Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Buvusio žalgiriečio vedami australai palaužė Ispaniją, R.Fernandezas tapo rekordininku

Olimpinį krepšinio turnyrą pergale pradėjo Australijos krepšininkai. Buvusio žalgiriečio Jocko Landale'o vedami australai A grupės mače 92:80 (31:21, 18:21, 20:18, 23:20) nugalėjo Ispaniją. Ispanų veteranas Rudy Fernandezas vos išbėgęs į aikštę tapo olimpinių žaidynių rekordininku.
Nickas Kay ir Rudy Fernandezas
Nickas Kay ir Rudy Fernandezas / „Scanpix“ nuotr.

39-erių metų R.Fernandezui tai jau šeštosios olimpinės žaidynės.

Jis aplenkė Teofilo Cruzą iš Puerto Riko, Andrew Gaze'ą iš Australijos, tautietį Juaną Carlosą Navarro, Brazilijos legendą Oscarą Schmidtą ir argentinietį Luisą Scola – visi jie žaidė penkiose olimpiadose.

Beje, Paryžiuje JAV atstovė Diana Taurasi bus pirmoji krepšininkė, dalyvavusi šešiose olimpinėse žaidynėse, ir pakartos Rudy rekordą.

Nuo 2004 m. Atėnuose R.Fernandezas ir Ispanija visuomet dalyvaudavo olimpinėse žaidynėse – 2008 ir 2012 m. iškovojo sidabro medalius, o 2016 m. – bronzą.

„Tai turėjo išvarginti, – po rungtynių juokėsi Joe Inglesas, paklaustas apie R.Fernandezo rekordą. Žinoma, neįtikėtina sužaisti šešiose olimpiadose, ir vis dar būti pajėgiu, konkurencingu labai stiprioje komandoje. Nekenčiu žaisti prieš, laukiu, kada jis baigs karjerą“.

„Scanpix“ nuotr./Joshas Giddey
„Scanpix“ nuotr./Joshas Giddey

Šįkart turnyrą ispanai pradėjo pralaimėjimu Australijai.

J. Landale'as nugalėtojams pelnė 20, Patty Millsas – 19, o Joshas Giddey – 17 taškų. Pastarasis buvo netoli trigubo dublio – atkovojo 8 kamuolius ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus.

Ispanams Santi Adama pelnė 27 taškus (6/8 trit.), Sergio Llullas – 17.

Rudy žaidė daugiau nei 17 minučių, bet taškų nepelnė (0/2 trit.). Tik atliko 1 rezultatyvų perdavimą ir perėmė 1 kamuolį.

Australai realizavo 50 proc. tritaškių (12/24). Ispanai taip pat 12 kartų pataikė iš toli, bet tam jiems prireikė 37 bandymų (32 proc.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas