Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 06 25

V.Carteris oficialiai padėjo tašką savo karjeroje: „Daugiau nebežaisiu“

22 sezonus NBA žaidęs Vince'as Carteris oficialiai padėjo tašką savo ilgoje karjeroje.
Vince'as Carteris
Vince'as Carteris / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 NBA Atlanta Hawks

Pirmuoju krepšininku, žaidusiu lygoje keturiuose skirtinguose dešimtmečiuose tapęs skrajūnas dalyvavo specialioje „The Ringer“ tinklalaidėje, kurioje patvirtino jau apsisprendęs nebežaisti krepšinio.

„Oficialiai baigiu savo krepšininko karjerą. Profesionaliai daugiau nebežaisiu“, – sakė 1998-aisiais į NBA lygą žengęs V.Carteris.

43-ejų sportininkas dar turėjo viltį užbaigti 2019-2020 m. sezoną, tačiau NBA priėmus sprendimą tęsti kovas tik su 22 komandomis, tarp jų neįtraukiant V.Carterio atstovautų „Atlanta Hawks“, amerikietis priėmė sprendimą atsisveikinti.

Paskutines rungtynes jis sužaidė kovo 11 dieną, kai vos paaiškėjus žiniai apie „Utah Jazz“ centro Rudy Gobert'o teigiamą koronaviruso testo rezultatą V.Carteris su komanda prieš sezono sustabdymą dar spėjo užbaigti rungtynes su „New York Knicks“.

Veteranas paskutinį savo karjeros mačą užbaigė prideramai – pataikė tritaškį likus žaisti 13,4 sek. pratęsime ir pelnė paskutinius rungtynių taškus.

VIDEO: Vince'as Carteris pataiko metimą galbūt paskutinėse savo karjeros rungtynėse

„Tai, kad pataikiau paskutinį savo metimą, padėjo sušvelninti situaciją. Jei nebūčiau jo pataikęs, išeiti būtų sunkiau, – pripažino aštuoniose komandose žaidęs V.Carteris. – Tokiu atveju man būtų knietėję dar grįžti, sužaisti bent minutę ir pataikyti dar bent vieną metimą – nesvarbu, ar tai būtų baudos metimas, ar metimas iš po krepšio.

Žaisdamas paskutines savo karjeros rungtynes nori pataikyti bent vieną metimą. Aš būtent tai ir padariau, tad esu laimingas.“

V.Carteris pripažino, kad didelę įtaką jo apsisprendimui palikti krepšinį padarė ir Jungtines Valstijas krečiantis koronaviruso užkratas.

„Negalėčiau pasakyti, kad jau nuo kovo 11-osios žinojau, jog baigsiu karjerą, bet buvau arti to. Nuo kovo pabaigos jaučiau, kad jau atėjo pabaiga. Jei ir turėjau kažkokių nusivylimų dėl šio sezono, tai padėjo susidėlioti prioritetus – pandemija yra gerokai svarbiau už mano karjerą“, – kalbėjo legendinis NBA krepšininkas.

Jau daugiau nei tris mėnesius be krepšinio leidžiantis V.Carteris atskleidė, kad norėdamas išlikti arti sporto ėmė užsiiminėti golfu. Tai, pasak krepšininko, jam padeda išlaikyti bent šiokį tokį fizinį aktyvumą.

Įdomu tai, kad tiek pirmas, tiek paskutinis amerikiečio sezonai NBA lygoje buvo paženklinti sutrumpinimais.

1998-1999 m. sezono pradžia buvo nukelta į vasarį dėl lygą įšaldžiusio lokauto, o 2019-2020 m. sezonas sustabdytas dėl koronaviruso pandemijos.

„Nenustebau, kai sužinojau, kad mano komanda nepratęs šio sezono. Man nebuvo skaudu išgirsti ar perskaityti apie tai, kadangi to ir tikėjausi. Keista, bet tuo pačiu ir šaunu, kad ir atėjau į lygą, ir išeinu per sutrumpintus sezonus. Tai – labai unikali situacija“, – tinklalaidėje sakė V.Carteris.

5-uoju šaukimu 1998 m. naujokų biržoje „Toronto Raptors“ pakviestas V.Carteris tapo NBA metų naujoku, o vėliau aštuonis sykius buvo išrinktas į „Visų žvaigždžių“ rungtynes.

NBA sirgaliams bene labiausiai įsiminė jo įspūdingas pasirodymas 2000 m. NBA dėjimų konkurse, kai „Raptors“ skrajūnas savo skrydžiais vertė išsižioti net ryškiausias NBA lygos žvaigždes.

VIDEO: Vince'o Carterio pasirodymas 2000 m. dėjimų konkurse

Be „Raptors“ ir „Hawks“, jis dar atstovavo „New Jersey Nets“, „Orlando Magic“, „Phoenix Suns“, „Dallas Mavericks“, „Memphis Grizzlies“ ir „Sacramento Kings“ komandoms.

Per karjerą pelnęs 25 728 taškus V.Carteris užima 19-ąją vietą visų laikų rezultatyviausių lygos krepšininkų sąraše.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas