Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 02 10

Su nauju numeriu ir mėlyne po akimi prisistatęs D.Sabonis: „Per kūną bėga šiurpuliukai“

„Indiana Pacers“ iškeitė Domantą Sabonį į Sakramentą, o po mažiau nei 36 valandų lietuvis jau prisistatė Kalifornijos sostinės komandos gerbėjams.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / „Scanpix“ nuotr.

22 taškai, 14 atkovotų kamuolių, 5 rezultatyvūs perdavimai ir pergalė prieš „Minnesota Timberwolves“, panaikinus dviženklį atsilikimą – D.Sabonio debiutas su „Sacramento Kings“ marškinėliais buvo puikus.

Lietuvis ant „Golden 1 Center“ arenos parketo žengė ne tik su naujais marškinėliais, bet ir su nauju numeriu.

„Kings“ dar prieš 67 metus „į pensiją“ išleido pirmos klubo legendos Bobo Davieso naudotą 11-ąjį numerį, tad Sakramente D.Sabonis pasirinko skaičių „10“.

Ko gero, 10 balų jo pasirodymui debiutinėse rungtynėse duotų ir „Kings“ treneris Alvinas Gentry.

„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis
„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis

Pačioje pirmoje atakoje dar pataikęs kamuolį į komandos draugo De'Aarono Foxo koją, o vėliau kelis sykius kvailai prasižengęs, lietuvis netruko įsivažiuoti ir jau per pirmą kėlinį atliko 3 juvelyrinius rezultatyvius perdavimus bei stumdė varžovus baudos aikštelėje.

Baudos aikštelėje lygių jam nebuvo visų rungtynių metu, o sėkmingus epizodus Lietuvos rinktinės bokštas palydėjo šypsena ir emocijomis, kuriomis dalijosi ir su naujaisiais komandos draugais.

Žvelgiant į D.Sabonį neatrodė, jog tai žmogus, iškeistas prieš vos daugiau nei parą ir pastarąsias 24 valandas mažiausiai galvojęs apie krepšinį.

„Buvo beprotiška. Ilga kelionė, daug skambučių iš kitų žmonių. Buvo beprotiškos 24 valandos“, – iš karto po rungtynių televizijos eteryje kalbėjo D.Sabonis.

Antradienio vakarą iškeistas, D.Sabonis pasileido į kelionę per beveik visas JAV, kol trečiadienio rytą pasiekė Sakramentą. Ten jo laukė begalė tyrimų, o dar likus dviem valandoms iki rungtynių starto lietuvis nežinojo, ar galės padėti komandai akistatoje su „Timberwolves“.

Tai paaiškėjo tik likus valandai iki ginčo, kai „Kings“ pranešė, jog į aikštę žengs ne tik D.Sabonis, bet ir kiti iš Indianapolio atvykę komandos naujokai – Justinas Holiday ir Jeremy Lambas.

Per likusį laiką D.Sabonis ir J.Lambas dar prisėdo su „Kings“ trenere Lindsey Harding ir greitai perbėgo per svarbiausius Sakramento ekipos derinius.

„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis
„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis

„Svarbiausia buvo atvykti, žengti į aikštę ir padėti komandai. Visą rytą atlikome tyrimus, pridavėme kraują. Svarbiausia buvo eiti į aikštę ir žaisti. Sirgaliai buvo nuostabūs, komanda atidavė daug energijos. Buvo smagu“, – kalbėjo D.Sabonis.

Jis vienas atliko 5 rezultatyvius perdavimus vien per pirmąją rungtynių pusę ir dar kelis sykius iniciavo komandos atakas, kurios užsibaigė taškais, o iš viso „Kings“ žaidėjai išskirstė 32 perdavimus, kai komandos vidurkis šį sezoną yra 23,5 per susitikimą.

„Žinau, kad dalinimasis kamuoliu yra užkrečiamas, – sakė daug pagyrų dėl aikštės matymo sulaukęs D.Sabonis. – Visi jaučiasi užtikrintai ir žino, kad sulauks kamuolio, visi nori juo dalintis, o tai suteikia žaidimui smagumo.“

Pirmosiose rungtynėse Sakramente lietuvis neišvengė ir incidento, kai trečiajame kėlinyje gavo varžovo smūgį į veidą, kuris jam lėmė mėlynę po akimi.

Bet „Kings“ sirgaliai įvertino D.Sabonio kovingumą, kai šis grįžo ir vedė komandą link pergalės.

„Beprotiška, net kalbant dabar man per kūną bėgioja šiurpuliukai, – apie sirgalių sutikimą kalbėjo lietuvis. – Sutikimas buvo fantastiškas, vertinu man parodytą meilę. Eisime į aikštę ir kovosime dėl šios komandos, dėl šios organizacijos. Turime tikslą – laimėti.“

D.Sabonis iškeistas buvo jau trečią sykį karjeroje. 2016-aisiais 11-uoju šaukimu jį pakvietė „Orlando Magic“, bet dar tą pačią naktį iškeitė į „Oklahoma City Thunder“. Ten lietuvis prabuvo tik metus ir jau kitą vasarą buvo iškeistas į „Indiana Pacers“. O dabar jis jau „Kings“ narys.

„Nuo tos sekundės, kai atvykau į NBA, sunkiuoju būdu supratau, kad tai – verslas, – sakė D.Sabonis. – Buvau iškeistas naujokų biržos naktį, o po metų – dar kartą. Tiesiog bandau surasti namus, kur būčiau mylimas. Manau, kad radau tai čia. Man čia patinka.“

„Kings“ tai buvo 21-oji pergalė, o pralaimėjimų ši komanda turi 36. Su tokiu kraičiu Sakramento klubas Vakarų konferencijoje rikiuojasi dvyliktas, bet tik viena pergale atsilieka nuo paskutinėje įkrintamųjų pozicijoje – dešimtoje – esančių „New Orleans Pelicans“ su Jonu Valančiūnu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas