Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 01

D-Mo dar liko nesuvestų sąskaitų su graikais: „Bet dabar jau geriau“

Donatas Motiejūnas sugniaužęs kumščius bėgo atgal į gynybą, ką tik švystelėjęs taiklų tritaškį. Tai buvo vienas iš dvylikos kirčių į graikų karstą pasaulio krepšinio čempionate – įspūdingą antrą mačo pusę sužaidę lietuviai parbloškė Graikiją ir žengė į ketvirtfinalį.

Minus aštuoni pirmoje rungtynių pusėje, plius 25 – antroje.

Štai toks pokytis įvyko svarbiose planetos pirmenybių rungtynėse Maniloje, kuriose lietuviai 92:67 perkando graikišką riešutą ir įkėlė abi kojas į ketvirtfinalį, kurio varžovą sužinos sekmadienį.

„Tikrai daug emocijų, tikrai džiaugiamės. Suprantame, kad darbas nėra baigtas, bet tai šiam momentui buvo svarbiausios rungtynės, – sakė 8 taškus pelnęs D.Motiejūnas. – Pradėjome šiek tiek išsigandę, nežaidėme savo žaidimo, leidome jiems žaisti savo gynybinį krepšinį. Antroje pusėje susiėmėme, pradėjome žaisti savo krepšinį ir matote rezultatą – iškart viskas pasikeitė.“

Jam ir dar trims rinktinės veteranams – Jonui Valančiūnui, Mindaugui Kuzminskui ir Eimantui Bendžiui – ši pergalė buvo ypatinga dar ir dėl revanšo už 2017 m. Europos čempionato aštuntfinalį, kuriame Graikija eliminavo Lietuvą.

Bet D-Mo tikina dar neatsiteisęs su graikais, dėl kurių jam daug ašarų teko išlieti dar jaunimo krepšinyje. 2008 metais D-Mo buvo išrinktas naudingiausiu Europos 18-mečių čempionato žaidėju, tačiau finale lietuviai nusileido Graikijai ir tenkinosi sidabru.

„Už Europos čempionatą atsiteisiau, bet bendras mano rezultatas su jais vis dar nėra toks, kokio norėčiau. Bet dabar jau geriau“, – tikino D.Motiejūnas.

– Kas pasikeitė po ilgosios pertraukos?

– Treneris akcentavo, kad nežaistume jų krepšinio, o žaistume savo: spaustume kamuolį, žaistume greitai, verstume juos žaisti greičiau. Graikiškame krepšinyje jie pripratę žaisti taktinį, lėtą krepšinį. Vertėme juos klysti, tam tikrose situacijose rizikavome, bet visumoje labai gerą antrą pusę sužaidėme. Visi, kas buvo aikštėje, prisidėjo, tikrai didžiulė komandinė pergalė.

– Ar buvo kažkoks kitoks pokalbis per ilgąją pertrauką?

– Tas pokalbis ir buvo, kad pradėtume žaisti savo krepšinį, spaustume nuo galinės linijos, o ne leistume jiems atsivaryti kamuolį ir lengvai organizuoti savo puolimą.

– Per antrą pusę pataikyti 12 tritaškių, praleisti tik 24 taškai. Ar dar įmanoma sužaisti geriau negu taip, kaip buvo sužaista?

– Galima pirmą pusę geriau žaisti. Tikrai didžiulė paspirtis iš visų, džiugu, kad išėjome su tokia pasikeitusia nuotaika iš rūbinės, labiau susikaupę. Tas matėsi aikštelėje.

– Eimantas Bendžius ir Tomas Dimša pataikė tritaškius, jūs pats irgi įmetėte. Ar tai gali būti lūžis pasitikėjimo prasme prieš likusias čempionato kovas?

– Manyčiau, kad iš šito turėtume pasiimti tai, kad po pirmos pusės išėjome žaisti savo krepšinį, kurį turėtume žaisti visą likusį čempionatą. Tai yra mūsų krepšinis – turime kristi ant kamuolių, spausti, neleisti varžovams lengvai žaisti. Tai turime pasiimti iš šių rungtynių.

Bendras mano rezultatas su jais vis dar nėra toks, kokio norėčiau. Bet dabar jau geriau.

– Kada pajautėte, kad graikai jau užspeisti į kampą?

– Mes neatleidome vadelių nuo pradžių iki galo. Su graikais pavojinga, jie bet kada gali užsivesti nuo kelių metimų ar epizodų. Neatsipalaidavome iki pabaigos.

– Su kokiu nusiteikimu eisite žaisti prieš amerikiečius?

– Kovoti dėl pirmos vietos. Visi norime eiti žaisti ir pasirodyti kaip įmanoma geriau. Reikia stengtis, dirbti – lengvų varžovų nebus. Kuo toliau, tuo viskas sunkės. Manyčiau, kad puiki kova dėl pirmos vietos turėtų būti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas