Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 30

Vienas „Rockets“ vadovo tviterio įrašas NBA lygai kainavo 150–200 mln. dolerių

NBA lyga įspėjo komandas, kad sumažėjęs pelnas lems ir susitraukusią „algų kepurę“ kitų metų sezone, praneša ESPN.
NBA prarado šimtus milijonų dolerių
NBA prarado šimtus milijonų dolerių / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Kinija NBA

Pagrindinė tokių pokyčių priežastis – dar prieš sezoną įvykęs NBA ir Kinijos konfliktas, kainavęs lygai nuo 150 iki 200 mln. JAV dolerių.

Sniego gniūžtės principu išsirutuliojusią istoriją įžiebė „Houston Rockets“ vadovas Darylas Morey, tviteryje pasidalijęs Honkonge protestuojančius žmones palaikančiu įrašu.

Tai lėmė atšauktas kai kurių NBA rungtynių transliacijas, nutrauktas sutartis ir ženkliai sumažėjusius pardavimus bene didžiausioje NBA rinkoje.

Kaip ESPN teigė daugelio komandų vadovai, dėl konflikto su Kinija prarasti pinigai lems, jog 2020–2021 m. sezone „algų kepurė“ sieks ne 116 mln. dolerių, kaip prognozuota anksčiau, o apie 113 mln.

Tai kai kurioms komandoms gali sukelti nemažai rūpesčių, mat pasirašydami sutartis su žaidėjais klubų vadovai tikėjosi kur kas spartesnio augimo.

Pavyzdžiui, „Golden State Warriors“ klubas, žaidėjams mokantis kur kas daugiau nei viršutinė „algų kepurės“ riba, dėl pasikeitusių prognozių rizikuoja prarasti apie 14 mln. dolerių – tiek papildomų mokesčių San Fransisko komanda privalės sumokėti už ženkliai viršytą „algų kepurę“.

Nemažai pinigų dėl tokio įvykių pokyčių turėtų prarasti ir kai kurios kitos komandos, pvz., „Utah Jazz“, „Miami Heat“ bei „Los Angeles Lakers“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant