Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 13

Amerikiečiai neigia K.Maksvyčio žodžius – D.Saboniui operacija nebuvo atlikta

Vienas po kito apie „Sacramento Kings“ gyvenimą rašantys NBA apžvalgininkai neigia Lietuvos rinktinės trenerio Kazio Maksvyčio išsakytus žodžius, kad Domantui Saboniui buvo atlikta nykščio operacija.
Domantas Sabonis, Kazys Maksvytis
Domantas Sabonis, Kazys Maksvytis / Scanpix ir 15min nuotr.

„Su Domu kiek teko bendrauti, iš pradžių jis bandė gydyti ranką be operacijos, nepavyko, prarado laiko. Po to darant operaciją viskas užtrunka ilgiau ir jis nusprendė šią vasarą (praleisti). Atsiprašė, kad negalės dalyvauti ir pažadėjo prisijungti kitais metais“, – trečiadienio popietę Druskininkuose kalbėjo Lietuvos vyrų rinktinės treneris Kazys Maksvytis.

Strategas iš Darbėnų pristatė išplėstinį nacionalinės komandos kandidatų sąrašą, kuriame tarp būrio atsisakiusių žaisti krepšininkų pirmą kartą nuo 2017-ųjų metų vasaros nėra ir Domanto Sabonio, didžiausios Lietuvos krepšinio žvaigždės.

Vis dėlto vienas po kito „Sacramento Kings“ gyvenimą nušviečiantys žurnalistai (Jamesas Hamas, Jasonas Andersonas, Seanas Cunninghamas) paneigė K.Maksvyčio paskleistą informaciją apie D.Saboniui atliktą piršto operaciją.

„Kaip praneša šaltiniai lygoje, dešinioji nykščio operacijos nebuvo. Domantas tęsia griežtą reabilitacijos planą ir dėl to negali šią vasarą padėti Lietuvos rinktinei“, – rašo J.Hamas.

Šią vasarą D.Sabonis ir „Kings“ sudarė penkerių metų 217 mln. JAV dolerių vertės sutartį. Tai – užtikrintai didžiausias kontraktas, kokį kada nors yra pasirašęs lietuvis krepšininkas.

2022-23 m. sezone D.Sabonis pelnydavo po 18,9 taško, atkovodavo po 12,2 kamuolio ir atlikdavo po 7 rezultatyvius perdavimus, o „Kings“ po 16 metų pertraukos dalyvavo NBA atkrintamosiose.

Be to, D.Sabonis trečią kartą pateko į „All-Star“ rungtynes, pirmąsyk buvo išrinktas į simbolinę „All-NBA“ komandą, o trigubų dublių skaičiumi per sezoną nusileido tik Nikolai Jokičiui.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis ir Harrisonas Barnesas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis ir Harrisonas Barnesas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas