Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 05 15

Žlugusių mainų su D.Motiejūnu nepamiršęs „Detroit Pistons“ žvilgčioja į D.Sabonį

NBA komandų skautai vis daugiau dėmesio skiria Lietuvos rinktinės jaunajam puolėjui Domantui Saboniui. Vienas realiausių variantų, jog ateinantį sezoną Gonzagos universiteto lyderis galėtų užsivilkti „Detroit Pistons“ marškinėlius. Apžvalgininkų teigimu, jei taip įvyktų, Motorų miesto ekipa gautų tai, kas jiems išsprūdo iš rankų, kai nepavyko sėkmingai užbaigti sandėrio su Donatu Motiejūnu.
Donatas Motiejūnas ir Domantas Sabonis
Donatas Motiejūnas ir Domantas Sabonis

Apžvalgininkas Keithas Langloisas pastebi, kad Domantas ir Donatas yra tarsi iš akis traukti dvyniai. Jų abiejų ūgis labai panašus, abu yra kairiarankiai, puikiai pataiko tiek iš baudos aikštelės, tiek iš vidutinio nuotolio, pasižymi universalumu, nes gali žaisti tiek sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje, tiek „centruoti“.

Amerikietis pastebi, kad nors Domantas užaugo Portlande, jo šaknys, kaip ir Donato, įleistos Lietuvoje. Ir nors autoritetu jaunasis Domantas savo legendiniam tėvui turbūt niekada neprilygs, mažai abejonių, kad savo pėdsaką stipriausioje planetos lygoje jis paliks kur kas greičiau nei dabartinis Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas.

Dėl daugybės sudėtingų traumų ir politinės situacijos Arvydas Sabonis NBA duris pravėrė tik būdamas trisdešimties. Jo jauniausias sūnus Domantas tai padarys dešimtmečiu greičiau. Vis mažiau abejojančių, kad D.Sabonis jau dabar yra pasirengęs praverti stipriausios planetos krepšinio lygos duris.

Jaunojo aukštaūgio rodikliai ypač šoktelėjo tuomet, kai to labiausiai reikėjo – „Kovo beprotybėje“. Sezoną antrakursis D.Sabonis baigė turėdamas įspūdingus rodiklius – vidutiniškai 17,6 taško ir 11,8 atkovoto kamuolio.

VIDEO: D.Sabonio žaidimo epizodai „Kovo beprotybėje“

„Jis yra žvėris, – savo buvusiam komandos draugui pagyrų negailėjo kitas „Bulldogs“ lyderis Kyle‘as Wiltjeras. – Manau, kad jis turi tokius duomenis, kurių niekur neišmoksi. Jo krepšinio supratimas yra ypatingas ir esu tikras, kad tai netrukus išvys ir įvertins visas krepšinio pasaulis.“

Dėl daugybės sudėtingų traumų ir politinės situacijos Arvydas Sabonis NBA duris pravėrė tik būdamas trisdešimties. Jo jauniausias sūnus Domantas tai padarys dešimtmečiu greičiau.

Monstriškas Sabonio žaidimas neliko nepastebėtas ir tai atsispindėjo artėjančios NBA naujokų biržos prognozėse. Drąsiausiai 211 cm ūgio žaidėjo šansus vertina „NBA Draft“ ekspertai, kurie tiki Sabonio galimybėmis būti pakviestam 8-uoju šaukimu. Šis numeris priklauso „Sacramento Kings“ ekipai, kuri turi teises ir į Vilniaus „Lietuvos ryto“ ketvirtąjį numerį Artūrą Gudaitį.

Kiek santūresnis lietuvio atžvilgiu išlieka ESPN apžvalgininkas Chadas Fordas. Jo teigimu, D.Sabonis šią akimirką galėtų tikėtis 12-ojo šaukimo, kurį savo kišenėje turi „Utah Jazz“. „DraftExpress“ prognozėje lietuvio pavardė pažymėta 18-uoju punktu, o šis šiuo metu priklauso „Detroit Pistons“ ekipai.

Manoma, jog lietuvį savo gretose nori matyti ne vienas NBA klubas, tad žaidėjo agentas jau dabar pluša pasiraitojęs rankoves ir, manoma, jog derasi su keliais neįvardintais klubais. Vienas tokių veikiausiai yra ir „Detroit Pistons“. Manoma, kad klubas norėtų pasikviesti aukštaūgį į savo treniruočių bazę Auburn Hilse ir padirbėti su juo individualiai dar prieš birželio 23-ąją Brukline įvyksiančią naujokų biržą.

K.Wijterso manymu, abejonių, jog jo jaunasis komandos draugas NBA slenkstį peržengs jau šiemet lieka vis mažiau.

„Visą sezoną jis nuosekliai siekė savo tikslo ir žaidė užtikrintai. Domantas yra nuostabus kovotojas dėl atšokusių kamuolių ir žaidžia geriausiai tada, kai to labiausiai reikia. Jo krepšinio IQ yra milžiniškas. Jis gali puikiai atlikti perdavimą, yra visiškai nesavanaudis, per pastaruosius metus gerokai pagerino šuolį“, – vertino K.Wijtersas.

„Scanpix“/AP nuotr./Domantas Sabonis
„Scanpix“/AP nuotr./Domantas Sabonis

NBA apžvalgininkų teigimu, D.Sabonis galėtų pagerinti tritaškių taiklumą, kadangi praėjusį sezoną iš toli sėkmingai atakavo vos 14 kartų. Kita vertus, pažymima ir tai, kad koncentruotis ties šiuo žaidimo komponentu lietuvis beveik neturėjo galimybių, kadangi Gonzagos universiteto žaidimas buvo paremtas aukštaūgių dominavimu po krepšiais.

Vis dėlto žaidėjo pataikymas iš vidutinio nuotolio nuteikia optimistiškai ir labai tikėtina, kad per keletą mėnesių NBA klubų treneriai galėtų iš Domanto padaryti pavojingą puolėją ir jam stovint prie tritaškio zonos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas