Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 28

Traumos lyg nebūta: D.Sabonis grįžo į aikštę galingu trigubu dubliu

Praėjusių rungtynių dėl kelio sumušimo nebaigęs Domantas Sabonis jau po kelių dienų grįžo į aikštę ir sužaidė vienas geriausių sezono rungtynių. Lietuvis Šarlotėje surinko trigubą dublį ir svariai prisidėjo prie „Indiana Pacers“ (11-7) pergalės 116:106 (36:19, 23:36, 25:25, 32:26) prieš „Charlotte Hornets“ (7-11).
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / „Scanpix“ nuotr.

Dar likus kelioms valandoms iki mačo pradžios nebuvo aišku, ar D.Sabonis galės rungtyniauti, tačiau susitikimą startiniame penkete pradėjęs aukštaūgis žaidė net 37 minutes ir per jas sumetė 22 taškus (7/7 dvit., 2/3 trit., 2/4 baud.), sugriebė 11 kamuolių ir išdalino 10 rezultatyvių perdavimų.

Tai antras D.Sabonio trigubas dublis šį sezoną ir šeštas jo karjeroje. Pagal tokių rungtynių skaičių lietuvis pavijo vokietį Detlefą Schrempfą ir kartu su juo dabar yra visų laikų „Pacers“ rekordininkas.

Šis trigubas dublis buvo ketvirtas D.Sabonio karjeroje, kai tris dviženklius rodiklius jis pasiekia pelnydamas daugiau nei 20 taškų.

Be jau minėtų rodiklių, lietuvis dar perėmė 1 kamuolį, penkis sykius suklydo ir keturiskart prasižengė.

VIDEO: Domanto Sabonio trigubas dublis prieš „Hornets“

Po susitikimo jis dėkojo „Pacers“ treneriams, kad šie pastatė jį ant kojų po skaudaus susidūrimo keliais su „Toronto Raptors“ gynėju Kyle'u Lowry praėjusiame mače.

„Turime puikų trenerių personalą. Man skaudėjo, ta vieta buvo patinusi, bet jie manimi pasirūpino – pailsėjau, ilgai pamiegojau ir jaučiausi kur kas geriau. Tai manęs netrikdė“, – sakė lietuvis.

Rungtynėse prieš „Hornets“ D.Sabonis pasižymėjo ne tik trigubu dubliu, bet ir įspūdingu epizodu, kai antrąjį kėlinį uždarė sudėtingu tritaškiu nuo lentos.

Su lietuviu priešakyje „Pacers“ šovė į priekį jau pirmajame kėlinyje ir greitai susikrovė net 17 taškų persvarą (32:15), bet „širšės“ dar antrojo kėlinio pradžioje panaikino deficitą ir netgi išsiveržė į priekį – 46:44.

Apylygis rezultatas išliko iki pat ketvirtojo kėlinio (94:92), kol į aikštę sugrįžęs D.Sabonis su komandos draugais surengė lemiamą spurtą. Svečiai iš Indianos šovė į priekį 16:6 ir likus keturioms minutėms jau turėjo 12 taškų persvarą – 110:98.

Dešimtą rezultatyvų perdavimą, užtvirtinusį jo trigubą dublį, D.Sabonis atliko dar likus trims minutėms iki kėlinio pabaigos.

Iš viso „Pacers“ šiame susitikime išdalino net 34 rezultatyvius perdavimus ir pakartojo sezono rekordą.

„Atrodo, kad kiekvienose rungtynėse mūsų susižaidimas vis gerėja. Kitos komandos prieš mane išbando įvairias gynybos sistemas, o aš vyrukams sakau, kad jie kuo daugiau judėtų ir kad aš juos surasiu. Jie tai ir daro, manau, kad žaidžiame puikų komandinį krepšinį“, – sakė D.Sabonis po rungtynių.

Didelę dalį rezultatyvių perdavimų D.Sabonis išdalino Dougui McDermottui, kuris pelnė 28 taškus ir pasiekė savo rekordą „Pacers“ gretose.

Tai buvo ir pirmas kartas, kai D.Sabonis aikštėje sutiko LaMelo Ballą. „Hornets“ naujokas kilo nuo suolo ir per 22 minutes pasižymėjo 8 taškais, 4 atkovotais kamuoliais ir 5 rezultatyviais perdavimais.

Jau poryt šios komandos Šarlotėje jėgas išsibandys ir dar kartą.

„Hornets“: Terry Rozieras 20, PJ Washingtonas 18, Milesas Bridgesas 11, Cody Zelleris 10 (14 atk. kam.).

„Pacers“: Dougas McDermottas 28 (11/17 dvit.), Malcolmas Brogdonas 25 (4/7 trit., 7 atk. kam., 6 rez. perd.), Domantas Sabonis 22 (7/7 dvit., 11 atk. kam., 10 rez. perd.), Justinas Holiday 19 (5/10 trit.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas