Prenumerata nuo 0,50 Eur/mėn! Paskutinės akcijos savaitės.
Išbandyti

Vašingtono klubas paskelbė apie sandorį dėl Jono Valančiūno

„Washington Wizards“ paskelbė, jog sudarė sutartį su Jonu Valančiūnu, kurį gavo po sandorio su „New Orleans Pelicans“ klubu.
„Wizards“ pristatė: atvyksta Jonas Valančiūnas
„Wizards“ pristatė: atvyksta Jonas Valančiūnas / „Wizards“ montažas

Kaip vieną iš mainų svertų, Vašingtonas perleis vieną iš savo 2027 metų naujokų biržos antrojo rato šaukimų.

Tai formalūs mainai, nes Jono Valančiūno kontraktas buvo pasibaigęs ir jis pasitiko šią vasarą žengdamas į laisvą NBA rinką.

Liepos 1 dieną jau buvo nuaidėjusi žinia, kad 32 metų lietuviui trejų metų 30 mln. dolerių vertės kontraktą pasiūlė „Wizards“.

Galiausiai, atsisveikinęs su J.Valančiūnu Naujojo Orleano klubas atlaisvino savo piniginę, o „Wizards“ gavo patyrusį vidurio puolėją.

Per 12 sezonų „Toronto Raptors“, „Memphis Grizzlies“ ir „Pelicans“ atstovavęs J.Valančiūnas per 856 karjeros rungtynes pelnė po 13,4 taško, atkovojo po 9,5 kamuolio.

Pristatydamas savo sirgaliams J.Valančiūną Vašingtono klubas pažymėjo, kad lietuvis yra atlikęs 362 dvigubus dviženklius, o pagal tai užima 12 vietą tarp tebežaidžiančių NBA krepšininkų.

Jo atkovotų kamuolių skaičius – 8096 (devinta vieta) ir pataikymo procentas (56,1 proc. – 10 vieta) irgi leidžia patekti į abu dešimtukus tarp aktyvių žaidėjų.

Vida Press nuotr./Jonas Valančiūnas
Vida Press nuotr./Jonas Valančiūnas

Be to, „Wizards“ priminė, kad J.Valančiūnas yra vienas iš šešių NBA žaidėjų, kurie praėjusį sezoną sužaidė visas 82 rungtynes. Jis pelnė po 12,2 taško ir atkovojo po 8,8 kamuolio, per sezoną atlikęs 33 dviženklius, o rezultatyviausią sezono mačą sužaidė gruodį su „Charlotte Hornets“, kai pelnė 29 taškus.

Per atkrintamųjų varžybų pirmą mačą J.Valančiūnas atkovojo 20 kamuolių, o serijoje su „Oklahoma City Thunder“ pelnė po 14,5 taško ir atkovojo po 11 kamuolių.

Vašingtono klubas taip pat priminė, kad į NBA J.Valančiūnas atvyko iš Vilniaus „Ryto“, o iš Utenos kilęs krepšininkas nuo 2011 metų atstovauja Lietuvos rinktinei.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

15min primena, kad būtent dėl nepasirašyto kontrakto J.Valančiūnas pirmą kartą per savo karjerą susilaikė nuo žaidimo Lietuvos rinktinėje ir praleidžia dabar Puerto Rike vykstantį olimpinį krepšinio atrankos turnyrą.

Tačiau 32 metų vidurio puolėjas yra prižadėjęs prisidėti prie komandos, jei lietuviai pateks į olimpines žaidynes Paryžiuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – kompiuteriniai žaidimai ir turnyrai, virtualios pramogos ir „OG Version“ koncertas
Reklama
Patirti pelkes miesto širdyje: Vilniaus „Akropolyje“ lankytojai kviečiami į interaktyvų labirintą
Siųsk nuotrauką – laimėk paspirtuką!
Reklama
Parduotuvėse – naujiena loterijų ir gyvūnų mylėtojams