Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 09

„Warriors“ snaiperių salves atlaikę „Celtics“ – žingsniu arčiau NBA titulo

„Boston Celtics“ klubui trūksta vos dviejų pergalių iki NBA čempionų titulo. „Keltai“ namuose 116:100 (33:22, 35:34, 25:33, 23:11) nugalėjo „Golden State Warriors“ ir vėl išsiveržė į priekį NBA finalo serijoje – 2-1.
Jaysonas Tatumas
Jaysonas Tatumas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nuo sirgalių energijos užsikūrę „Celtics“ į priekį šovė jau pirmosiomis minutėmis. Jie pelnė 10 taškų iš eilės ir pirmavo 10:2, o po dar vienos puikios atkarpos susikrovė net 15 taškų persvarą (26:11).

Ypač įspūdingai pirmajame kėlinyje žaidė net 17 taškų surinkęs Jaylenas Brownas, o po 12 žaidimo minučių Bostonas pirmavo 33:22.

Nemažino apsukų „keltai“ ir antrame ketvirtyje. Jo viduryje du tritaškius pataikė Jaysonas Tatumas, o skirtumas tarp komandų išaugo net iki 18 taškų (54:36).

Tiesa, „Warriors“ irgi spėjo surengti savo spurtą, kai per kelias minutes smogė varžovams 13:2 ir atsiliko jau tik 49:56, bet įpusėjus mačui Bostonas pirmavo dviženkliu skirtumu – 68:56.

Kurį laiką „Celtics“ panašią persvarą išlaikė ir po ilgosios pertraukos, bet tada prasiveržė ugnikalnis, vardu Stephenas Curry.

„Warriors“ snaiperis pataikė tritaškį su Alo Horfordo nesportine pražanga, Otto Porteris toje pačioje atakoje pridėjo dar tris taškus, o kitoje atakoje dar vieną tolimą metimą smeigė Stephas ir 12 taškų be atsako sumetę „kariai“ po labai ilgos pertraukos išsiveržė į priekį – 83:82.

S.Curry per mažiau nei 9 minutes trečiajame kėlinyje pelnė net 15 taškų, o prieš paskutinį ketvirtį „Celtics“ persvara buvo trapi – 93:89.

Įdomu tai, kad „Warriors“ užtikrintai laimi visus šios finalo serijos trečiuosius kėlinius. Pirmajame mače varžovus jie pranoko 38:24, antrajame – net 35:14, o šįkart – 33:25.

Rungtynių lūžis įvyko ketvirtojo kėlinio pradžioje. „Celtics“ naudojosi varžovų klaidomis, įspūdingas rungtynes sužaidęs Bostono vidurio puolėjas Robertas Williamsas aklinai uždarė savąją baudos aikštelę, o šeimininkai ir vėl nurūko į priekį dviženkliu atstumu – 102:91.

„Warriors“ dar bandė gelbėtis, bet iki tol puikiai atakavusiems S.Curry ir Klay Thompsonui ištraukti savo komandos nepavyko – „Celtics“ ramiai užbaigė rungtynes ir iškovojo antrą pergalę šių metų NBA finale.

„Keltus“ į priekį vedė nuostabiai rungtyniavęs trejetas – J.Brownas, J.Tatumas ir Marcusas Smartas. Kartu jie pelnė 77 taškus, atkovojo 22 kamuolius ir atliko 19 rezultatyvių perdavimų.

„Celtics“ lyderiai tapo pirmu trejetu nuo 1984 metų, kurio kiekvienas narys įmetė bent 20 taškų, atkovojo bent 5 kamuolius ir atliko bent 5 rezultatyvius perdavimus NBA finalo rungtynėse. Prieš 38 metus tą buvo padarę legendiniai „Los Angeles Lakers“ žaidėjai – Magicas Johnsonas, Kareemas Abdul-Jabbaras ir Michaelas Cooperis.

Savo ruožtu „Warriors“ neišgelbėjo ir šūsnį tritaškių prišaudę snaiperiai. S.Curry ir K.Thompsonas kartu sudėjus pataikė 11 tritaškių iš 24, bet ketvirtajame kėlinyje, per kurį San Fransisko klubas iš viso įmetė tik 11 taškų, nei Klay, nei Stephas tolimų metimų į „Celtics“ krepšį nepataikė.

Maža to, ketvirtojo kėlinio viduryje S.Curry dar ir susižeidė, kai ant jo kovodamas dėl kamuolio užkrito A.Horfordas. Nors „Warriors“ vedlys tęsė rungtynes, komandos strategas Steve'as Kerras po mačo nepanoro atskleisti, ar verta nerimauti dėl S.Curry patirtos traumos.

Šių metų serija yra 40-as kartas NBA finaluose, kai komandos per pirmąsias dvejas rungtynes pasidalino po pergalę. Iki šiol iš 39 kartų net 32 sykius seriją laimėjo ekipa, nugalėjusi trečiosiose rungtynėse, tad istorija – palanki į priekį išsiveržusiems „Celtics“.

Jie ketvirtąsias rungtynes vėl žais namuose. Susitikimas vyks naktį iš penktadienio į šeštadienį Lietuvos laiku.

„Celtics“: Jaylenas Brownas 27 (4/8 trit., 9 atk. kam., 5 rez. perd.), Jaysonas Tatumas 26 (9/23 metimai, 6 atk. kam., 9 rez. perd.), Marcusas Smartas 24 (8/17 metimai, 7 atk. kam., 5 rez. perd.), Alas Horfordas 11 (8 atk. kam., 6 rez. perd.), Grantas Williamsas 10, Robertas Williamsas 8 (10 atk. kam., 4 blk.).

„Warriors“: Stephenas Curry 31 (6/11 trit.), Klay Thompsonas 25 (5/13 trit.), Andrew Wigginsas 18 (7 atk. kam.), Jordanas Poole'as 10.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas