Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 29

Antrą MVP nugvelbęs R.Jokubaitis: „Neįsivaizduoju, kaip reikės žaisti prieš JAV“

Įsibėgėjęs Rokas Jokubaitis nugvelbė antrą MVP apdovanojimą iš eilės, o Lietuvos rinktinė įsirašė trečią triuškinančią pergalę. Vis dėlto rimčiausi mūšiai laukia ateityje – jau artėjantį savaitgalį Kazio Maksvyčio auklėtinius testuos iš NBA žvaigždžių sudaryta JAV rinktinė. „Neįsivaizduoju, kaip reikės žaisti prieš juos“, – sakė nacionalinės rinktinės atakų organizatorius.

Milžiniškos svarbos pasaulio čempionato rungtynėse prieš Juodkalniją lietuvius puolime į priekį vėl tempė Rokas Jokubaitis.

Kaip ir rungtynėse su Meksika, „Barcelona“ įžaidėjas vėl siausti ėmė nuo pirmųjų minučių. Dvikovoje su Egiptu lietuvis strigo, tačiau rungtynes su Meksika R.Jokubaitis pradėjo surinkdamas 12 taškų ir 4 rezultatyvius perdavimus, o šįkart per pirmąsias 10 minučių Lietuvos rinktinės atakų organizatorius įsirašė 9 taškus ir 3 „asistus“.

Antrajame ketvirtyje auksinį tašką gaudžiusią rinktinę patraukė atsarginiai žaidėjai, o labiausiai – geriausią mačą kol kas turnyre sužaidęs Tomas Dimša ir antrą jaunystę išgyvenantis Mindaugas Kuzminskas, kurių vedina komanda į ilgąją pertrauką nusinešė 50:42 pranašumą.

Juodkalnijos atstovai tarp antro ir trečio kėlinių prametė net 15 tritaškių iš eilės, o Kazio Maksvyčio diriguojamos komandos pranašumas vis augo.

Kaip ir dvikovoje su Meksika, Rokas Jokubaitis vėl tapo dvikovos MVP.

Šįkart jis per beveik 31 minutę pelnė 19 taškų (8/11 dvit., 1/1 trit.), 5 atkovotus ir 1 perimtą kamuolį, 6 rezultatyvius perdavimus, blokuotą metimą, suklydo 2 kartus ir surinko 27 naudingumo balus.

„Retai tenka gauti tokius MVP apdovanojimas. Tai jau antras, tad smagu, bet labiausiai džiaugiuosi už komandą. Žaidėme prieš Juodkalniją solidų krepšinį, o į kitą etapą nešamės 20 taškų pranašumą. Tikrai geras rezultatas. Džiaugiuosi už komandą ir trenerius. O dabar reikia poilsio“, – po dvikovos sakė R.Jokubaitis.

VIDEO: Karštas Roko Jokubaičio komentaras po pergalės prieš Juodkalniją

– Tai kokie pagrindiniai pergalės akcentai?

– Gynyba. Tikrai solidžiai atrodėme. Žinoma, pirmajame kėlinyje praleidome gal 27 taškus, bet vėliau susitvarkėme. Buvome paruošę planą, kuris pasiteisino, o dėl to lengviau buvo ir puolime. Sustabdėme daug varžovų atakų, todėl atsirado greitas puolimas. Mes išpildėme tai, ko norėjo treneriai. Tokie ir akcentai.

– Kokį pažymį duotumėte Tadui Sedekerskui už gynybą prieš Nikolą Vučevičių?

– Dešimt. Dešimt su puse (šypteli).

– Pirmą kartą pralaimėjome pirmą kėlinį. Ar tas kėlinys prisidėjo prie įtampos, kad turite imti pergalę?

– Faktas. Tai prideda, nes visi žinome, jog žaidžiame keturis kėlinius, nėra ko panikuoti, bet vis tiek įtampėlė jautėsi, ypač po pirmo kėlinio. Mes žinojome, kad Juodkalnijai negalime duoti įsižaisti, o vėliau susitvarkėme. Antras penketas atliko superinį darbą, pakėlė mūsų žaidimą. Ačiū jiems.

– Juodkalnija vienu metu buvo prametusi 15 tritaškių iš eilės. Tai sėkmė ar paskaičiuotos jūsų rizikos?

– Ir to, ir to buvo. Mes buvome pasirinkę nuo kai kurių žmonių rizikuoti, kaip galėjote ir patys pamatyti. Jie daug prametė ir patys, kur mes nesurotavome, gynyboje nesubėgiojome. Vien tritaškiais nelaimėsi. Mes irgi nelabai daug pataikėme (8 iš 17 – aut. past.). Mes žaidėme iki tikro metimo, išlaukėme ir parodėme gerą kantrybę. Tai ir buvo raktas į pergalę. Nedaug tritaškių, bet laimėjome. Tai gal tritaškiai ir nėra pagrindinis dalykas.

– Kaip atrodė du Mindaugo Kuzminsko blokai?

– Gerai. Jis turi ilgas galūnes, jaučia žaidimą, turi prikaupęs patirties ir dalino pamokas jaunesniems žaidėjams.

– Visus tris mačus laimėjote bent 20 taškų pranašumu. Kiek užtikrintai jaučiatės eidami į antrą etapą?

– Dabar galiu pasakyti, kad jaučiamės visai užtikrintai. Sužaidėme grupės etapą. Meksika ir Egiptas nėra tos komandos, bet šiandien tikrai džiaugiuosi už komandą. Tikrai geras jausmas iš grupės išeiti su trimis pergalėmis, bet tai tik grupių etapas. Prasidės rimti dalykai jau už kelių dienų, tad reikia viską pamiršti kuo greičiau, pailsėti ir kilti į kitą kovą.

VIDEO: Kazys Maksvytis po pergalės prieš Juodkalniją: „Komplimentai komandai“

– Ar mačo pabaigoje akcentavote pranašumą?

– Taip, visi akcentavo. Norėjome laimėti kuo daugiau. Nebuvo nieko apie „sąžiningą žaidimą“. Mes žiūrėjome į savo daržą, o mums reikėjo laimėti kuo daugiau taškų.

– Ar nuovargio simptomų po žaidimo kas antrą dieną dar nesijaučia?

– Nežinau, man šis formatas yra geresnis, jei palygintume su Europos čempionatu, kai reikėjo žaisti ir dvi dienas iš eilės. Dabar yra pilnas atsistatymas, darome treniruotes ir nepervargstame. Poilsio gauname daug, žaidžiame vakarais visada. Viskas gerai, pilna laiko atsigauti.

– Kokį įspūdį paliko JAV prieš Graikiją?

– Pažiūrėjau pirmus du kėlinius. Graikai visai neblogai atrodė, bet kai antroje pusėje buvo 30 taškų skirtumas, nebežiūrėjau. Neįsivaizduoju, kaip reikės žaisti prieš JAV. Bus įdomu ruoštis prieš juos ir pamatyti. Laukia įdomi kova ir nežinau, ko reikės tikėtis.

VIDEO: Po Manilą: didžiausios JAV karių kapinės, Magelano palikimas ir geidžiamiausia jaunavedžių vieta

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas