Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 08

D.Songaila atsisveikino su „Spurs“ ir žvelgia į ateitį: „Neatsisakyčiau treniruoti rinktinės“

Darius Songaila po šešerių metų „San Antonio Spurs“ organizacijoje abipusiu susitarimu paliko Teksaso valstijos klubą ir rinkoje dairosi naujos galimybės, kuri jam leistų karjeroje kilti į viršų. Buvęs Lietuvos rinktinės krepšininkas portalui 15min pakomentavo ir apie krepšinio kuluaruose sklandančius gandus jo galimybes perimti nacionalinės komandos vairą.

Krepšinio užkulisiuose jau kurį laiką sklandė žinia apie Dariaus Songailos karjeros etapo „San Antonio Spurs“ klube, kuriame iš Marijampolės kilęs 46-erių specialistas dirbo nuo 2018-ųjų metų, pabaigą.

Šią informaciją portalui 15min patvirtino pats D.Songaila, teigęs, kad skyrybos įvyko abipusiu susitarimo po pokalbio su legendiniu penkiskart NBA čempionu treneriu Greggu Popovichiumi.

„Priėjome liepto galą ir atėjo laikas pakeisti situaciją, nes man nebebuvo galimybių kilti aukštyn, – 15min sakė D.Songaila. – Man nebesinorėjo toliau marinuotis ant antro asistentų suolo. Pirmąjį „Spurs“ suolą užėmę asistentai yra sudarę ketverių metų kontraktus, tad man nebuvo šansų kilti pareigose. Pasikalbėjome apie tai su Popu (Greggu Popovichiumi – aut. past.), jis sakė, kad man geriau būtų kažką keisti, nes šioje komandoje nėra vietos eiti į viršų. Kartu nusprendėme, kad aš išeinu.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Darius Songaila
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Darius Songaila

Victoro Wembanyamos talentu nutviekstame San Antonijuje lietuvis paliko dalelę širdies. Dar jokiame Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) mieste D.Songaila nebuvo išdirbęs tiek ilgai – dvejus metus jis yra žaidęs Sakramente, trejus – Vašingtone, po sezoną praleido Čikagoje, Naujajame Orleane ir Filadelfijoje.

„San Antonijus buvo tapęs antraisiais mano namais. Tai – pirmoji užsienyje mano, kaip trenerio, karjeros stotelė. „Spurs“ organizacijoje aš labai daug išmokau, praėjau visas fazes. Žinoma, skaudoka palikti šį klubą, bet priėjau liepto galą, kadangi jau trejus metus dirbau toje pačioje pozicijoje ir daugiau marinuotis ten be šanso judėti į viršų nebenorėjau. Visi pasikalbėjome ir priėjome bendro sutarimo skirtis“, – 15min sakė D.Songaila.

Trejus metus su Lietuvos rinktine praeityje iškovojęs 206 cm ūgio buvęs krepšininkas jau buvo sulaukęs poros pasiūlymų likti NBA virtuvėje, o krepšinio kuluaruose kalbama ir apie D.Songailos galimybes perimti po Kazio Maksvyčio atsisveikinimo atsilaisvinusią Lietuvos rinktinės vyriausiojo trenerio kėdę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas