Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 03 /17:39

Ar tu tai matei?! Nuostabūs lietuviai nukovė amerikiečius pasaulio čempionate

Fantastiškos Lietuvos rinktinės nesustabdė net amerikiečiai. Pasaulio čempionate lietuviai nukovė JAV rinktinę ir į ketvirtfinalį žengė be nesėkmių kartėlio – 110:104 (31:12, 23:25, 17:28, 39:39). Tai trečioji istorijoje lietuvių pergalė prieš JAV elitiniuose turnyruose ir pirmoji po 19 metų pertraukos.

Lietuvos rinktinė neįtikėtina tritaškių liūtimi pradėjo rungtynes. Leido vieną po kito ir be klaidų sumetė devynis tritaškius iš eilės!

Dimša, Valančiūnas, Sedekerskis, D-Mo, Kuzminskas, Jokubaitis ir netgi po keitimo aikštėje pasirodęs Vaidas Kariniauskas įsmeigė du tritaškius, o Lietuvos rinktinė jau pirmoje mačo pusėje įgijo 21 taško persvarą (52:31) – didžiausią, kokią kada nors Lietuvos rinktinė yra turėjusi prieš JAV komandą.

Trečiajame kėlinyje lietuviai krito į duobę. Amerikiečiai laimėjo atkarpą 15:2 ir visiškai priartėjo prie lietuvių (56:52). Tačiau lietuviai reagavo ir pavyti savęs nebeleido.

Anthony Edwardso vedami amerikiečiai iki pat paskutinių akimirkų kvėpavo Lietuvai į nugarą. Kazio Maksvyčio auklėtiniai į varžovų smūgius ėmė atsakinėti tuo pačiu, tad atstumą išlaikė.

Likus pusantros minutės iki ketvirto kėlinio pabaigos Lietuva pirmavo 11 taškų skirtumu (103:92), tačiau amerikiečiai neketino taip lengvai atiduoti pergalės. Vis dėlto pražangų taktika jiems neišdegė.

Lietuviai vėl suvarpė oponentų krepšį tritaškiais, kurių realizavo 14 iš 25 (56 proc.). Taip pat amerikiečiai buvo pranokti kovoje dėl atšokusių kamuolių – 43:27. Nuostabiai rungtyniavo lietuvių suolelis, pelnęs 61 tašką (varžovai – 38).

Lietuva įveikė JAV rinktinę, sudarytą iš NBA žaidėjų, pirmą kartą nuo 2004 metų olimpiados. Ne iš NBA žaidėjų sudaryta JAV komanda buvo įveikta ir 1998 metų čempionate.

Tai ypatingas įvykis ir pačiam Kaziui Maksvyčiui, kuris, vadovaudamas nacionalinei rinktinei, dar niekada nebuvo varžęsis su stipriausia planetos komanda. Kazys – JAV 1:0!

Jau aišku, kad ketvirtfinalyje visas penkias pergales iškovoję lietuviai susitiks su Serbijos rinktine, JAV krepšininkai žais su Italija. Ketvirtfinalio susitikimai vyks antradienį.

Neįtikėtinu X faktoriumi tapo V.Kariniausko pasirodymas.

Atsarginis įžaidėjas devyniais taškais inicijavo spurtą pirmoje mačo pusėje, solidus išliko ir po pertraukos, galiausiai tapdamas rezultatyviausiu lietuvių žaidėju.

V.Kariniauskas dukart „į kišenę įsidėjo“ Austiną Reavesą, kai dukart centruodamas prieš „Los Angeles Lakers“ žvaigždę abu kartus pelnė du taškus pražanga. Iš viso per 17,5 minutės V.Kariniauskas pelnė 15 taškų ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

Jono Valančiūno žaidimą ribojo asmeninės pražangos, bet užtikrintai jį pavaduodavo Donatas Motiejūnas, per 21 minutę pelnęs 9 taškus, atkovojęs 3 kamuolius ir atlikęs 3 rezultatyvius perdavimus.

Mindaugas Kuzminskas buvo patikimas lemiamu metu ir pelnė 14 taškų. Ignas Brazdeikis dėjimu į „plakatą“ įdėjo Paolo Banchero ir rungtynes baigė su 11 taškų.

Apskritai, Lietuvos rinktinėje visi žaidėjai, pasirodę aikštėje, pelnė taškus. Nuo suolo nepakilo tik Gabrielius Maldūnas.

Lietuva: Vaidas Kariniauskas 15, Mindaugas Kuzminskas 14, Jonas Valančiūnas 12 (7 atk. kam., 2 blok.), Tadas Sedekerskis (11 atk. kam.), Ignas Brazdeikis (4 rez. perd.) ir Tomas Dimša po 11, Eimantas Bendžius 10, Rokas Jokubaitis (6 rez. perd.) ir Donatas Motiejūnas po 9, Margiris Normantas 6, Deividas Sirvydis 2.

JAV: Anthony Edwardsas 35, Mikalas Bridgesas ir Jalenas Brunsonas (7 rez. perd.) po 14, Brandonas Ingramas 10, Bobby Portisas ir Austinas Reavesas po 7, Paolo Banchero 6.

RUNGTYNIŲ EIGA:

40 min. M.Bridgesas pataiko iš toli... Amerikiečiai griebiasi pražangų taktikos. M.Normantas sumeta abi – 107:100. J.Brunsonas išprovokuoja V.Kariniausko pražangą mesdamas iš toli... J.Brunsonas pataiko dvi – 107:102. Kitas prie baudų metimų linijos stoja V.Kariniauskas, pataiko vieną – 108:102. J.Brunsono baudų metimai – 108:104, lieka 16 sekundžių. Lietuviai praranda kamuolį, bet amerikiečiai nepataiko, o T. Dimša nubėga į priekį ir krauna iš viršaus.

39 min. T.Dimša smeigia tritaškį! A.Edwardsas renka savo taškus, bet lietuviai priekyje 101:92. J.Jacksonas užsidirba penktą pražangą mėgindamas perimti kamuolį, o R.Jokubaitis stoja mesti baudas – 103:92. A.Edwardsas sugriebia M.Kuzminską iš nugaros – lietuviai prašo nesportinės pražangos, bet tokios malonės nesulaukia – 105:97.

38 min. Amerikiečiai vienos atakos metu prameta du tolimus metimus. Galiausiai T.Sedekerskis išprovokuoja pražangą kovoje dėl kamuolio. Ir dar kartą kone taip pat: netaiklus varžovų tritaškis ir T.Sedekerskio išprovokuota pražanga kovoje – 97:85. A.Edwardsas prisitaiko iš toli... R.Jokubaitis klysta ir A.Edwardas dar kartą meta iš toli, šįkart netiksliai... O T.Sedekerskis, atsikovojęs kamuolį vėl stoja mesti baudas. A.Reavesas prasižengė penktą kartą. 98:88.

37 min. Kokį tritaškį pataiko M.Kuzminskas!! Varžovas išmušė kamuolį, bet Kuzia sugraibė kamuolį ir skubėdamas išmetė paskutinę atakos sekundę! 94:85.

36 min. Centruodamas J.Valančiūnas atsistumia J.Jacksoną ir užsidirba pražangą puolime... Tai ketvirta asmeninė. J.Brunsonas metimu iš vidutinio nuotolio mažina skirtumą – 89:85.

35 min. Bendžiuuuuuus! Trys taškai iš aikštės krašto! Bet tolimu metimu atsako ir Tyrese'as Haliburtonas – 88:81.

34 min. Varžovai spaudžia E.Bendžių, bet šis nepasimeta ir išprovokuoja pražangą. A.Edwardsas ir I.Brazdeikis apsikeičia tritaškiais. Bet B.Portisas pelnu du taškus su JV pražanga – 85:78.

33 min. A.Edwardsas mažina skirtumą – 80:72.

32 min. M.Normantas kibus, bet A.Reavesas pelno du taškus su pražanga. Bet ką išdarinėja V.Kariniauskas!!! Dar kartą žaisdamas nugara „išmaudo“ A.Reavesą ir taip pat pelno du taškus su pražanga. A.Reavesui tai ketvirtoji pražanga – 80:70.

31 min. V.Kariniauskas viena ranka pataiso netaiklų M.Kuzminsko metimą, o kamuolį pavogęs M.Normantas pelno lengvus taškus pabėgęs į priekį – 75:65.

Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas Maniloje
Po karšto starto, kai pataikė devynis pirmus tritaškius, lietuviai realizavo tik vieną iš kitų devynių mėginimų. Bet mūsiškiai rodo, kad nėra tik tritaškių komanda – dominuodami po krepšiais (36:20 pagal atkovotus kamuolius) Kazio Maksvyčio auklėtiniai išsilaiko priekyje ir rimtai pretenduoja nukalti JAV žvaigždyną.

30 min. M.Kuzminskas trečią kėlinį užbaigia floater'iu ir pataisytu metimu. Po trijų kėlinių lietuviai priekyje, bet amerikiečiai kvėpuoja į nugarą – 71:65.

29 min. P.Banchero pataiko iš po krepšio – 67:63.

Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas Maniloje
Lietuviai nuostabiai brangino kamuolį per pirmą mačo pusę, suklysdami tik šešis kartus, bet antroje amerikiečių spaudimas tampa neįveikiamu mūsiškiams – šešias klaidas jie padarė per vos daugiau negu tris minutes.

28 min. E.Bendžius ir M.Bridgesas apsikeičia tritaškiais...

27 min. Klaidų virtinė abiejose pusėse... Kol galiausiai M.Bridgesas greitoje atakoje įsirėžia į D.Motiejūną, bet teisėjai pražangą skiria besiginančiam žaidėjui...

26 min. D.Motiejūnas sužaidžia kantriai po krepšiu ir pelno du taškus. Apsigynę lietuviai nurūksta į priekį ir T.Sedekerskis sugrūda kamuolį iš viršaus – 60:52.

25 min. Lietuvių metimai toliau skrieja pro šalį, o amerikiečiai sėkmingai bėga į kontraatakas – 56:52. Visas pirmos pusės geras darbas po truputį eina perniek.

24 min. Lietuviai duobėje, M.Bridgesas iškelia kumštį į viršų pataikęs dar vieną dvitaškį. K.Maksvytis prašo minutės pertraukėlės – 56:50.

23 min. M.Normantas nutraukia lietuvių taškų badą metimu iš krašto, bet taškus toliau renka ir amerikiečiai – 56:48.

Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas Maniloje
Sunkiausiu metu išryškėja komandos lyderiai. Anthony Edwardsas yra pelnęs beveik pusę JAV taškų (18 iš 39) ir praktiškai vienas palaiko amerikiečių gyvybę šiose rungtynėse. Jis jau viršijo savo 16,5 taško vidurkį.

22 min. J.Brunsonas pataiko iš toli, o J.Valančiūnas dar kartą prasižengia puolime... J.Jacksonas smeigia tritaškį per JV rankas – 54:45. O K.Maksvyčiui skiriama techninė pražanga. JAV rinktinės spurtas prasitęsia iki 9:0.

21 min. Trečias kėlinys prasideda A.Edwardso taškais ir lietuvių klaida. Sudega ir antra lietuvių ataka – JV užsidirba pražangą puolime (54:39).

Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas Maniloje
Ligšiol žaidėme prieš Egiptą, Meksiką, Juodkalniją ir Graikiją. Nė vienai iš šių komandų nebuvome įmetę tiek, kiek sukratėme į amerikiečių krepšį – 54 taškus. Lietuvos sirgaliai ekstazėje, o filipiniečiai nesupranta, kas darosi.

20 min. P.Banchero pataiko iš po krepšio, o paskutinė lietuvių ataka antrajame kėlinyje – nesėkminga. Įpusėjus mačui – 54:37. Lietuvai J.Valančiūnas jau pelnė 11 taškų, V.Kariniauskas – 9. Amerikiečių gretose išsiskiria 16 taškų sumetęs A.Edwardsas.

19 min. Deividas Sirvydis ir Jalenas Brunsonas apsikeičia dvitaškiais, o į lietuvių klaidą amerikiečiai irgi atsako klaida.

18 min. I.Brazdeikis įspūdingu dėjimu įsideda Paolo Banchero į plakatą!!! 52:31.

17 min. Walkeris Kessleris pelno du taškus su pražanga, bet tuo pačiu atsako ir monstras Valančiūnas – 50:31.

16 min. I.Brazdeikis ir Deividas Sirvydis prameta pirmuosius lietuvių tritaškius... Tritaškių pataikymas prastėja iki 9/11...

15 min. I.Brazdeikio ir JV taškai – 48:29.

Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas Maniloje
Lietuva jau ir taip pirmavo čempionate su 44 proc. tritaškių pataikymu, bet šis rodiklis dar išaugs, nes mūsiškiai tiksliai šveitė jau devynis metimus iš tiek pat galimų. Pridėjus ir antrą mačo pusę prieš Graikiją, Lietuva yra pataikiusi 21 iš pastarųjų 25. Kartoju, 21 iš 25. 84 procentus. Ką?!

14 min. Bet devyni iš devynių! Iš toli pataiko ir M.Kuzminskas. Bet iš toli įsimėto ir A.Edwardsas – 42:29.

13 min. Vis dėlto oro vis daugiau įkvepia ir amerikiečiai. Dar vieną V.Kariniausko klaidą A.Edwardsas paverčia tritaškiu tranzicijoje.

Rokas Pakėnas Rokas PAKĖNAS, 15min žurnalistas Maniloje
JAV rinktinė yra geriausiai į greitas atakas bėganti ir lengvus taškus renkanti komanda turnyre (vid. 27,3 tšk.). Tai Steve‘o Kerro auklėtiniai pademonstravo per pirmąją antrojo kėlinio minutę, staigiai lietuviams atsegę 7 taškus.

12 min. V.Kariniauskas pameta kamuolį ir A.Edwardsas nurūksta į priekį, priversdamas K.Maksvytį prašyti minutės pertraukėlės. Iškart po jos – dar du T.Dimšos ir Donato Motiejūno tritaškiai! Aštuoni iš aštuonių!

11 min. Antrasis kėlinys prasideda Eimanto Bendžiaus taškais iš po krepšio (33:12), bet amerikiečiai atsako penkiais taškais be atsako (33:17).

Rokas Pakėnas Rokas PAKĖNAS, 15min žurnalistas Maniloje
Vaido Kariniausko gyvenimo atkarpa vos per keturias minutes. Pirmiausia jis nugara pranoko didžiausią krepšinio žvaigždę Maniloje šiuo metu Austiną Reavesą, pelnęs dvitaškį su pražanga bei varžovui pademonstravęs liežuviuką, o vėliau Karinė įsmeigė ir tritaškį. Iš viso per 4 minutes atsarginis Lietuvos įžaidėjas surinko net 9 taškus.

10 min. Vaidas Kariniauskas!!! Atsarginis Lietuvos rinktinės įžaidėjas „išmaudo“ Austiną Reavesą – pelno du taškus su pražnga, o kitos atakos metu smeigia dar vieną tritaškį! Kėlinį taškais užbaigia Mindaugas Kuzminskas ir po pirmojo kėlinio lietuvių persvara 31:12.

Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas Maniloje
Tokioje gilioje duobėje JAV šiame turnyre dar nebuvo. Iki šiol didžiausias amerikiečių deficitas buvo 10 taškų prieš Naująją Zelandiją, bet tritaškiais varžovų krepšį užpylę lietuviai pabėgo jau 13 taškų. JAV žurnalistai žvalgosi vienas į kitą iš nuostabos, o kaip reaguos amerikiečiai krepšininkai?
Rokas Pakėnas Rokas PAKĖNAS, 15min žurnalistas Maniloje
Fantastišką antrosios rungtynių su Graikija pusės pataikymą nuo trijų taškų zonos Lietuva perkėlė ir į dvikovą su JAV, kai per pirmąsias 8 minutes susmeigė visus 5 tolimus metimus bei susikrovė greitą įtikinantį pranašumą 23:10.

9 min. Penki iš penkių! Tolimą šūvį paleidžia ir Tomas Dimša, lietuvių persvara jau 23:10, o Steve'as Kerras prašo minutės pertraukėlės.

Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas Maniloje
Lietuvos rinktinės startas – kaip iš natų, o jam gerą toną uždavė Jonas Valančiūnas. Visus oponentus kaip nuluptus pažįstantis kapitonas jau dukart blokavo varžovus ir aklinai uždarė baudos aikštelėje, o ir puolime naudojasi savo šansais, tarp jų – ir laisvu tritaškiu.

7 min. Aikštėje pasirodęs Vaidas Kariniauskas smeigia tritaškį – 20:10. Lietuvių tritaškiai – keturi iš keturių!

6 min. Atsidaro ir Ignas Brazdeikis, o amerikiečiai snaudžia – 17:8.

Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas Maniloje
Tadas Sedekerskis nesulaukia didelės JAV gynybos pagarbos ir smeigia pirmąjį savo tritaškį šiame čempionate. Lietuvis iš viso surinko jau 5 taškus, kai jo vidurkis – tik 5,5.
Rokas Pakėnas Rokas PAKĖNAS, 15min žurnalistas Maniloje
Rungtynių pradžioje – du Jono Valančiūno blokai buvusiems komandos draugams „Memphis Grizzlies“ ir „New Orleans Pelicans“ ekipose Jarenui Jacksonui ir Joshui Hartui.

5 min. Amerikiečiai dvigubina J.Valančiūno gynybą ir tai suteikia šansą R.Jokubaičiui – trys taškai (13:6)!

Rokas Pakėnas Rokas PAKĖNAS, 15min žurnalistas Maniloje
Nors Kazys Maksvytis mačo išvakarėse spėliojo, jog Roko Jokubaičio gynyba gali būti patikėta neva asmeniškumų vedinai „New York Knicks“ žvaigždei Jalenui Brunsonui, vis dėlto Steve‘as Kerras ant pagrindinio Lietuvos rinktinės atakų organizatoriaus mestelėjo geriausią JAV perimetro žaidėją gynyboje Mikalą Bridgesą. Visai kaip ir dvikovoje su Graikija prieš Thomasą Walkupą.

4 min. J.Valančiūno tiesioginis oponentas Jarenas Jacksonas užsidirba antra pražangą. Mačo pradžia lietuvių centrui išties puiki – dar vienas blokas Joshui Hartui ir du taškai kitoje pusėje – 10:6.

3 min. JV įsirašo bloką, o T.Sedekerskis smeigia tritaškį – 7:4.

2 min. Po netikslaus metimo Lietuva nurūksta į greitą ataką – ją iš po krepšio užbaigia T.Sedekerskis.

1 min. Anthony Edwardsas metimu per Margirį Normantą atidaro rungtynes. Jonas Valančiūnas atsako tolimu dvitaškiu, bet dar kartą pataiko ir A.Edwardsas.

Lietuvos rinktinė rungtynes pradėjo tokiu starto penketu – Rokas Jokubaitis, Margiris Normantas, Ignas Brazdeikis, Tadas Sedekerskis, Jonas Valančiūnas.

Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas Maniloje
Kaip ir kiekvienose amerikiečių rungtynėse, jų pradžioje tribūnose dar boluoja daugybė neužpildytų kėdžių. Jos pamažu turėtų prisipildyti – tam tikriausiai įtakos turi didžiuliai kamščiai Maniloje ir pramogos arenos koridoriuose.
Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas Maniloje
Linkėjimai iš Manilos! Jau vienuoliktą kartą čia išvysime Lietuvos akistatą su žvaigždynu iš JAV, nors pastarąjį kartą prieš amerikiečius žaidėme senokai, dar 2014-aisiais. Daugeliui mūsiškių ši akistata su NBA žvaigždžių kupina komanda bus pirmoji, o Rokas Jokubaitis pripažino, kad jauduliuko nestigs. Bet gerai, kad rungtynės mažai ką reiškia – bet kuriuo atveju būsime ketvirtfinalyje ir ten kausimės dėl medalių ir olimpinės svajonės.

Su JAV rinktine lietuviai kaunasi vienuoliktą kartą istorijoje. Per pirmuosius dešimt susitikimų pergales mūsiškiams nugvelbti pavyko du kartus – 1998-ųjų metų pasaulio taurės grupių etape rezultatu 84:82, tačiau tuomet Amerikos rinktinė buvo sudaryta iš NCAA studentų, o istorinį pasiekimą Lietuvos komanda užfiksavo po šešerių metų 2004-ųjų Atėnų olimpinėse žaidynėse, kai po Šarūno Jasikevičiaus šou iš NBA žvaigždžių sudaryta JAV rinktinė kapituliavo 94:90.

Lietuvos ir JAV akistatos olimpinėse žaidynėse bei pasaulio čempionatuose (2-8):

Data Turnyras Rezultatas Rezultatyviausi Aprašymas
1992 08 06 Olimpinės žaidynės 76:127 Šarūnas Marčiulionis 20

Michaelas Jordanas 21
Pusfinalio rungtynės, kuriose „Dream Team“ nušlavė Lietuvos rinktinę, išsimesdama vos 11 tolimų metimų (6/11). Šarūnas Marčiulionis ne tik pelnė 20 taškų, bet ir atliko 8 rez.perdavimus. Rimas Kurtinaitis pelnė 12, Arvydas Sabonis – 11 taškų.
1996 07 24 Olimpinės žaidynės 82:104 Gintaras Einikis 21

Charlesas Barkley 16
Grupės rungtynės, kuriose Lietuva žaidė be Š.Marčiulionio, o Sabas aikštėje išbuvo 12 minučių, per kurias pataikė du tritaškius (6 taškai, 2/2 trit.). Darius Lukminas pataikė tris tolimus metimus (3/4). JAV gretose žaidė Karlas Malone'as, Grantas Hillas, Reggie Milleris, Scottie Pippenas, Shaquille'as O'Nealas ir kiti.
1998 07 30 Pasaulio čempionatas 84:82 Artūras Karnišovas 29

Jimmy Oliveris 18
Turnyras, į kurį dėl lygos lokauto JAV rinktinė neatsivežė NBA žaidėjų. Artūras Karnišovas užfiksavo rezultatyviausią individualų lietuvių pasirodymą prieš JAV, bet dėl amerikiečių sudėties ši pergalė rimtesnės vietos šalies krepšinio metraštyje neužima.
2000 09 21 Olimpinės žaidynės 76:85 Darius Songaila 16

Gary Paytonas 14
Grupės rungtynės, kuriose lietuviai pataikė vos 3 tolimus metimus iš 18-ikos (19 proc.). JAV gretose žaidė Vince'as Carteris, Ray'us Allenas, Kevinas Garnettas, Jasonas Kiddas ir kiti.
2000 09 29 Olimpinės žaidynės 83:85 Šarūnas Jasikevičius 27

Vince'as Carteris 18
Pusfinalio rungtynės, kuriose Šarūnas Jasikevičius paskutinių sekundžių metimu galėjo išplėšti pergalę ir kelialapį į finalą. Šaras tada pataikė penkis tritaškius (5/11). Rungtynėms įpusėjus lietuviai atsilikinėjo 12 taškų, tačia antroje mačo pusėje pasivijo ir nuvedė rungtynes iki lemiamo metimo.
2004 08 21 Olimpinės žaidynės 94:90 Šarūnas Jasikevičius 28

Richardas Jeffersonas 20
Šaro benefisas su septyniais tolimais metimais (7/12),, ir kol kas vienintelė Lietuvos pergalė prieš NBA amerikiečius elitiniuose turnyruose. JAV sudėtyje žaidė Timas Duncanas, Allenas Iversonas, Dwyane'as Wade'as, LeBronas Jamesas ir kiti.
2004 08 28 Olimpinės žaidynės 96:104 Arvydas Macijauskas 24

Shawnas Marionas 22
Nepaisant lietuviškos tritaškių liūties (21/37, 57 proc.), JAV laimėjo mačą dėl olimpinės bronzos. Arvydas Macijauskas pataikė septynis tolimus metimus (7/12), o amerikiečiai po lietuvių krepšiu atkovojo net 20 kamuolių.
2010 09 11 Pasaulio čempionatas 74:89 Robertas Javtokas 15

Kevinas Durantas 38
Vienintelės rungtynės, pralaimėtos 2010 m. čempionate – pusfinalis, kuriame solo šou surengė Kevinas Durantas. Jam talkino Russellas Westbrookas, Lamaras Odomas, Andre Iguodala, kiti.
2012 08 04 Olimpinės žaidynės 94:99 Linas Kleiza 25

LeBronas Jamesas ir Carmelo Anthony po 20
Lietuvių pasirodymas Londono olimpiadoje buvo blankus, tačiau rungtynėse su JAV pasirodyta tiesiog puikiai – sužaista apylygiai su komanda, kuriai atstovavo LeBronas Jamesas, Kevinas Durantas, Kobe Bryantas, Chrisas Paulas ir kiti. Martynas Pocius pelnė 14 taškų, atkovojo 7 kamuolius ir atliko 6 rez.perdavimus.
2014 09 11 Pasaulio čempionatas 68:96 Mindaugas Kuzminskas ir Jonas Valančiūnas po 15

Kyrie Irvingas 18
Pusfinalio mačas, kuriame lietuviai neturėjo jokių šansų. Tik 2 tritaškiai iš 18-ikos (11 proc.) ir nerezultatyviausios visų laikų Lietuvos rungtynės prieš JAV. JAV žaidė su Stephenu Curry, Jamesu Hardenu, Klay Thompsonu, Anthony Davisu ir kitais.
2023 09 03 Pasaulio čempionatas 110:104- Vaidas Kariniauskas 15

Anthony Edwardsas 35
Rungtynės, įrašiusios Vaidą Kariniauską ne tik į Lietuvos, bet ir pasaulio krepšinio metraščius. 9/9 tritaškiai rungtynių starte, rekordinė +21 taško persvara žaidžiant su JAV ir penkta iš eilės pergalė turnyro starte.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas