Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 03

Vašingtone – sudėtingas Jono Valančiūno metimas ir DeMaro DeRozano šou

Jonas Valančiūnas JAV sostinėje nepademonstravo visų savo raumenų Marcinui Gortatui, bet „Toronto Raptors“ (3-1) pergalei to užteko. Lietuvio klubas 113:103 (27:29, 27:27, 30:19, 29:28) antroje rungtynių pusėje palaužė „Washington Wizards“ krepšininkus (0-3).
Jonas Valančiūnas ir Marcinas Gortatas
Jonas Valančiūnas ir Marcinas Gortatas / „Scanpix“ nuotr.

Suprasti akimirksniu

  • „Raptors“ triumfavo Vašingtone 113:103.
  • J.Valančiūnas pelnė 10 taškų ir atkovojo 7 kamuolius.
  • D.DeRozanas ketvirtą kartą iš eilės pelnė bent 30 taškų (40).
  • „Wizards“ šį sezoną dar neiškovojo pergalės.

J.Valančiūnas rungtyniavo lemiamomis rungtynių akimirkomis. Jo baudų metimai likus žaisti 1 min. 13 sek. įtvirtino „Raptors“ persvarą 108:102.

Iš viso per 31 minutę „centras“ pelnė 10 taškų (4/6 dvit., 2/2 baud.), atkovojo 7 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, suklydo 1 ir prasižengė 5 kartus.

Antrajame kėlinyje bandydamas pralaužti atkaklią M.Gortato gynybą J.Valančiūnas pataikė kuriozišką metimą iš po krepšio, kai po verpstės pro šoninę liniją vos neišslydo į užribį. Vis dėlto iš kitos krepšio pusės paleistas kamuolys skrodė tinklelį.

Didesnio JV indėlio ir nereikėjo, nes visą šou kūrė DeMaras DeRozanas. „Raptors“ puolimo lyderis pelnė net 40 taškų – antrą kartą šį sezoną per 4 rungtynes. Bent 30 taškų jis pelnė visuose reguliariojo sezono pradžios mačuose.

Beje, D.DeRozano iš rikiuotės neišmušė net čiurnos trauma, dėl kurios jis trumpam turėjo palikti aikštę.

„Jis žaidžia kitame lygyje, – komandos draugą liaupsino Kyle'as Lowry. – Jis mano gyvenimą daro gerokai lengvesnį. Kaip ir kitų „Raptors“ žaidėjų. Jis kuria mūsų puolimą“.

Per visą „Raptors“ istoriją tik Mike'as Jamesas 2005-aisiais keturis susitikimus paeiliui rinko bent po 30 taškų.

Didele paspirtimi „Raptors“ komandai tapo ir atsarginių žaidėjų indėlis. Daugiausiai pastūmėti 25-ių Terrence'o Rosso ir Patricko Pattersono taškų, rezerviniai „Raptors“ žaidėjai pranoko kolegas iš Vašingtono 34:11, o koja kojon su "Wizards" iki pertraukos žengęs Toronto klubas pergalingą persvarą susikrovė trečiąjį ketvirtį laimėdamas 30:19.

Prieš pat rungtynes „Wizards“ vidurio puolėjas M.Gortatas užsiminė, kad pergalė šiose rungtynėse būtina ir kiek nustebino lyderį J.Wallą: „Nežinau, kodėl jis taip pasakė. Taip, tai buvo pirmosios mūsų rungtynės namie, bet nežinau, kodėl jis sakė, kad privalome laimėti. Bet viskas gerai. Dar tik trejos rungtynės.“

„Raptors“: DeMaras DeRozanas 40 (14/23 met.), Kyle'as Lowry 18, Terrence'as Rossas 15, Jonas Valančiūnas ir Patrickas Pattersonas po 10.

„Wizards“: Johnas Wallas 33 (11 rez. perd.), Otto Porteris 23 (13 atk. kam.), Marcinas Gortatas (10 atk. kam.) ir Bradley Bealas po 15.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito