Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
07 02

Išaušo metas išvysti Sabonio rinktinę: „Varžovams bus galvos skausmas“

Artėjančią naktį Lietuvos rinktinė pradės batalijas Puerto Rike dėl bilieto į Paryžiaus olimpines žaidynes. Sirgaliai pagaliau turės galimybę išvysti aplink geriausią šalies krepšininką Domantą Sabonį statomą žaidimą. „Varžovams bus galvos skausmas“, – atrankos San Chuane išvakarėse kalbėjo Lietuvos rinktinės treneriai ir žaidėjai.

„Manau, kad geriausia sirgaliams būtų pažadėti kelialapį į olimpines žaidynes“, – rungtynių su Meksikos išvakarėse žurnalistams iš Lietuvos sakė vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis, paklaustas, ar gali sirgaliams pažadėti po daugybės metų pasikeitusį rinktinės žaidimą, lipdomą aplink triskart NBA „All-Star“ mačo dalyvį 28-erių metų Domantą Sabonį.

Dėl kontrakto niuanso sudėtingą „ne“ tarė iki tol visas vasaras rinktinei atidavęs Jonas Valančiūnas, o ryškiausia krepšinio žvaigžde šią savaitę San Chuane neabejotinai bus NBA praėjusį sezoną dominavęs Sabas, kuris pagaliau sulaukė nacionalinės komandos vedlio raktų.

Legendinio šalies ąžuolo Arvydo Sabonio sūnus – vienas iš trijų Lietuvos rinktinės žaidėjų atrankoje Puerto Rike, kartu su Mindaugu Kuzminsku ir Luku Lekavičiumi, jautusių tarptautinio medalio saldumą.

Ši trijulė 2015-aisiais metais Prancūzijoje iškovojo Europos pirmenybių sidabrą.

19-metis D.Sabonis tuomet rinktinėje užėmė epizodinį vaidmenį, kuris nacionalinėje komandoje augo su kiekvienu turnyru, tačiau ryškiausių „Sacramento Kings“ vedlio spalvų vilkint trispalve pažymėtus marškinėlius sirgaliai dar nėra regėję.

To priežastis – didelių pergalių taip ir neatnešęs dviejų NBA bokštų projektas aikštelėje, stumiant Domantą į ketvirtąją poziciją.

2016-aisiais metais Rio olimpinėse žaidynėse Lietuva liko septinta, 2019-ųjų metų pasaulio čempionate Kinijoje – devinta, 2021-aisiais Kaune vykusios Tokijo olimpinių žaidynių atrankos finale lietuviai atsimušė į Slovėnijos sieną, o 2022-ųjų metų Senojo žemyno čempionate Vokietijoje lietuviai finišavo rekordiškai žemoje 15-oje pozicijoje.

Tai yra vieninteliai turnyrai, kuriuose D.Sabonis atstovavo Lietuvos rinktinei.

„Pamatysime“, – paklaustas, ar San Chuane išvysime kitokią D.Sabonio versiją, 15min sakė Lietuvos rinktinės žvalgas Benas Matkevičius, prieš porą savaičių tapęs NBA čempionu su „Boston Celtics“.

„Mūsų žaidimas šiek tiek skirsis, nes dabar turime kamuolį įžaidžiantį vidurio puolėją, ko anksčiau neturėjome. Manau, kad mūsų žaidimas keisis ir tiek daug žaidimo nugara į krepšį nebebus“, – 15min sakė rinktinės atakų organizatorius Rokas Jokubaitis.

Patricija Adamovič / BNS/Domantas Sabonis
Patricija Adamovič / BNS/Domantas Sabonis

Lietuvos rinktinės treneriai ir žaidėjai dalijosi įspūdžiais apie „Sabonio rinktinę“, kai žaidimą kuria vidurio puolėjas. Kokie yra didžiausi skirtumai šių metų rinktinės žaidime ir iššūkiai statant žaidimą aplink šią NBA dvigubų ir trigubų dublių mašiną?

„Krepšinis bus įdomus, su dideliu kamuolio judėjimu, – 15min sakė Donatas Motiejūnas. – Domantas mėgsta žaisti greitai, atsivaryti kamuolį ir kurti progas kitiems, atakuoti. Manau, kad per jį suksis nemažai derinių. Jis nėra savanaudis žaidėjas, kuris atėjęs žiūri tik taškų sau. Jis žiūri komandos draugų, todėl labai daug priklausys nuo mūsų užtvarų nuo kamuolio bei kaip prakirtinėsime žaidėją, kuriam Domantas galėtų atlikti perdavimą. Jeigu prakirtimai bus stiprūs ir išlaukti, tuomet daug žaidėjų bus laisvų, o Domantas juos tikrai suras.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius