Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 12

Iš Rusijos kalėjimo ištrūkusi Brittney Griner nustebino savo elgesiu lėktuve

WNBA žvaigždė Brittney Griner buvo pasiilgusi bendravimo, kai pasijuto tarp savų JAV vyriausybės užsakytame lėktuve, skraidinusiame ją namo iš Rusijos kalėjimo.
Brittney Griner pakeliui namo.
Brittney Griner pakeliui namo. / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Lėktuvas WNBA

„Aš buvau kalėjime 10 mėnesių, klausydama ten vien tik rusiškai. Dabar noriu kalbėti“, – lėktuve pareiškė B.Griner, anot Rogerio Carstenso, – JAV prezidentūros specialaus atstovo, kuris organizavo krepšininkės išlaisvinimo ir mainų procedūrą praėjusią savaitę.

B.Griner paklausė R.Carstenso, kas yra kiti žmonės lėktuve.

„O tada ji žengė priekyje manęs ir priėjo prie kiekvieno įgulos nario, žiūrėjo jiems į akis, spaudė jiems rankas, klausinėjo jų, teiravosi jų vardų, užmezgė asmeninį ryšį“, – per interviu CNN pasakojo R.Carstensas.

Jo teigimu, B.Griner praleido 12 valandų iš 18 valandų trukmės skrydžio kalbėdama su kitais žmonėmis lėktuve. Dukart olimpinė čempionė ir „Phoenix Mercury“ klubo žvaigždė pasakojo apie Rusijos kalėjime praleistą laiką ir mėnesius nežinomybės, bet R.Carstensas nenorėjo leistis į detales.

„Ji man paliko inteligentiškos, smalsios, nuolankios, įdomios ir patriotiškos asmenybės įspūdį, – sakė R.Carstensas. – Man nepatiko faktas, kokiomis aplinkybėmis susitikome, bet jaučiausi palaimintas, gavęs galimybę susipažinti.“

Nors B.Griner šiuo metu suteikiama medicininė ir psichologinė pagalba, R.Carstensui krepšininkė pasirodė „pilna energijos ir atrodė fantastiškai“.

„Scanpix“ nuotr./Brittney Griner ir Viktoras Butas
„Scanpix“ nuotr./Brittney Griner ir Viktoras Butas

Anksčiau Jekaterinburgo klube žaidusi B.Griner buvo sulaikyta Maskvos Šeremetjevo oro uoste vasarį, kai Rusijos pareigūnai apkaltino krepšininkę dėl elektroninėse cigaretėse rasto kanapių aliejaus.

Rusija ilgai atsisakė paleisti B.Griner, nors derybos dėl jos sugrąžinimo vyko aukščiausiu lygiu, o apie 32 metų krepšininkės išlaisvinimą paskelbė JAV prezidentas Joe Biddenas.

Po ilgų derybų žaidėja buvo išmainyta į garsų prekeivį ginklais Viktorą Butą, nuteistą 25 metus kalėjimo dėl milijonų dolerių vertės sandorių ginklais, kurie anot JAV atstovų, buvo nukreipti prieš amerikiečius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas