Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 20

FIBA galva – apie sunkiai tirpstančius ledus su Eurolyga: „Norėtume daugiau pagarbos“

Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) generalinis sekretorius Andreas Zagklis baigiantis metams surengė tradicinę spaudos konferenciją, kurios metu pasidalijo mintimis apie praėjusius kalendorinius metus.
Andreas Zagklis
Andreas Zagklis

FIBA vairą 41-erių teisininkas laiko nuo 2018-ųjų gruodžio, kai pakeitė anapilin iškeliavusį šveicarą Patricką Baumanną. Nors oficialiai nuo 2019-ųjų FIBA prezidentu yra Malio atstovas Hamane Niangas, būtent A.Zagklis yra svarbiausia ir centrinė pasaulio krepšinio figūra.

Nuotolinėje konferencijoje FIBA galva daugiausiai klausimų ir vėl sulaukė apie besitęsiantį FIBA ir Eurolygos karą.

„Mūsų santykius su Eurolyga reikia gerinti. Vasarą ėmėmės iniciatyvos, kuri įgavo pagreitį. Dabar, priėmus ES rezoliuciją dėl uždarų lygų, atsirado papildomas postūmis. Esu nusiteikęs optimistiškai, nors tai ir nėra lengva“, – pripažino FIBA generalinis sekretorius.

Jo teigimu, lapkričio mėnesio langas buvo puiki proga Eurolygos klubams parodyti geranoriškumą, tačiau „geros valios“ akivaizdžiai pritrūko.

Jis pažymėjo, kad Turkijos ir Prancūzijos čempionato rungtynės vyko netgi tomis pačiomis dienomis, kaip ir FIBA pasaulio čempionato atrankos kovos.

„Nepriimtina, kad klubai nebendradarbiauja keičiant tvarkaraščių datas. Vasario mėnesį bus antroji galimybė. Tada norėtume matyti kur kas daugiau pozityvių ženklų, pagarbos ir sąžiningumo. Buvo apie 30 žaidėjų, kuriuos klubai išleido į atrankos langus, bet federacijos norėjo kur kas daugiau. Mes negalime sau leisti būti susiskaldę. Jei taip atsitiks, jaunimas nusisuks nuo mūsų ir atsigręš į Fortnite arba Netflix“, – neslėpė A.Zagklis.

Jis patikino, kad neraminanti pastarųjų savaičių situacija su COVID-19 išplitimu gana įdėmiai stebima ir iš FIBA kabinetų.

„Visgi esame pasiruošę planus B visiems savo renginiams. Jei reikės, pravesime juos burbulų principu“, – užtikrino A.Zagklis.

Anot generalinio sekretoriaus, per 2022-uosius metus FIBA tikisi panaikinti beveik pusė finansinių nuostolių, kuriuos patroninė pasaulio krepšinio organizacija patyrė per 2020-ųjų pandemiją.

Anot A.Zagklio, visiškai finansiškai FIBA turėtų atsigauti 2023–2024 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas