Tiesiogiai

Turime nebaigtų reikalų! 9 valandos apie ateities Lietuvą!Turime nebaigtų reikalų! 9 valandos apie ateities Lietuvą!

2021 11 14

Tritaškių rekordą pakartojęs J.Valančiūnas baudė buvusią savo komandą

Taikliausiu visos NBA lygos tritaškininku išliekantis Jonas Valančiūnas smeigė tris iš trijų ir padėjo „New Orleans Pelicans“ (2-12) nutraukti devynių pralaimėjimų seriją.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Pelikanai“ namuose priėmė buvusią J.Valančiūno komandą „Memphis Grizzlies“ (6-7), prieš šį sezoną išmainiusią lietuvį į Naująjį Orleaną, ir šventė pergalę 112:101 (35:22, 27:22, 21:28, 29:29).

Vieno atkovoto kamuolio iki dvigubo dublio pritrūkęs J.Valančiūnas per 33 minutes surinko 15 taškų (3/4 dvit., 3/3 trit.), atkovojo 9 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, blokavo 2 metimus, bet 5 kartus prasižengė ir prarado 3 kamuolius.

VIDEO: Jonas Valanciunas 15 Pts 10 Reb 3 Ast Menphis Grizzlies vs. New Orleans Pelicans HIGHLIGHTS

Trys taiklūs tritaškiai vienose rungtynėse – pakartotas JV karjeros rekordas NBA lygoje. Pastarąjį sykį trissyk iš toli jis buvo pataikęs 2019-aisiais.

Šiame sezone nuostabiai tritaškius metantis vidurio puolėjas išlieka taikliausiu snaiperiu visoje NBA lygoje – 57,7 proc.

„Pelicans“ dominavo nuo rungtynių pradžios ir vienu metu pirmavo 20 taškų skirtumu (62:42). „Grizzlies“ buvo priartėję iki vienženklio skaičiaus (81:72), bet dar vienas šeimininkų spurtas lėmė retą šeimininkų pergalę šiame sezone.

Ją iškovoti padėjo po traumos sugrįžęs vienas lyderių Brandonas Ingramas, per 29 minutes surinkęs 19 taškų. Bet Zionas Williamsonas rungtyniauti ir toliau negali.

„Brandonas – labai svarbus žaidėjas mums. Ir gynyboje, ir puolime. Matėme tą ir šiandien, – džiaugėsi J.Valančiūnas. – Stengiamės dalinti kamuoliu ir šiandien tai veikė („Pelicans“ atliko net 29 rezultatyvius perdavimus, – past.). Pergalė visada yra gerai. Pašvęsime iki vidurnakčio ir bandysime iškovoti kitą. Laukia sunkios kitos rungtynės (su „Washington Wizards“). Dabar esame laimingi, bet tai tik vienas mačas. Turime laimėti ir kitas rungtynes.“

„Buvo smagu pamatyti savo buvusius komandos draugus ir aš labai džiaugiuosi, kad mums pavyko laimėti“, – pridūrė JV.

VIDEO: Jonas Valanciunas Postgame Interview | Pelicans vs Grizzlies 11-13-21

Po šios pergalės „Pelicans“ pakilo iš paskutinės vietos NBA Vakarų konferencijoje.

„New Orleans Pelicans“: Nickeilas Alexanderis-Walkeris 21, Brandonas Ingramas 19, Herbertas Jonesas 17, Jonas Valančiūnas (3/3 trit., 9 atk. kam.) ir Devonte Grahamas – po 15, Trey Murphy 8.

„Memphis Grizzlies“: Dillonas Brooksas 23, Ja Morantas 22 (10 rez. perd., 9 atk. kam.), Stevenas Adamsas 15 (9 atk. kam.), Desmondas Bane‘as 14, Kyle‘as Andersonas 13.

VIDEO: Memphis Grizzlies vs New Orleans Pelicans Full Game Highlights | November 13 | 2022 NBA Season
Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas