Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 09

Emocingai karjerą užbaigęs L.Datome: „Pergalės nėra svarbiausias dalykas gyvenime“

36-uosius gyvenimo metus skaičiuojantis italas Luigi Datome krepšininko karjerą užbaigė būdamas savo šalies nacionalinės rinktinės kapitonu ir teigia, kad dėl savo sprendimo pasitraukti nesigaili.
Luigi Datome
Luigi Datome / AFP nuotr.

Slovėnijos ir Italijos rinktinių kova dėl pasaulio čempionato 7 vietos vyko intriguojančiai, kai Apeninų pusiasalio atstovai aikštės viduryje netikėtai prasižengė ir sustabdė rungtynes. Netrukus visi suprato pražangos tikslą – rungtynės buvo sąmoningai sustabdytos, kad aikštę paskutinį kartą savo karjeroje galėtų palikti Italijos krepšinio legenda L.Datome.

Krepšininką, kuris aikštėje šiandien praleido 10 min. ir pelnė 1 tašką, ovacijomis išlydėjo tiek komandos draugai, tiek varžovai, tiek žiūrovai.

„Rungtynių pabaigoje nusprendžiau įleisti Gigi į aikštę, kad galėtume atsisveikinti. Liepiau jam eiti į aikštę, tačiau Gigi pradėjo protestuoti, jis sakė, kad nori laimėti rungtynes. Toks yra Gigi, jis norėjo laimėti, nors niekam nerūpi šių rungtynių rezultatas. Pasakiau užsičiaupti ir eiti“, – po rungtynių pasakojo Italijos rinktinės vyriausiasis treneris Gianmarco Pozzecco.

Pats L.Datome spaudos konferencijoje, klausydamas trenerio, jaudinosi, tačiau teigė jautęs šią emociją visą vasarą.

„Tai buvo tikrai emocingos rungtynės, tikriausiai todėl ir žaidžiau taip blogai, – šyptelėjo dabar jau buvęs krepšininkas. – Komandos draugai stengėsi, kad užbaigčiau karjerą pergale, bet nepavyko. Gyvenime išmokau, kad laimėti nėra svarbiausias dalykas. Kaip kapitonas, didžiuojuosi šia komanda, manau, įrodėme, kad galime varžytis aukščiausiu lygiu. Dėkoju komandai, treneriui, tai buvo viena geriausių mano vasarų. Turiu padėkoti visiems, kurie parodė man meilę, bet tokių žmonių yra labai daug. Ačiū varžovams, teisėjams, žurnalistams, aistruoliams ir visiems kitiems. Jaučiuosi labai dėkingas“

Italas teigė, kad atsisveikina būdamas visiškai ramus.

„Toks buvo mano pasirinkimas. Spaudimo nejaučiau ir dėl nieko nesigailiu. Jaučiuosi sveikas, dar galčiau žaisti, nes ir pasiūlymų turėjau. Tačiau toks yra mano sprendimas. Aš jaučiuosi puikiai ir tai tikriausiai yra geriausia, kas gali nutikti. Man yra didelė garbė pasitraukti būnant rinktinės kapitonu“, – sakė L.Datome.

Krepšininkas per savo karjerą gimtinėje vilkėjo Sienos „Montepaschi“, „Scafati“, Romos „Virtus“ ir Milano „Olimpia“ marškinėlius, taip pat rungtyniavo Turkijoje (Stambulo „Fenerbahče“) ir NBA (Detroito „Pistons“, Bostono „Celtics“).

L.Datome karjerą baigė savo titulų kolekcijoje turėdamas Eurolygos, Italijos ir Turkijos čempiono vardus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas