Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 04

To laukė beveik pusę amžiaus: Atlantoje triumfavusi „Bucks“ – NBA finale

Užbaigti pradėtus darbus „Milwaukee Bucks“ ekipai šiose NBA atkrintamosiose nesutrukdė nei iš rikiuotės iškritęs Giannis Antetokounmpo, nei sugrįžusi varžovų žvaigždė. Milvokio klubas šeštose Rytų konferencijos finalo rungtynėse svečiuose 118:107 (28:24, 19:19, 44:29, 27:35) susitvarkė su „Atlanta Hawks“ ir seriją iki keturių pergalių laimėjo 4:2.
„Milwaukee Bucks“ – NBA Rytų konferencijos nugalėtojai
„Milwaukee Bucks“ – NBA Rytų konferencijos nugalėtojai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Bucks“ į NBA finalą sugrįžta po beveik 50 metų pertraukos – paskutinį sykį klubas dėl čempionų trofėjaus varžėsi 1974 metais, kuomet finale nusileido „Boston Celtics“.

Didžiajame NBA finale jų lauks Vakarų konferencijos nugalėtojai „Phoenix Suns“, 4:2 nugalėję „Los Angeles Clippers“ vyrus.

Milvokio ekipa vienintelį kartą frančizės istorijoje čempionų žiedus iškovojo 1971 metais – tai buvo vos trečiasis ekipos sezonas NBA lygoje, o tuomet ekipą į priekį vedė tokios legendos kaip Oscaras Robertsonas bei Karimas Abdul-Jabbaras.

Finalo serija prieš „Suns“ startuos naktį iš pirmadienio į antradienį Lietuvos laiku (4:00 val.). Šiame mače į ekipos rikiuotę sugrįžti turėtų ir kelio traumą patyręs Giannis Antetokounmpo.

„Gyvenk arba mirk“ rungtynėse „Hawks“ į aikštę metė visas turimas pajėgas – sugrįžo ir ryškiausia jų žvaigždė Trae Youngas, kuris akivaizdžiai dar nebuvo pasiruošęs rungtyniauti pilna jėga.

„Vanagų“ superžvaigždė pelnė 14 taškų, tačiau iš žaidimo pataikė vos 4 metimus iš 17, taip pat atliko 9 rezultatyvius perdavimus ir 5 sykius prarado kamuolį.

„Bucks“ nuo pirmosios mačo minutės išsiveržė į priekį ir nuolatos pirmavo, tačiau iki pertraukos šeimininkai laikėsi koviniu atstumu ir atsiliko tik keturiais taškais (43:47).

Trečiajame kėlinyje įvyko rungtynių lūžis, kurį inicijavo lyderio vadeles iš Giannio perėmęs Khrisas Middletonas. Puolėjas vienas pats pelnė pirmuosius 16 savo ekipos taškų, „Bucks“ ketvirtį laimėjo 44:29 ir užtikrintai nužygiavo iki pergalės.

Milvokio ekipos puolėjas per trečią ketvirtį iš viso pelnė 23 taškus, o rungtynes užbaigė su 32 taškais, 4 atkovotais kamuoliais, 7 rezultatyviais perdavimais ir 3 perimtais kamuoliais.

„Komandos draugai ir treneriai man liepė išlikti agresyviam. Mėgaujuosi akimirka. Kiekvienas iš šių vyrukų – jie labai sunkiai dirba kiekvieną mielą dieną. Visi esame pasiruošę. Visi esame šioje akimirkoje. Žaidžiame vienas už kitą“, – po susitikimo kalbėjo Middletonas.

Kh.Middletonui puikiai talkino Jrue Holiday, buvęs labai arti trigubo dublio. Gynėjas pelnė 27 taškus, atkovojo 9 kamuolius ir atliko 9 rezultatyvius perdavimus.

Nepaisant pralaimėjimo, „Hawks“ aistruolių kariauna savo herojus palydėjo didelėmis ovacijomis. Nate'as McMillanas komandos vairą perėmė turint neigiamą pergalių ir pralaimėjimų (14-20) balansą, tačiau sugebėjo išvairuoti į pirmas atkrintamąsias nuo 2007 metų ir vos antrą konferencijos finalą per klubo istoriją.

„Atlanta Hawks“: Camas Reddishas 21 (6/7 trit.), Bogdanas Bogdanovičius 20, Trae Youngas (9 rez. perd.) ir Clintas Capela (9 atk. kam.) po 14, Johnas Collinsas (13 atk. kam.) ir Danilo Gallinari (8 atk. kam.) po 13.

„Milwaukee Bucks“: Khrisas Middletonas 32 (7 rez. perd.), Jrue Holiday 27 (9 atk. kam., 9 rez. perd.), Brookas Lopezas (6 atk. kam., 3 blk.) ir Patas Connaughtonas (8 atk. kam.) po 13, Bobby Portisas 12 (9 atk. kam.), Jeffas Teague'as 11.

VIDEO: Milwaukee Bucks vs Atlanta Hawks Full GAME 6 Highlights | 2021 NBA Playoffs

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas