

Su pastaruoju D.Casey išdirbo šešerius metus, o Lietuvoje neretai tapdavo atpirkimo ožiu dėl nesėkmingo JV žaidimo ar trumpų uteniškio minučių aikštėje.

63-ejų specialisto laikotarpis Toronte paženklintas sėkmingais pasirodymais reguliariajame sezone ir nuopuoliais atkrintamosiose varžybose, kuriose „Raptors“ vis nesugebėdavo perlipti LeBrono Jameso vedamų „Cavaliers“ barjero.

„Scanpix“ nuotr./Dwane'as Casey
„Scanpix“ nuotr./Dwane'as Casey

Ir nors 2018 m. D.Casey buvo apdovanotas geriausio NBA trenerio apdovanojimu, lietuviams jis neįtiko dėl aplink DeMarą DeRozaną ir Kyle'ą Lowry statyto žaidimo modelio, kuriame J.Valančiūnui teko tik nuo lyderių likę trupiniai.

Atvykęs į Detroitą specialistas dėl pirmųjų vietų Rytų konferencijoje jau nekovoja, tačiau jo vieta Mičigane yra saugi.

D.Casey turi dar trejus metus galiojančią sutartį, o dar svarbiau, kad treneris turi ir tvirtą komandos vadovų užnugarį.

2011 m. su „Dallas Mavericks“ NBA čempionu tapęs D.Casey yra vertinamas už savo gynybines schemas, o būtent tokio komandos identiteto ir nori „Pistons“ vadovai, bandantys sukurti komandą, žaidimą statančią nuo gynybos.

„Kiekvieną kartą, kai surenki naują komandą, didžiausias iššūkis yra suburti visus į vieną kumštį. Turime reikiamas detales, jaunus žaidėjus, kuriems dabar tereikia įsilieti į NBA krepšinį“, – prieš sezoną kalbėjo D.Casey.

Tarp jaunų žaidėjų galinčių tapti komandos ateitimi, D.Casey ir vėl turi lietuvį, tik šįsyk ne centrą, o snaiperį. Ar šis specialistas ir toliau išliks lietuvių juodajame sąraše, gali paaiškėti jau per artimiausius mėnesius.

D.Sirvydžio NBA kelionė prasideda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas