Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 03

Argentiniečiai su ašaromis išlydėjo Luisą Scolą: „Kaip gali nesigraudinti?“

Iš pradžių broliai Gasoliai, o dabar ir Luisas Scola. Antradienis Tokijo olimpinių žaidynių krepšinio turnyre ne tik atnešė keturis pusfinalių dalyvius, bet ir tapo atsisveikinimu net kelioms krepšinio legendoms.

Iki rungtynių pabaigos lieka 51 sekundė.

Argentinos rinktinė atsilieka nuo Australijos 36 taškų skirtumu, o argentiniečių strategas Sergio Hernandezas nutaria pakeisti daugiau nei 25 minutes rungtynėse sužaidusį Luisą Scolą.

41-erių veteranas patraukia link atsarginių suolo ir prisėda, bet netrukus yra priverstas vėl atsistoti.

Tai jį verčia daryti Saitamos arenoje pasigirdę plojimai.

Greičiausiai paskutinį kartą pakeistą Argentinos krepšinio simbolį atsistoję sveikina visi – žiniasklaidos atstovai, žaidynių savanoriai, oficialūs asmenys, komandos draugai ir varžovai.

Arbitrai sustabdo rungtynes – jie užleidžia kelią beveik dvi minutes trukusiai emocingai procedūrai, kai keli šimtai žmonių be perstojo reiškė pagarbą legendai.

„Neplanavau šiandien skelbti savo karjeros pabaigos rinktinėje. Bet tai, kaip buvau išlydėtas, buvo labai gražu“, – su ašaromis akyse sakė legendinis Argentinos krepšininkas.

FIBA nuotr./Luisas Scola
FIBA nuotr./Luisas Scola

L.Scola nesitikėjo, jog rungtynių pabaigoje jam teks graudintis ne dėl pralaimėjimo, o dėl to, kokią reakciją iššaukė jo kelionė link atsarginių suolo.

„Tai buvo labai jaudinantis momentas, nesitikėjau jo. Nelabai apie tai galvojau, bandžiau nuvyti mintis apie tai. Bet pabaigoje tai įvyko. Tai buvo labai gražus momentas – dėkoju visiems, kurie prie to prisidėjo. Mėgavausi tuo momentu“, – kalbėjo legendinis argentinietis, kuriam po rungtynių atiteko ir jų kamuolys.

FIBA nuotr./Luisas Scola
FIBA nuotr./Luisas Scola

Dar 1995 metais profesionalo karjerą pradėjęs krepšininkas nebuvo linkęs teigti, kad tai – jo karjeros pabaiga, bet leido suprasti, kad Argentinos rinktinėje paskutinį mačą jau sužaidė.

„Atvykau čia rungtyniauti ir negalvojau apie tai. Greičiausiai daugiau nebežaisiu rinktinėje. Nemanau, kad dar turiu energijos tęsti tai, ką darau. Savo sprendimo dar negaliu pasakyti, bet greičiausiai tai nutiks“, – apie karjeros pabaigą kalbėjo L.Scola.

Nemanau, kad dar turiu energijos tęsti tai, ką darau.

Ašarų akyse neslėpė ir kiti argentiniečiai. Nusivylę dėl pralaimėjimo, dar labiau jie graudinosi išlydėdami šalies krepšinio mohikaną, kuriam tai buvo penktosios olimpinės žaidynės.

Vienas po kito Argentinos žaidėjai traukė pro žiniasklaidos atstovus braukdami ašaras, kai kurie net kukčiodami.

Ne išimtis – ir buvęs Vilniaus „Ryto“ gynėjas Nicolas Laprovittola, neseniai tapęs Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniu „Barcelona“ klube.

„Kaip gali nesigraudinti, kai Luisas Scola sužaidė paskutines rungtynes Argentinos rinktinėje. Jis aikštėje atidavė viską, ką galėjo. Jis atidavė viską Argentinai, mūsų komandai, mūsų krepšinio istorijai. Jis – mūsų lyderis. Dėl to mums labai skaudu“, – sunkiai rinkdamas žodžius su 15min kalbėjo gynėjas.

Kaip gali nesigraudinti, kai Luisas Scola sužaidė paskutines rungtynes Argentinos rinktinėje.

Sujaudinti legendinio argentiniečio karjeros pabaigos buvo ir australai.

Į pusfinalį žengusios komandos lyderis Patty Millsas spaudos konferencijoje atidavė pagarbą varžovų legendai.

„Tai buvo labai jaudinantis momentas. Sunku pasakyti, ką jis jautė. Žinau, kiek daug jis davė savo šaliai, savo komandai. Jis buvo įkvėpimas daugeliui žmonių pasaulyje, įskaitant ir mus, australus. Atiduodu didžiulę pagarbą jam ir jo šaliai – tai buvo mažiausia, ką galėjome padaryti. Graudinausi ir pats. Jis ne tik geras krepšininkas, bet dar geresnis žmogus“, – kalbėjo „San Antonio Spurs“ gynėjas.

FIBA nuotr./Luisas Scola
FIBA nuotr./Luisas Scola

Ilgametį bendražygį išlydėjo ir kita Argentinos legenda Emanuelis Ginobili.

Tviteryje jis sureagavo į gražias emocijas, kurias išvydo Saitamos arenoje.

„Kiek daug emocijų sudėta į paskutinius plojimus! Ačiū, Luisai, kad mokei mus visus tuos metus ir rodei pavyzdį. Buvai puikus kompanionas. Ploju atsistojęs!“ – rašė olimpinis čempionas.

Luisas Scola su Argentinos rinktine laimėjo olimpinių žaidynių auksą ir bronzą. Pasaulio čempionatuose argentiniečiai su savo legenda dukart iškovojo sidabrą.

Tai – keturi apdovanojimai didžiuosiuose turnyruose, kai prieš L.Scolos erą Argentinos rinktinė medalių nebuvo laimėjusi net pusę amžiaus.

Ar argentiniečiai be savo mohikano sugebės išlikti elite?

„Turime savo branduolį. Dalinamės kamuoliu, žaidžiame kietai, galime žaisti prieš bet ką. Manau, kad viskas bus gerai ir be Luiso, – įsitikinęs N.Laprovittola. – Tikiuosi, kad ir ateityje žaisime tokiame lygyje, kuriame žaidėme su Luisu.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas