Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 15

Svarbiausi NBA asmeniniai sezono titulai – „Warriors“ trijulei

Baigėsi 2015–2016 m. reguliarusis sezonas, atnešęs lygai naują pergalių rekordą, kurį pasiekė praėjusių metų čempionai, „Golden State Warriors“ krepšininkai. ESPN spėja, kad trys geriausios reguliaraus sezono komandos atstovai gaus ir asmeninius prizus. 24sek. kartu su ESPN žurnalistu Marcu Steinu spėja, kas laimės individualius sezono apdovanojimus.
Karlas-Anthony Townsas, Jamalas Crawfordas ir Draymondas Greenas
Karlas-Anthony Townsas, Jamalas Crawfordas ir Draymondas Greenas

MVP – Stephenas Curry

Nėra visiškai jokių abejonių – antrus metus geriausias lygos žaidėjas yra Stephenas Curry, sugebėjęs neįtikėtiną praėjusio sezono formą dar labiau pagerinti.

Plačiau apie S.Curry įspūdingą sezoną čia.

VIDEO: Neįtikėtinas Stepheno Curry sezonas – sulaužyti krepšinio dėsniai

Geriausiai besiginantis žaidėjas – Draymonas Greenas

Misija neįmanoma – taip galima apibūdinti pasirinkimą tarp Draymondo Greeno ir Kawhi Leonardo.

Kaip rašo M.Steinas, indėlio į gynybą statistika yra kur kas mažiau aiški nei puolimo, tad neduoda atsakymų šioje dilemoje. Kaip objektyvų atsakymą turi rasti paprastas krepšinio sirgalius?

Vis dėlto NBA individualių apdovanojimų taisyklės lygiųjų neleidžia, tad tenka išrinkti geriausią.

ESPN į pagalbą pasitelkia realųjį gynybos plius-minus reitingą (DRPM). Tai skaičius, parodantis žadėjo įtaką komandos gynybai per 100 atakų. D.Greeno reitingas yra 4,73, o K.Leonardo – 4,51. „Spurs“ krepšininkas yra lengvas kraštas geriausią DRPM reitingą turinčių žaidėjų 20-uke.

VIDEO: Draymondo Greeon trigubas dublis prieš „Nuggets“ – 29 tšk., 17 atk. kam., 14 rez. perd.

Abiejų žaidėjų reitingas yra labai panašus, abu gali gintis prieš keturių pozicijų žaidėjus, tačiau šįkart apdovanojimas turėtų atitekti D.Greenui. Du kartus iš eilės prizą yra laimėjęs vienintelis Sidney Moncriefas už 1982–1983 ir 1983–1984 m. sezonus. Tada geriausiai besiginančio žaidėjo prizas buvo teikiamas pirmą kartą.

D.Greenas šį sezoną cementavo komandos gynybą, nors ilgą laiką neturėjo pagrindinių savo pagalbininkų – Andre Iguodala'os (praleido 17 rungtynių), Andrew Boguto (12) ir Harrisono Barneso (16). Antrasis rodiklis D.Greeno naudai – įspūdingas „Warriors“ rezultatas ir pagerintas NBA pergalių rekordas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kawhi Leonardas ir Draymondas Greenas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kawhi Leonardas ir Draymondas Greenas

M.Steinas prognozuoja, kad „Warriors“ ir „Spurs“ aukštaūgiai dėl šio prizo kovos ne vienerius ateinančius metus.

Verti paminėjimo:​​
Hassanas Whiteside'as („Heat“) – NBA blokų lyderis (vid. 3,7 blok.). Su juo aikštėje „Heat“ gynybos efektyvumas yra ketvirtas lygoje, be jo – 19-as.
Rudy Gobertas („Jazz“) – su jo pagalba Jutos ekipa pateko į geriausiai besiginančių NBA komandų dešimtuką.
DeAndre Jordanas („Clippers“) – jo komanda pagal gynybos efektyvumą yra tarp šešių geriausių NBA.

„Scanpix“/AP nuotr./C.J.McCollumas
„Scanpix“/AP nuotr./C.J.McCollumas

Labiausiai patobulėjęs žaidėjas – C.J.McCollumas

Šį sezoną neįtikėtiną šuolį nuo praėjusio MVP sezono atliko Stephenas Curry. Jau minėtas Draymondas Greenas taip pat pagerino visus rodiklius, o Kawhi Leonardas tapo dar svarbesniu „Spurs“ žaidėju, ypač pagerinęs taiklumą.

Vis dėlto šis prizas turėtų būti skiriamas žaidėjui, kuris prieš tai nebuvo žvaigždė ir į aukštumas išniro tik dabar. Toks, be jokios abejonės, yra „Portland Trail Blazers“ snaiperis C.J.McCollumas.

VIDEO: C.J. McCollumo pasirodymas prieš „Kings“ – 35 tšk., 11 atk. kam., 9 rez. perd.

Po komandos žvaigždžių išėjimo visi ekspertai „Blazers“ prognozavo Vakarų konferencijos dugną, tačiau „RIP City“ vyrukai paneigė visas prognozes. Žinoma, Damianas Lillardas yra pagrindinis komandos variklis, tačiau į atkrintamąsias „Blazers“ atvedė ne vien tik jis.

C.J.McCollumas praėjusio sezono taškų vidurkį (vid. 6,8) pakėlė daugiau nei tris kartus (20,9), rezultatyvių perdavimų (vid. 1) rodiklį – keturis kartus (4,2) ir iš silpno baudų metiko (69 proc.) tapo užtikrintu (82,5 proc.).

Verti paminėjimo:​​
Stephenas Curry („Warriors“) – taškų vidurkis pakilo per 6,3 tšk., įmetė 116 tritaškių daugiau nei pernai.
Draymondas Greenas („Warriors“) – praėjusį sezoną atliko vieną, šį – 13 trigubų dublių. Jo rezultatyvių perdavimų vidurkis (3,7) padvigubėjo (7,5).
Kawhi Leonardas („Spurs“) – savo ir taip galingus rodiklius sustiprino itin pagerindamas tritaškių taiklumą (nuo 34,9 proc. iki 45 proc.).

„Scanpix“/AP nuotr./Steve'as Kerras
„Scanpix“/AP nuotr./Steve'as Kerras

Metų treneris – Steve'as Kerras

Taip, „Warriors“ vyriausiasis treneris dėl komplikacijų po nugaros operacijos praleido 43 rungtynes. Taip, Luke'o Waltono vadovaujama komanda pradėjo sezoną neįtikėtina pergalių serija. L.Waltonas net įtrauktas į balsavimo biuletenį, nors buvo tik laikinasis treneris.

Vis dėlto M.Steinas teigia, kad geriausio trenerio vardas turi atitekti S.Kerrui. Jis sukūrė tokią komandą, kuri gali net 43 rungtynes versti be vyr. trenerio. Jis išdrįso savo pagrindiniu padėjėju paskirti vos 36-erių L.Waltoną. S.Kerras net ir būdamas labai prastos būklės buvo su komanda per treniruotes ir namų rungtynes, taip parodydamas savo vyrams, kad yra kartu su jais.

Legendinis Philas Jacksonas laimėjo geriausio trenerio titulą vos vieną kartą – rekordiniame „Chicago Bulls“ 1996–1997 m. sezone. Po pagerinto rekordo „Warriors“ treneris tiesiog privalo taip pat laimėti šį prizą.

Verti paminėjimo:​​ Terry Stotts​as („Blazers“), Greggas Popovichius („Spurs“), Rickas Carlisle'as („Mavericks“), Dwane'as Casey („Raptors“), Steve'as Cliffordas („Hornets“), Dave'as Joergeris („Grizzlies“).

„Scanpix“/AP nuotr./Docas Riversas ir Jamalas Crawfordas
„Scanpix“/AP nuotr./Docas Riversas ir Jamalas Crawfordas

Šeštasis žaidėjas – Jamalas Crawfordas

„Los Angeles Clippers“ gynėjas gali tapti pirmuoju NBA žaidėju, laimėjusiu šį prizą tris kartus (tik dar du žaidėjai laimėjo dusyk).

Nuo suolo 74-ose iš 79-erių reguliaraus sezono rungtynių kilęs ir po 27 min. žaidęs J.Crawfordas rinko po 14,2 taško, atakuodamas 40 proc. taiklumu. Su jo pagalba „Clippers“ laimėjo 30 iš 45 mačų žaisdama be Blake'o Griffino.

Žinoma, šis prizas greičiausiai atitektų „centrui“ Hassanui Whiteside'ui iš „Miami Heat“, tačiau jis atsarginiu tapo tik antroje sezono dalyje. Jis žaidė starto penkete 40-yje komandos rungtynių, tad jo įspūdingi rodikliai (16,6 tšk., 12,7 atk. kam., 3,5 blok.) kylant nuo suolo šį kartą į titulą nepretenduoja. Pagal NBA taisykles tokių mačų turi būti bent pusė.

VIDEO: Jamalo Crawfordo 30 taškų ir pergalingas metimas prieš „Jazz“

J.Crawfordas yra trečias rezultatyviausias (15,6 tšk.) „Clippers“ žaidėjas rungtynėse, be B.Griffino. Jis yra komandos viso sezono lyderis pagal taškus ketvirtuosiuose kėliniuose.

Verti paminėjimo:
Andre Iguodala („Warriors“)
– skaičiai neparodo tikrosios A.Iguodalos įtakos NBA čempionų žaidimui. Tai labai universalus žaidėjas, puikiai ginasi ir sujungia visą ekipą savo ramybe ir užtikrintumu. Vis dėlto šį sezoną dėl traumos jis praleido 17 mačų.
Enesas Kanteris („Thunder“) – pretenduoja tapti pirmuoju žaidėju NBA istorijoje, vos per 21 min. renkančiu 12 ar daugiau taškų ir 7 ar daugiau atkovotų kamuolių. Jo efektyvumo rodiklis (PER) yra net dešimtas lygoje, nors nuo starto jis pradėjo tik 10 rungtynių.

„Scanpix“/AP nuotr./Karlas-Anthony Townsas
„Scanpix“/AP nuotr./Karlas-Anthony Townsas

Metų naujokas – Karlas-Anthony Townsas

Vienintelė intriga, anot M.Steino, ar Karlas-Anthony Townsas laimės šį titulą vienbalsiai. Nedaug intrigos ir renkantis antrosios vietos laimėtoją – tai bus Kristapas Porzingis.

„Minnesota Timberwolves“ naujokas šį sezoną net 18 rungtynių įmetė bent 25 taškus ir atkovojo bent 10 kamuolių. Visi kiti sezono naujokai šį sezoną kartu sudėjus tai padarė tik 8 kartus.

Jis yra 26-asis naujokas NBA istorijoje, debiutiniame sezone vidutiniškai rinkęs daugiau kaip 18 taškų ir 10 atk. kam. Tik du iš jų – Shaquille'as O'Nealas ir Timas Duncanas – demonstravo geresnį taiklumą nei K.A.Townsas (54 proc.).

VIDEO: Karlo-Anthony Townso karjeros mačas prieš Joną Valančiūną ir „Raptors“

Be to, „Timberwolves“ atstovas puikiai išmoko Kevino Garnetto pamokas. Iš toli jis meta 35 proc. taiklumu (28/80) ir per pirmąjį savo sezoną įmetė daugiau tritaškių nei K.Garnettas per pirmuosius keturis savo sezonus.

Verti paminėjimo:
Kristapas Porzingis („Knicks“)
– vienintelis šviesulys tamsiame „Knicks“ sezone. Naujokų biržoje nušvilptas latvis rinko po 14,3 tšk., 7,3 atk. kam. per rungtynes, iš žaidimo atakuodamas 42 proc. taiklumu.
Nikola Jokičius („Nuggets“) – 21 metų serbas NBA karjerą pradėjo rinkdamas po 9,8 tšk. ir 6,9 atk. kam. per mačą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai