Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Fantastiškas finalas: 3x3 olimpiniai čempionai paaiškėjo įspūdingu metimu pratęsime

Nyderlandų 3x3 krepšininkai pasiekė didžiausią savo pergalę – jie tapo olimpiniais čempionais. Geriausiu 3x3 krepšininku laikomo Worthy de Jongo vedami olandai įspūdingame finale per pratęsimą 18:17 nugalėjo šeimininkus prancūzus.

Olandai prieš trejus metus Tokijo žaidynėse buvo tik penkti, o pasaulio ir Europos čempionatuose iki šiol nebuvo iškovoję nė vieno aukso medalio – tik du sidabro (pasaulio pirmenybėse) ir du bronzos (Europos čempionatuose).

Tačiau dabar jie galės pasigirti pačiu prestižiškiausiu trofėjumi šioje rungtyje.

Beveik visą laiką finalo rungtynėse pirmavo įspūdingai 6 tūkst. sirgalių tribūnose ir dar kelių tūkstančių šalia jų palaikyti prancūzai, tačiau persvaros išlaikyti jie nesugebėjo.

W.De Jongas likus 27 sek. sušvelnino prancūzų persvarą iki 15:16, o tiksint paskutinėms mačo sekundėms dar vienu metimu išlygino rezultatą ir nukėlė susitikimą į pratęsimą.

Jame komandos žaidė iki dviejų taškų, o pirmąjį taiklų metimą atliko prancūzas Timothe Vergiat, išvedęs savo komandą į priekį 17:16.

Vis dėlto rungtynes tuoj užbaigė W.De Jongas – jis švystelėjo neįtikėtiną šūvį per varžovo rankas ir pasiuntė savo komandos narius į euforiją.

Finalo didvyris iš viso pelnė 7 taškus. Jam geriausiai talkino 6 taškus pelnęs Janas Driessenas.

Prancūzams po 5 taškus įmetė Franckas Seguela ir Lucasas Dussoulier.

Primename, kad 3x3 krepšinio bronzos medalius iškovojo Lietuvos rinktinė, mažajame finale 21:18 nugalėjusi olimpinės čempionės vardą praradusią Latviją. Lietuviai pusfinalyje nusileido būtent čempionams olandams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas