Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Giannis išsiųstas namo: pasaulio čempionai pirmieji atsidarė pusfinalio duris

Pasaulio čempionai Vokietijos krepšininkai pirmieji žengė į Paryžiaus olimpinių žaidynių pusfinalį. Sunkiai įsibėgėję Gordono Herberto auklėtiniai ketvirtfinalyje 76:63 (11:21, 25:15, 23:16, 17:11) nugalėjo ir eliminavo Graikijos rinktinę.

Olimpinių žaidynių pusfinalį vokiečiai pasiekė pirmą kartą šalies krepšinio istorijoje. Ligšiol jie tris kartus buvo pralaimėję ketvirtfinaliuose.

Grupių etapą be pralaimėjimų įveikę vokiečiai prastai pradėjo ketvirtfinalį ir pirmajame kėlinyje sunkiai rado kelius link graikų krepšio. Kėliniui einant į pabaigą, Giannio Antetokounmpo vedami graikai pirmavo net 21:9.

Vis dėlto planetos čempionai nepalūžo. Antrajame kėlinyje komandinėmis pastangomis jie prisivijo oponentus ir įpusėjus mačui rezultatas jau buvo lygus – 36:36.

Po ilgosios pertraukos vokiečius į priekį timptelėjo tris tritaškius įmetęs Isaacas Bonga ir puikią atkarpą sužaidęs Johannesas Thiemannas. Tai leido jiems truktelėti į priekį 59:52.

Ketvirtame kėlinyje graikai kurį laiką dar laikėsi netoli varžovų, bet itin sunkiai rinko taškus, kurių per paskutinį ketvirtį pelnė tik 11, ir kapituliavo po itin tolimo Denniso Schroderio metimo likus dviem minutėms, nutolinusio vokiečius iki 15 taškų.

Taip baigėsi pirmosios G.Antetokounmpo olimpinės žaidynės. Jose graikas iškovojo vieną pergalę (prieš Australiją) ir tris kartus pralaimėjo (prieš Kanadą, Ispaniją ir Vokietiją).

Ketvirtfinalyje graikas buvo rezultatyviausias rungtynėse (22 taškai), o iš viso turnyre fiksavo 26,3 taško ir 6,3 atkovoto kamuolio vidurkius.

Visgi „Milwaukee Bucks“ superžvaigždei pritrūko komandos draugų, ypač kilusių nuo suolo, indėlio. Pagal atsarginių taškus vokiečiai varžovus pranoko net 32:6.

Pasaulio čempionai pusfinalyje ketvirtadienį grumsis su Kanados ir Prancūzijos poros nugalėtojais.

Vokietija: Franzas Wagneris 18 (7/11 dvit., 1/6 trit.), Dennisas Schroderis 13 (3/7 trit., 8 rez. perd.), Johannesas Thiemannas 10 (6 atk. kam.), Isaacas Bonga 9 (3/6 trit., 6 atk. kam.).

Graikija: Giannis Antetokounmpo 22 (9/12 dvit.), Thomasas Walkupas 12, Kostas Papanikolaou 10 (8 atk. kam.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi