Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 28

Vėl po krepšiais karaliavęs J.Valančiūnas surinko dar vieną galingą dvigubą dublį

Komandą NBA lygoje pakeitęs Jonas Valančiūnas įpročių nekeičia. Lietuvis dominuoja po krepšiais rinkdamas taškus ir atkovotus kamuolius, tik laimėti „New Orleans Pelicans“ (1-4) komandai, vis dar žaidžiančiai be ryškiausios savo žvaigždės Ziono Williamsono, tai nepadeda.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šįkart vidurio puolėjas iš Lietuvos pasižymėjo dar vienu galingu dvigubu dubliu – 16 taškų (6/14 dvit., 4/4 baud.) ir 15 atkovotų kamuolių, bet „Pelikanai“ namuose 99:102 (33:19, 26:34, 18:31, 22:18) pralaimėjo „Atlanta Hawks“ (3-1) ekipai.

35 minutes iš viso žaidęs J.Valančiūnas dar atliko 3 rezultatyvius perdavimus, vieną bloką, sykį perėmė kamuolį, bet dukart prasižengė ir padarė dvi klaidas.

Rungtynių nugalėtojas sprendėsi pačioje rungtynių pabaigoje. Po gražaus J.Valančiūno dėjimo ore sugavus kamuolį, likus žaisti 2 minutes, komandas skyrė tik 2 taškai (96:98).

„Hawks“ suklydo puolime ir šeimininkai rezultatą išlygino (98:98), bet kitoje atakoje „Pelicans“ neatkovojo kamuolio, o Johnas Collinsas pakartotiniu bandymu vėl išvedė į priekį svečius (98:100).

H.Jonesas tada pataikė tik vieną baudos metimą (99:100), abi komandos keitėsi netaikliais metimais, kol „Hawks“ lyderis Trea Youngas nuo baudų metimų linijos įtvirtino svečių pergalę (99:102).

VIDEO: Atlanta Hawks vs. New Orleans Pelicans Full Game Highlights | NBA Season 2021-22

T.Youngas buvo rezultatyviausias su 31 tašku. Amerikietis dar išdalijo ir 7 rezultatyvius perdavimus. Johnas Collinsas pridėjo 16 taškų ir 12 atkovotų kamuolių. De'Andre Hunteris įmetė 13.

„Pelicans“ ekipoje, kurioje dėl pėdos traumos vis dar nežaidžia Z.Williamsonas, išsiskyrė Devonte Grahamas (21 tšk.) ir Brandonas Ingramas (20 tšk., 8 atk. kam.).

J.Valančiūno statistika per pirmąsias penkerias rungtynes Naujajame Orleane – 17,3 taško ir 15 atkovotų kamuolių. Pagal paskutinį rodiklį visoje NBA lygoje lietuvis kol kas užima 3 vietą.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas