Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 13

18 milijonų gynėjui pasiūlęs Los Andželo klubas strateguoja ateičiai

NBA klubas „Los Angeles Lakers“ sudarė sutartį su laisvu žaidėju rinkoje buvusiu gynėju Kentaviousu Caldwellu-Pope ir tai yra dar vienas komandos strateginis žingsnis, praneša naujienų agentūra AP. Jos šaltinių teigimu, krepšininkas vienerių metų sandorio vertė – 18 mln. dolerių.
K.Caldwellas-Pope'as (kairėje) keliasi iš Detroito į Los Andželą.
K.Caldwellas-Pope'as (kairėje) keliasi iš Detroito į Los Andželą. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

K.Caldwellas-Pope'as buvo vienas iš kelių likusių elitinių talentų, likusių NBA rinkoje šiais metais.

Prieš ketverius metus aštuntuoju NBA naujokų biržoje pašauktas ir visus ketverius metus „Detroit Pistons“ klube praleidęs 24 metų žaidėjas praėjusį sezoną rinko po 13,8 taško, 3,3 atkovoto kamuolio ir 2,5 rezultatyvaus perdavimo.

196 cm ūgio krepšininkas turėtų būti svarbia „Lakers“ dalimi kartu su įžaidėju Lonzo Ballu – antruoju šių metų naujokų biržos pašauktu žaidėju.

„Lakers“ pakeitė gynėjų sudėtį – iškeitė D'Angelo Russellą į „Brooklyn Nets“ praėjusį mėnesį, o Nickas Youngas sukirto rankomis su „Golden State Warriors“.

Praėjusį sezoną jaunojo Los Andželo komanda labai solidžiai puolė, bet pagal praleistus taškus (po 111,5 taško) buvo trečia nuo galo.

K.Caldwellas-Pope'as nesulaukė ilgalaikio pasiūlymo iš „Pistons“, o sudaręs vienerių metų sutartį turės šansą išbandyti save kitų metų vasarą rinkoje, kai jį vėl galės medžioti „Lakers“ ar kuris kitas klubas.

Jis bus antras pagal uždarbio dydį žaidėjas „Lakers“ gretose šį sezoną po Brooko Lopezo, kuris taip pat bus laisvas krepšininkas po metų.

„Lakers“ vadovas Robas Pelinka yra sakęs, kad klubas stengiasi sukaupti pakankamai pinigų 2018 metų vasarai, kai pabandys nugriebti dvi žvaigždes, pasiūlydamas maksimalias sutartis.

Šiuo metu Luolas Dengas ir Jordanas Clarksonas yra vieninteliai Los Andželo ekipos veteranai, kurių sutartys galios dar po kito sezono.

K.Caldwellas-Pope'as turės praleisti pirmuosius du mačus kitą sezoną. Jis buvo areštuotas kovo mėnesį ir pripažintas kaltu dėl vairavimo apsvaigus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas