Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 12

Triumfo akimirką – L.Jameso skambutis mamai: „Niekas negali manęs sustabdyti“

LeBronas Jamesas triumfavo NBA finale su „Los Angeles Lakers“ komanda, tapo finalo MVP, tačiau net ir didžiausio džiaugsmo akimirką nepamiršo svarbiausios moters jo gyvenime – mamos Glorios.
LeBronas Jamesas
LeBronas Jamesas / „Scanpix“ nuotr.

Prigulęs ant grindų L.Jamesas po pergalės 4-2 serijoje prieš „Miami Heat“ vaizdo skambučiu susisiekė su mama Gloria.

„Po visko, ką tu iškentei, po visko, ką man teko matyti, dabar jau niekas negali manęs sustabdyti. Tikiuosi, kad ir toliau versiu tave didžiuotis, mama“, – sakė L.Jamesas.

„Karalius“ sekmadienio vakarą žengė dar vieną žingsnį, siekdamas tapti geriausiu visų laikų krepšininku.

„Lakers“ yra jau trečia komanda, su kuria titulą laimėjęs L.Jamesas tapo finalo serijos MVP, iš viso jis turi keturis tokius prizus.

Vis dėlto „Karalius“ dar atsilieka nuo Michaelo Jordano, turinčio šešis finalo serijos MVP apdovanojimus.

„Tai buvo labai didelis iššūkis, tai buvo labai sunku, – apie finalo seriją kalbėjo L.Jamesas. – Teko daug iškęsti tiek mintyse, tiek ir kūnui. Mes buvome toli nuo daugybės dalykų, prie kurių esame įpratę. Tai yra vienas svarbiausių mano pasiekimų.“

Praėjusią vasarą „Lakers“ generalinis vadybininkas Robas Pelinka suvedė L.Jamesą su Anthony Davisu, o jau per metus šis duetas užkariavo NBA.

„Negaliu to paaiškinti, – apie savo ryšį ir susižaidimą su A.Davisu pasakojo „Karalius“. – Tai tiesiog tam tikri dalykai, kuriuos tu žinai. Bet kokiuose santykiuose tu tiesiog jauti, žinote, nuotaiką, tu jauti pagarbą. Kartais net neina paaiškinti, kas tave sieja su kitu žmogumi.“

Beje, L.Jamesas yra antras vyriausias visų laikų žaidėjas, tapęs finalo serijos MVP. Vyresnis buvo tik Kareemas Abdul-Jabbaras, laimėjęs 1985-siais.

„Manau, asmeniškai, mane užveda mintis, kad dar turiu, ką įrodyti. Tai mane užkūrė šį pusmetį po traumos. Tai mane užkūrė, nes nesvarbu, ką esu padaręs savo karjeroje iki šio taško, vis dar yra, kas mane lygina, kas žiūri į istoriją, klausia, „ar jis padaręs tą? Ar jis padaręs aną?“.

Taigi, turint tai galvoje, turint tai mintyse, kodėl dar kartą kažko neįrodžius? Manau, tai man padėjo“, – sakė L.Jamesas.

„Lakers“ lyderis neslėpė, kad buvimas NBA „burbule“ buvo neįtikėtinai sudėtingas.

„Tai tikriausiai buvo didžiausias mano profesionalios karjeros iššūkis, kalbant apie pasiaukojimą ir iškentimą. Tačiau čia buvau dėl vieno tikslo, vieno vienintelio – kautis dėl čempionų titulo. Tai buvo mano mintyse nuo tada, kai atvykau“, – kalbėjo L.Jamesas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas