Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 03

D.Motiejūnas ramina aistras: „Džiugu, bet suprantame, kad nieko dar nepasiekėme“

Po Lietuvos (5-0) krepšininkų kojomis sekmadienį krito ir savo pergale neabejoję amerikiečiai (4-1), kuriems tai buvo pirmoji nesėkmė pasaulio čempionate.

„Džiugu, labai džiugus jausmas. Kaip ir patekus į aštuntuką. Įsivaizduoju, kas dabar vyksta Lietuvoje, kaip žmonės džiaugiasi. Galiu pasakyti nuo visos komandos, kad mums be galo smagu suteikti tokį džiaugsmą“, – iš karto po skambios pergalės 110:104 prieš JAV kalbėjo Donatas Motiejūnas.

„Mes suprantame, kad nieko dar nepasiekėme. Kitas raundas yra pagrindinis. Mes žinome, kas mes esame ir jais turime išlikti. Nieko dar nepasiekėme. Laimėjome 1 vietą grupėje. Tai – džiugu, bet dar daug darbo prieš akis“, – emocijas ramino vienas labiausiai patyrusių rinktinės žaidėjų.

Ketvirtfinalyje antradienį D.Motiejūno ir komandos draugų lauks akistata su Serbija.

Rungtynes su JAV lietuviai pradėjo pataikydami visus 9 tritaškius iš eilės. Prie šios serijos prisidėjo ir D-Mo, o mūsiškiai, atrodė, tiesiog negali pramesti.

„Turime gerus metikus, – juokėsi vidurio puolėjas. – Jeigu pažiūrėtume vaizdo medžiagą, visi metimai buvo paruošti. Po papildomo perdavimo komandos draugui. Laisvi. Jeigu pradedi pataikyti per rankas tokius metimus, tada gali sakyti, kad stebuklas. Dabar iš tų 9 tritaškių, manau, nė vieno nebuvo tokio, kad varžovas būtų bent arti. Aišku, kitose rungtynėse gal taip nepataikysim, bet – džiugu“, – tęsė D.Motiejūnas.

– Ar gali Lietuva žaisti dar geriau, negu šiandien?

– Tikrai taip. Manyčiau antrą pusę pradėjome šiek tiek per slogiai. Aišku, kontroliavome rungtynes, bet norėtųsi to pranašumo taip lengvai neišbarstyti. Suprantu, kad prieš tokią talentingą komandą, kaip JAV, yra labai sunku tai padaryti, bet visą laiką yra kur pasistiebti.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Donatas Motiejūnas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Donatas Motiejūnas

– Kaip manote, kokias išvadas po dviejų kėlinių padarė amerikiečiai, kuriems pavyko sumažinti skirtumą?

– Išvadas padarė jie jau antrojo kėlinio pabaigoje. Pradėjo žaisti žymiai agresyviau. Išstūminėti mus iš pikenrolų (derinio „du prieš du“, – past.), neleisti mums žaisti savo derinių. Matyt, gavo signalą iš trenerių, kad pradėjo per minkštai, leido mums daryti, ką mes norime. Mes dėl to ir turėjome tuos laisvus metimus.

Antroje pusėje jie iš karto žaidė gerokai agresyviau. Bandė mums atakuoti viršuje, žaidžiant pirmą pikenrolą. Jie viską grindžia individualumu ir agresija, kaip ir dauguma JAV komandų.

– Kaip išlikti ant žemės po tokių rungtynių? Ypač, kai laukia dar svarbesni mačai?

– Aš tikrai esu ant žemės. Manyčiau – ir kiti. Mes patys puikiai suprantame, kokia komanda esame. Niekas dar nepasiekta. Smagu, laimėjome, bet dar daug darbo prieš akis. Tik kovodami, stengdamiesi, krisdami keliais dėl kiekvieno kamuolio galime kažką pasiekti.

VIDEO: „Krepšinio karštis“: L.Kleiza ir M.Gecevičius – apie fantastišką Lietuvos rinktinės pergalę prieš JAV ir ketvirtfinalio varžovą

– Ketvirtfinalyje žaisite su serbais. Kokios karščiausios mintys apie būsimą varžovą?

– Tikrai sunkus varžovas. Mes nesirinkome varžovų. Išėjome žaisti, išėjome laimėti. Tai ir padarėme. Manyčiau, tai ir yra teisingiausias kelias, nes kai pradedi rinktis – tokius jau ne sykį yra nubaudę. Pradėsime ruoštis jau šiandien. Rūbinėje pasidžiaugsime, sušauksime ir suprantame, kad kitas žingsnis bus pats svarbiausias. Kol kas.

– Visi žino jūsų istoriją NBA lygoje, „Houston Rockets“ klube. Gal ši pergalė ir kažkoks revanšas?

– Ne... Tiesiog smagu. Patys sakėte, kiek kartų esame istorijoje laimėję prieš JAV? Plius, padarėme tai su rinktine, kuri buvo vertinama taip, kad nepateks į 16-uką. Tikrai smagu. Jaučiu, kad komanda pajautė ritmą, kad pasiekė pakankamai gerą formą. Dabar reikia tiesiog išlikti protingiems, atsistatyti ir judėti į priekį.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Austinas Reavesas ir Vaidas Kariniauskas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Austinas Reavesas ir Vaidas Kariniauskas

– V.Kariniauskas, atrodė, rodė stebuklus aikštėje, dominavo prieš A.Reavesą. Kokį įspūdį paliko jums?

– Labai gerą. Šaunuolis. Tikrai labai geros jo rungtynės. Ėmėsi iniciatyvos. Užbaigė atakas du plius vienas, agresyviai žaidė iki galo. Manyčiau, tai tikrai buvo vienos geriausių jo rungtynių šiame čempionate ir tikrai džiugu dėl komandos draugo.

– Ar matėte ankstesnę Lietuvos pergalę prieš JAV? 2004-ųjų Atėnų olimpiadoje?

– Tikrai taip. Tuo metu man buvo 14 metų. Žiūrėjau Birštone pas tėvų draugus sodyboje. Buvau vaikas, bet atsimenu kaip šiandien, koks džiaugsmas buvo. Dėl to ir sakiau, kad suteikėme nemažai džiaugsmo visai Lietuvai ir mūsų sirgaliams.

VIDEO: Kazys Maksvytis po rungtynių su JAV: „Reikia pamiršti šią pergalę“

– K.Maksvytis prieš rungtynes su JAV sakė, kad vienas iš tikslų yra plati rotacija, žaidėjų nenuvarginimas prieš ketvirtfinalį. Ar nenuvargote?

– Ne, nemanyčiau. Nors JAV ir bandė žaisti pakankamai dideliu tempu, bet tikrai nemanau, kad esame nuvargę. Visą čempionatą treneris naudoja pakankamai plačią rotaciją. Visi žaidžia apie 20 ir šiek tiek daugiau minučių. Kiti truputį mažiau. Bet rotacija yra didelė ir dėl to pavyksta išlaikyti tą aukštą žaidimo lygį.

Daugiau krepšinio čempionato naujienų skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas