Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 19

Dėl komentaro įširdęs vokiečių NBA bokštas pasitraukė iš rinktinės

Vokietijos krepšinio rinktinė staiga liko be vieno iš savo kandidatų. NBA lygoje rungtyniaujantis Maxi Kleberis pranešė pasitraukiantis iš nacionalinės komandos ir nežaisiantis pasaulio čempionate.
Luka Dončičius ir Maxi Kleberis
Luka Dončičius ir Maxi Kleberis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

31-erių „Dallas Mavericks“ aukštaūgis įširdo po komandos draugo, vokiečių lyderio Denniso Schroderio komentaro.

Pastarasis viešai suabejojo M.Kleberio motyvais praleisti praėjusių metų Europos čempionatą, kuris vyko Vokietijoje ir pasibaigė šeimininkų bronzos medaliais.

„Pagalvojau: „Gerai, o ką tu gali pagerinti?“. NBA lygoje, jei esi geras kurioje nors srityje, tą ir stengiesi daryti. Nebūtų logiška, jei vidurio puolėjas staiga pradėtų varinėtis kamuolį. Buvo sunku priimti jo sprendimą (praėjusią vasarą)“, – teigė D.Schroderis.

FIBA nuotr./Dennisas Schroderis
FIBA nuotr./Dennisas Schroderis

Išgirdęs tokius žodžius M.Kleberis nusprendė neatstovauti rinktinei ir šiemet, nors buvo įtrauktas į 18 kandidatų sąrašą.

„Pernai priėmiau labai sunkų sprendimą. Užbaigiau sezoną su trauma ir man reikėjo atsigauti. Jei būčiau buvęs sveikas, su malonumu būčiau padėjęs nacionalinei komandai“, – atsakė M.Kleberis.

„Scanpix“/AP nuotr./Maxi Kleberis
„Scanpix“/AP nuotr./Maxi Kleberis

„Pradėjau šią vasarą su tikslu ir noru žaisti rinktinėje pasaulio čempionate. Deja, paskutiniai netinkami komentarai parodė man, kad nesu visiškai laukiamas joje.

Nenoriu sugadinti geros atmosferos rinktinėje, kuri susikūrė pernai. Ir nenoriu tapti dirgikliu. Todėl nusprendžiau, kad visiems bus geriau, jei aš nežaisiu. Palaikysiu rinktinę iš šalies ir šia tema daugiau nekalbėsiu. Sėkmės!“ – monologą užbaigė M.Kleberis.

Po tokio „Mavericks“ aukštaūgio sprendimo ruoštis planetos pirmenybėms Vokietijos rinktinėje liko 17 žaidėjų.

Suprasti akimirksniu: Vokietijos rinktinės kandidatai

  • Isaacas Bonga („Bayern“), Oscaras Da Silva („Barcelona“), Nielsas Giffey („Bayern“), Justusas Hollatzas („Breogan“), Davidas Krameris („Lowen“), Leonas Kratzeris („Telekom Baskets“), Maodo Lo (ALBA), Andreasas Obstas („Bayern“), Dennisas Schroderis („Lakers“), Christianas Sengfelderis („Brose“), Danielis Theisas („Pacers“), Johannesas Thiemannas (ALBA), Johannesas Voigtmannas („Olimpia“), Franzas Wagneris („Magic“), Moritzas Wagneris („Magic“), Nickas Weiler-Babbas („Bayern“), Jonas Wohlfarthas-Bottermannas („Towers“).

Pasaulio čempionate vokiečiai žais E grupėje Japonijoje, kurioje jų varžovais bus japonai, australai ir suomiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas