Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 07

Supykdyto D.Motiejūno užnugaris – svarsto teikti skundą NBA

NBA žaidėjų asociacija (NBPA) ketina užstoti Donatą Motiejūną. „Yahoo“ praneša, kad asociacija lygai ruošia teikti skundą dėl „Detroit Pistons“ anuliuotų mainų. D.Motiejūnui artimi šaltiniai praneša, kad anuliuoti mainai gali turėti labai neigiamos įtakos 25-erių puolėjui vasarą, kai krepšininkas sieks sudaryti naują NBA sutartį. Esą „Pistons“ veiksmai galėjo gerokai pakenkti lietuvio vertei.
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / „Twitter“ nuotr.

Vasario 22-ąją „Pistons“ atšaukė trijų NBA komandų mainus – D.Motiejūnas turėjo žaisti Detroite, bet buvo sugrąžintas į Hjustoną. Tokio veiksmo motyvas – lietuvio sveikatos problemos.

Tačiau vos tik grįžęs į „Rockets“ komandą jis jau sužaidė 5 rungtynes, trejas iš jų – starto penkete.

Tai paskatino NBPA imtis griežtų veiksmų prieš „Pistons“.

„Buvo paskelbta, jog Detroite nepraėjau medicininės apžiūros, nors iš tikrųjų dar iki jos galėjau rungtyniauti. Mane tiesiog išdūrė. Trauma buvo pretekstas atsisakyti mainų. Kiek teko kalbėtis su gydytojais ir žiūrėti į nuotraukas, nieko rimto nugarai nėra – viskas laikina“, – Basketnews.lt sakė D.Motiejūnas.

„Pistons“ treneris Stanas Van Gundy bandė teisintis: „Jaučiuosi blogai, kad jam taip įvyko. Suprantu, kad tai atsilieps jo vertei ir taip toliau. Bet mes nusprendėme, kad turime priimti tokį sprendimą.“

„Yahoo“ skelbia, kad D.Motiejūno atstovai nepatenkinti S.Van Gundy žodžiais žiniasklaidai apie žaidėjo sveikatą ir įtaką jo vertei.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Donatas Motiejūnas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Donatas Motiejūnas

Nors skundas bus gera prevencija galimiems kitų komandų kėslams ateičiai, akivaizdu, kad jokie skundai D.Motiejūno vertės vasarą nebepakels.

TAIP PAT SKAITYKITE: Donatui Motiejūnui – kritinis metas

NBPA gina NBA krepšininkų teises. 2011-aisiais NBPA ir NBA nesutarimai lėmė lokautą – NBA sezonas vėlavo trimis mėnesiais.

NBPA vadovauja Michele Roberts, asociacijos prezidento pareigas užima NBA žvaigždė Chrisas Paulas, o jam talkina viceprezidentas LeBronas Jamesas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas