Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 10

Su šypsena, bet ašaromis akyse: Dirkas Nowitzkis baigia karjerą

Intrigą iki paskutinių NBA sezono rungtynių išlaikęs Dirkas Nowitzkis priėmė sprendimą. Vokietijos krepšinio legenda paskelbė apie karjeros pabaigą.
Dirkas Nowitzkis
Dirkas Nowitzkis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Kaip turbūt tikėjotės, tai paskutinės mano namų rungtynės“, – po pergalės prieš „Phoenix Suns“ 120:109 pranešė net 21 sezoną „Dallas Mavericks“ klube praleidęs D.Nowitzkis.

Paskutinėse savo namų rungtynėse Dalase veteranas pelnė net 30 taškų. Tai buvo rezultatyviausias jo sezono pasirodymas.

Po D.Nowitzkio žodžių „American Airlines“ arenoje nuaidėjus iš pradžių nuostabos atodūsiui, o netrukus – ovacijoms, krepšininkas nesulaikė ašarų.

„Bandau savo jogos kvėpavimą, bet tai nepadeda, – šluostydamasis ašaras juokavo D.Nowitzkis. – Tai labai jautri akimirka. Turiu per daug žmonių, kuriems norėčiau padėkoti. Turėjau gal 200 komandos draugų ir visi jie mane stumdavo į priekį.

Su jumis (kreipėsi į sirgalius) turėjau beprotišką kelionę su pakilimais ir nuosmukiais. Jūs visada mane palaikėte ir aš esu jums be galo dėkingas.“

D.Nowitzkis paskutiniuosius savo taškus Dalase pelnė firminiu stiliumi – metimu atsilošus ir atsispyrus viena koja. Jo dvitaškis likus žaisti 1 min. 22 sek. įtvirtino „Mavericks“ pergalę 120:108.

Rungtynių metu Dirkas sunkiai valdė emocijas. Aukštaūgis vos nesusigraudino pradėdamas antrąjį kėlinį, kai arenos kube organizatoriai parodė video su jo vizitu Dalaso vaikų ligoninėje.

Jis pelnė 10 pirmųjų „Mavericks“ taškų ir ankstesnį savo sezono rezultatyvumo rekordą – 21 tašką, pagerino jau trečiajame kėlinyje.

„Ačiū Finikso vyrukams, kad leido man įmesti keletą metimukų. Nors Jamalas ir pavogė iš manęs visą vakarėlį“, – D.Nowitzkis linksmai kreipėsi į komandos draugą, pelniusį 51 tašką ir sužaidusį rezultatyviausią karjeros susitikimą.

Emocingai D.Nowitzkį palaikė ir sirgaliai. Nujausdami, kad tai gali būti jo atsisveikinimo vakaras, jie mačo metu skandavo „MVP“ ir „žaisk dar vienerius metus“.

Artėjančią naktį „Mavericks“ dar sužais paskutiniąsias reguliariojo sezono rungtynes San Antonijuje. D.Nowitzkį namuose priims Donatas Motiejūnas.

D.Nowitzkis pradėjo karjerą „Mavericks“ 1998-aisiais, kai Dalaso klubas naujokų biržoje jį pasirinko 9 šaukimu.

Jis yra ilgiausiai NBA istorijoje vienoje komandoje rungtyniavęs krepšininkas.

40-metis 2011-aisiais tapo NBA čempionu.

Per visą karjerą jis pelnė net 31 tūkst. 510 taškų ir rezultatyviausių visų laikų žaidėjų sąraše rikiuojasi šeštas. D.Nowitzkis yra rezultatyviausias visų laikų užsienietis NBA.

VIDEO: „Atsarginiai“: J.Valančiūno pikas, Domanto komandos sunkumai ir sezono finišo mėsmalė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas