Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 29

Sugrįžęs Jonas Valančiūnas: „Žmonės tiesiog skraidė aikštėje“

Pavykęs Jono Valančiūno sugrįžimas į aikštę. Nors „Toronto Raptors“ 97:104 nusileido „Chicago Bulls“ komandai, lietuvis buvo mažiausias trenerio Dwane'o Casey galvos skausmas. „Centro“ sugrįžimą gerai įvertino ir treneris, ir „Raptors“ kritikai, o pats J.Valančiūnas tikisi ateityje žaisti kur kas geriau.
Pau Gasolis ir Jonas Valančiūnas
Pau Gasolis ir Jonas Valančiūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
NBA | „Chicago Bulls“ – „Toronto Raptors“ 104:97 | Valančiūnas 9

„Jaučiausi gerai. Galbūt vėlavau vienu žingsniu, todėl dar turiu padirbėti. Žmonės ten skraidė aikštėje“, – po rungtynių sakė 23 metų 213 cm ūgio krepšininkas.

Iškart sugrįžęs į aikštę jis turėjo sunkią mikrodvikovą su Pau Gasoliu. Su juo pastarąjį kartą lietuvis grūmėsi Europos čempionato finale ir niekaip nesulaikė 25 taškus pelniusio ispano.

Šį kartą J.Valančiūnas pasveikino Europos pirmenybių MVP šešiais taškais iš eilės pirmajame kėlinyje. Tiesa, vėliau P.Gasolis atsirevanšavo lietuviui ir su 22 taškais tapo rezultatyviausiu „Bulls“ gretose.

Jono Valančiūno sugrįžimas | 21 min. | 9 tšk. | 4/7 dvit., 1/2 baud. | 4 atk. kam. | 2 blk.

Bet J.Valančiūno žaidimas buvo mažiausias trenerio Dwane'o Casey galvos skausmas. Jis labiausiai pyko ant atsarginių.

JV buvo vienintelis atsarginis, kurio +/- rodiklis buvo teigiamas.

„Gal Jono ir Carrollo sugrįžimas į aikštę galėjo išbalansuoti komandą, bet tai tėra spėlionės. Negalime taip žaisti. Visi turi suprasti savo vaidmenį. Atsarginių skirtumas buvo per didelis. Minus 25, minus 20...“ – nepatenkintas rungtynių protokolą skaitė D.Casey.

Prie Cory Josepho aikštėje „Bulls“ įmetė 25, Patricko Pattersono – 20, Terrence'o Rosso – 15, Jameso Johnsono – 9 taškais daugiau nei „Raptors“ komanda. Tik su J.Valančiūnu aikštėje „Raptors“ pelnė 5 taškais daugiau nei „Bulls“.

Tuo tarpu visų keturių nuo suolo pakilusių „Bulls“ atsarginių +/- rodiklis buvo teigiamas.

VIDEO: Pirmasis Jono Valančiūno interviu sugrįžus į aikštę

„Jonas žaidė 20 minučių ir jam viskas bus gerai. Tai mažiausias mūsų rūpestis. O mums reikia energijos nuo suolo“, – tikino D.Casey.

J.Valančiūnas sulaukė gero Toronto klubo kritikų „Raptors Republic“ įvertinimo – B+.

„Rezultatas turbūt geriausias, kokio galima tikėtis sugrįžus į aikštę po penkių savaičių. Keletas sėkmingų epizodų gynyboje prieš Pau Gasolį, keli blokai po pikenrolo, o kažkas pasimovė ant jo klaidinančio judesio-metimo. Jonas grįžta“, – rašė „Raptors Republic“.

J.Valančiūnui dar reikia laiko įsibėgėti. Artimiausias rungtynes gruodžio 30-ąją „Raptors“ žais su „Washington Wizards“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento