Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 10

Bronzą pasiekę kanadiečiai jau žvalgosi į Paryžių, blogiukas – į kritikus ir MVP šūksnius

Po pralaimėjimo Serbijos rinktinei pasaulio čempionato pusfinalyje Kanados rinktinės žaidėjas Dillonas Brooksas iškart pranešė komandai, jog kovoje dėl trečios vietos jis nori sutvarkyti JAV komandą, sudarytą iš NBA žvaigždžių. Noras išsipildė, o pats D.Brooksas sužaidė karjeros susitikimą, po pergalės skyręs žinutę ir savo kritikams.

Lengvo pobūdžio rungtynės mažajame pasaulio čempionato dėl bronzos vyko pirmuosius tris kėlinius, o didžiausia kova užvirė per ketvirtąjį ketvirtį ir pratęsimą, kurį fantastišku tritaškiu paskutinę mačo sekundę išplėšė amerikietis Mikalas Bridgesas.

Jordi Fernandezo treniruojama Kanada reikalus sutvarkė per papildomas penkias minutes bei 127:118 pranoko savo kaimynę JAV ir pirmą kartą šalies istorijoje užlipo ant planetos prizininkų pakylos.

Kaip teigė mačo MVP tapęs Dillonas Brooksas, garsusis NBA blogiukas, jis labai norėjo kovoje dėl bronzos sutvarkyti Amerikos komandą.

„Pralaimėjimas Serbijai buvo tikrai skaudus ir mes norėjome atsitiesti rungtynėse su JAV. Mes išpildėme savo norą – Vokietija žaidė puikiai ir mums dėl bronzos teko žaisti su JAV, – pasakojo D.Brooksas. – Grupiniame komandos susirašinėjime nusiunčiau žinutę, kad gavome tai, ko norėjome, tad būkime pasiruošę. Turiu šį nusiteikimą ir žaidimą perkelti į Hjustoną.“

Šioje dvikovoje JAV treneris Steve'as Kerras ne kartą keisdavo po keturis auklėtinius. Daugiau ir negalėjo, kadangi kovą dėl bronzos praleido susirgęs amerikiečių trejetas – Paolo Banchero, Jarenas Jacksonas ir Brandonas Ingramas.

Tai buvo atkarpų krepšinis, kai abi komandos į varžovų spurtus atsakydavo irgi įspūdingomis taškų salvėmis.

Iki ilgosios pertraukos NBA blogiukas D.Brooksas susmeigė penkis tritaškius iš penkių, o tribūnose ėmė skambėti MVP šūksniai, skirti būtent šiam Kanados krepšininkui, nors dar turnyro starte jis buvo daugiausiai švilpimų sulaukęs turnyro žaidėjas.

Po pertraukos – dar vienas staigus kanadiečio tolimas metimas.

Iš viso D.Brooksas per 42 minutes pelnė 39 taškus (7/8 trit.), atkovojo 4 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir surinko 42 naudingumo balus.

Toks pataikymas – įspūdingas pokytis krepšininko karjeroje, kadangi NBA lygoje ties jo metimu varžovai dažnai taikydavo rizikos taktiką.

„Aš metimo gerinimui skiriu didžiulį dėmesį ir kasdien ties tuo dirbu, – sakė D.Brooksas. – Kai pradėjome darbus Kanados rinktinėje, jaučiau, kad tai dalykas, kurio man trūksta. Toronte turėjome aparatą, kuris padeda pagerinti metimo trajektoriją, o aš galvoje visada turėjau skaičių, kurį norėjau realizuoti. Buvau negailestingas, o po treniruočių visad atlikdavome metimų serijas su Lu Dortu iš septynių skirtingų pozicijų, kad pasiektume naują lygį. Kantrumas davė vaisių. Aš niekada nenoriu skubinti savo metimų, medžioti taškų. Mano vaidmuo komandoje yra tinkamai pasirinkti metimus ir juos realizuoti. Galvoju, kad šiame pasaulio čempionate atlikau pakankamai gerą darbą.“

„Tu atlikai velniškai gerą darbą“, – sakė šalia sėdėjęs treneris Jordi Fernandezas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Rungtynių metu ne kartą girdėjosi D.Brooksui skirtos MVP skanduotės, nors turnyras prasidėjo kurtinančiu švilpimu šiam NBA pagarsėjusiam blogiukui.

„Tai yra antras kartas mano karjeroje. Šias skanduotes girdėjau ir Džakartoje. Nuostabu rungtynių metu būti taip įvertintam, bet aš nepriimu to kaip duotybės, – sakė D.Brooksas. – Blogiukas yra mano personažas. Kobe Bryantas susikūrė „Black Mamba“, tikriausiai, kad mano personažas yra būti „blogiuku“. Bet tik aikštelėje. Gyvenime esu geras ir rūpestingas žmogus, kuris myli savo vaikus, šeimą ir komandos draugus. Myliu ir pasaulį.“

Krepšininkas turėjo ką pasakyti savo kritikams.

„Aš jus vertinu, – sakė D.Brooksas. – Visi, kurie šaudėsi kritikos strėlėmis tviteryje ar instagrame, padėjote man tapti geresniu žaidėju. Tai kasdien mane motyvavo gerinti savo žaidimą ir labiau padėti komandai, kuriai tuo metu atstovavau.“

39 pelnyti D.Brookso taškai – ne tik pagerintas pasaulio čempionatų rekordas Kanados rinktinėje, bet ir apskritai rezultatyviausias pasirodymas pasaulio taurės mače, kai yra kovojama dėl medalio.

Puolėjui puikiai talkino 31 tašką, 6 atkovotus kamuolius, 12 rezultatyvių perdavimų ir 40 naudingumo balų užfiksavęs Shai Gilgeous-Alexanderis.

D.Brooksas ir Sh.Gilgeous-Alexanderis tapo vos ketvirtuoju duetu pasaulio pirmenybių istorijoje, surinkusių po daugiau nei 30 taškų.

Pastarieji du žaidėjai, užfiksavę tokį pasiekimą – graikai Panagiotis Giannakis (31 taškas) ir Fanis Christodoulou (32 taškai).

„Nėra ką daug ir kalbėti – Dillono pasirodymas buvo nuostabus. Jis įmetė 39 taškus, pataikė sudėtingus metimus ir puikiai skirstė kamuolį. Dillonas žaidė puikiai. Nuostabu, kai tokie žaidėjai, kaip Dillonas, Kelly, RJ, Shai yra pasirengę aukotis, kad Kanada būtų matoma krepšinio žemėlapyje“, – sakė Kanados puolėjas Melvinas Ejimas.

„Tiesiog džiaugiuosi galėdamas vilkėti šiuos marškinėlius, kadangi esu praleidęs keletą atrankos langų. Man smagu čia būti su komanda ir tinkamai reprezentuoti savo šalį“, – sakė D.Brooksas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Kanados puolėjas Melvinas Ejimas džiaugiasi istorine rinktinės, kurios didžiausias pasiekimas iki tol buvo pasiekta 6-oji pozicija 1978 ir 1982 metų pasaulio pirmenybėse, pergale.

„Tai didžiulis laimėjimas Kanadai. Pirmasis medalis mūsų šalies istorijoje. Manau, kad tai taps atspirties tašku pasirodyti dar geriau ateityje, – kalbėjo krepšininkas. – Tai parodo, ką mes galime pasiekti, kai žaidėjai yra susitelkę ir motyvuoti, kai jie yra pasiruošę aukotis dėl tinkamo savo šalies reprezentavimo. Iškovota bronza – nuostabus mūsų pasiekimas.“

Komandos lyderiai Sh.Gilgeousas-Alexanderis ir aukštaūgis Kelly Olynykas, jog toks pasirodymas pasaulio taurėje yra tik sėkmingo Kanados kelio pradžia.

„Smagu grįžti į Kanadą su medaliu. Tai mums kainavo daug pastangų, prakaito, atsidavimo, laiko, kol pasiekėme šį laiptelį, bet aš tikiuosi, jog tai tik pradžia, – 15min sakė K.Olynykas. – Tikiuosi, jog tai taps tramplinu sėkmingam pasirodymui kitą vasarą Paryžiuje.“

„Aš esu ramus, kad gerai pasirodysime olimpinėse žaidynėse, tiesiog reikia persigrupuoti, surinkti geriausius žaidėjus ir viskas bus gerai“, – po mačo 15min sakė Sh.Gilgeousas-Alexanderis.

VIDEO: „Krepšinio karštis“ su L.Kleiza ir M.Gecevičiumi: Latvijos pamoka, Lietuvos rinktinės įvertinimas ir spėjimas finalui

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas