Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 21

Varžovui į tarpkojį spyręs J.Embiidas įtvirtino „76ers“ pergalę bloku

Nesportiškai pasielgęs Joelis Embiidas buvo arti pašalinimo iš rungtynių, jo komandos draugas Jamesas Hardenas už grubią pražangą buvo eliminuotas, tačiau „Philadelphia 76ers“ vis tiek žengė dar vieną žingsnį link Rytų konferencijos pusfinalio. „Sixers“ svečiuose 102:97 (32:28, 26:19, 18:35, 26:15) įveikė „Brooklyn Nets“ ir serijoje iki keturių pergalių pirmauja jau 3-0.
3-5. Joelis Embiidas („Philadelphia 76ers“) – 47,6 mln. JAV dolerių
Joelis Embiidas / Scanpix/USA TODAY Sports via Reuters Con nuotr.

Į naudingiausio sezono žaidėjo apdovanojimą pretenduojantis J.Embiidas įsivėlė į konfliktą su Nicu Claxtonu pirmajame kėlinyje, kai šis po dėjimo žengė per kamerūnietį, kuris atsakė spyriu amerikiečiui į tarpkojį.

Nors už tokius nusižengimus žaidėjai dažniausiai būna pašalinami iš rungtynių, teisėjai NBA žvaigždės šįkart pasigailėjo – skyrė jam pirmo lygio nesportinę pražangą ir paliko rungtynėse.

Tai sukėlė didelį sirgalių nepasitenkinimą ir Bruklino „Barclays Center“ arenoje, ir socialiniuose tinkluose. Daugelis šį epizodą lygino su Domanto Sabonio ir Draymondo Greeno situacija, kai amerikietis užlipo lietuviui ant krūtinės ir ne tik buvo eliminuotas iš rungtynių, bet ir suspenduotas kitam susitikimui.

Įdomu tai, kad N.Claxtonas tame epizode užsidirbo techninę pražangą, o ketvirtajame kėlinyje už emocijas po dėjimo gavo dar vieną ir pats buvo pašalintas iš aikštės.

Rungtynių pabaigos nesulaukė ir „76ers“ gynėjas J.Hardenas, kuris buvo pašalintas už smūgį Royce'ui O'Neale'ui.

Permainingose rungtynėse „76ers“ turėjo dviženklį pranašumą pirmoje rungtynių pusėje, bet pralaimėjo trečiąjį kėlinį net 18:35 ir sužaidus 36 minutes atsiliko 76:82.

Galiausiai, mačo likimas sprendėsi paskutinėmis sekundėmis, kai Filadelfijos komanda turėjo 2 taškų pranašumą (99:97), o „Nets“ galėjo išlyginti arba persverti rezultatą.

Iniciatyvos ėmėsi Spenceris Dinwiddie, tačiau J.Embiidas blokavo gynėjo bandymą išlyginti rezultatą likus mažiau nei 10 sekundžių ir „76ers“ išsaugojo pergalę savo rankose.

„Galėjote matyti, koks buvo jų rungtynių planas. Daužyti mane, priversti mane nervintis, kad būčiau pašalintas iš rungtynių, – po mačo kalbėjo pats J.Embiidas. – Bet aš pernelyg subrendęs, kad atsidurčiau pozicijoje, kurioje galėčiau būti eliminuotas. Tiesiog dariau savo darbą, o mes iškovojome pergalę.“

Ketvirtosios serijos rungtynės vėl bus žaidžiamos Brukline, tačiau atsitiesti „Nets“ klubui bus labai sunku – per NBA istoriją jokia komanda nėra laimėjusi serijos, kai atsiliko joje 0-3.

„Nets“: Mikalas Bridgesas 26 (5/19 dvit., 4/7 trit., 6 atk. kam., 5 rez. perd.), Spenceris Dinwiddie 20 (7 rez. perd.), Nicas Claxtonas 18 (8/9 dvit.), Camas Johnsonas 17.

„76ers“: Tyrese'as Maxey 25 (5/8 trit.), Jamesas Hardenas 21 (3/7 trit.), Tobiasas Harrisas 15 (7 atk. kam.), Joelis Embiidas 14 (5/13 metimai, 10 atk. kam.), De'Anthony Meltonas 13.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas