Prenumerata nuo 0,50 Eur/mėn! Paskutinės akcijos savaitės.
Išbandyti

Italus perlaužę lietuviai – apie išvadas: „Įrodėme, kad esame gera komanda“

Lietuvos krepšinio rinktinė – per žingsnį nuo sugrįžimo į olimpines žaidynes. „Nesvarbu, ką žmonės kalba, dar kartą įrodėme, kad esame gera komanda“, – po pergalės džiaugėsi lietuviai.

Trys žingsniai žengti, liko vienas.

Lietuvos rinktinė turėjo vargų grupių etape, kur 96:84 nugalėjo Meksiką ir 97:93 išsigelbėjo prieš Dramblio Kaulo Krantą, bet sutikusi kol kas stipriausią oponentą susiėmė.

Kazio Maksvyčio kariauna įtikinamai 88:64 susitvarkė su Italija ir iškovojo bilietą į finalą, kuriame grumsis su taip pat dar nepralaimėjusiu šeimininku Puerto Riku.

„Turėjome dvejas sunkesnes rungtynes, o tai mus paruošė šiandien“, – teigė tik 11 minučių žaidęs, bet 8 metimus iš žaidimo ir 6 baudų metimus spėjęs išmesti Deividas Sirvydis.

„Šimtu procentų“, – paklaustas, ar tai buvo geriausios jų rungtynės šią vasarą, sakė Tadas Sedekerskis.

„Labai geros nuotaikos, – po pergalės pridūrė lietuvis. – Manau, kad pirmos dvejos rungtynės neparodė mūsų, kaip komandos, veido. Šiandien žinojome, ko vertos rungtynės, jautėsi tas susikaupimas nuo pat pirmų minučių. Nesvarbu, ką žmonės kalba, dar kartą įrodėme, kad esame gera komanda.“

Panašiai šnekėjo ir Tadą starto penkete pakeitęs Mindaugas Kuzminskas.

„Teigiami pokyčiai buvo visur. Ir gynyboje, agresija, rungtynių nuotaika. Labai akivaizdus to įrodymas yra tai, kaip reaguoja suolelis po taškų. Praėjusiose rungtynėse trūko tų, kurie sėdėjo, tarp jų ir manęs, įsitraukimo ir palaikymo komandos draugams. Tokiu atveju tau daug lengviau įeiti ir į aikštelę. Šiandien atsarginių suolelis turbūt daugiau stovėjo negu sėdėjo. Labiausiai džiugu, kad visi, kurie pasirodė, įnešė savo indėlį. Kai taip nutinka, esame labai stipri komanda“, – teigė puolėjas, už vietą starto penkete atsidėkojęs 14 taškų ir 20 naudingumo balų.

Lietuvos rinktinė per pirmuosius du susitikimus leido varžovams įmesti vid. 88,5 taško, o teoriškai stipriausią Italiją paliko su vos 64.

Tiek mažai taškų Italija pastarąjį kartą buvo pelniusi dar 2019 m. pasaulio čempionate prieš Ispaniją.

„Išskirčiau gynybą. Visa tai paklojo pamatą pergalei. Kai matai, kad vienas aukojasi, kitas aukojasi, tu negali stovėti apatiškai. Iš to užsikuria visa komanda, viskas persiduoda vieni kitiems. Dėl to ir visai kitas rezultatas. Šiandien tikrai solidumas, koncentracija buvo čia, buvo visas 40 minučių. Žinojome, kokia komanda yra italai. Jeigu duotume jiems pajausti žaidimą, jie visai kitaip žaidžia. Jeigu pataikytų kelis tritaškius, jie pagautų bangą, stabdyti juos būtų žymiai sunkiau. Šiandien to neleidome ir tai buvo raktas į pergalę“, – sakė Arnas Butkevičius, pats buvęs netoli dvigubo dublio – 8 taškai ir 8 sugriebti kamuoliai.

Jo teigimu, žaidėjams netrūko pykčio po pirmų dviejų ne tokių nusisekusių susitikimų.

„Buvo pykčio, be kalbų, – tvirtino Arnas. – Žaidimas netenkino. Iš kitos pusės, kaip ir sakome, nereikia nuvertinti jokių varžovų. Visi tą krepšinį žaidžia neblogai. Matome, kaip visos komandos stringa, ypač žaisdamos antrą dieną iš eilės. Matėme savo klaidas, jas studijavome. Buvo nesuprantamų dalykų, bet laimei, šiandien pavyko jų išvengti. Tikiuosi, kad jų pavyks išvengti rytoj.“

Lietuviai prieš italus naudojosi savo dydžiu ir fiziškumu. Jei prieš Meksiką ir Dramblio Kaulo Krantą netrūko problemų po krepšiais, tai italus mūsiškiai kovoje dėl kamuolių pranoko 36:22, pagal puolime atkovotus kamuolius – 15:5.

Ar lietuvius užkūrė tarpusavio pokalbis arba kitas motyvacinis aspektas?

„Nebuvo kažkokios frazės ar filmo, nuo kurio pradėjome žaisti. Patys supratome, kad nėra kur trauktis, niekas už mus darbo nepadarys, – sakė rinktinės kapitonas M.Kuzminskas, kurio veidą „puošė“ mėlynės. – Turbūt tiesa, kad pirmose dvejose rungtynėse pasąmonėje kirbėjo ta mintis, kad bet kokiu atveju mums reikės žaisti su Italija ir Puerto Riku. Gal tas šiek tiek pakišo koją? Bet kokiu atveju, dabar visi atrodo laimingi, viskas gerai. Bet tik nuėję į rūbinę turime iškart pamiršti, nes nieko dar nepadarėme. Rytoj laukia dar vienas žingsnis. Kai jį žengsime, tada viskas bus gerai.“

Nors žengė į finalą, Lietuvos rinktinė dar turi labai ryškų rezervą. Pagrindinis komandos įžaidėjas Rokas Jokubaitis prieš italus įmetė tik 1 metimą iš 8, nors ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

Visgi kol kas Puerto Rike kiek stringantį „Barcelona“ gynėją užstojo M.Kuzminskas – kaip ir dera kapitonui.

„Nereikia jo gaivinti, viskas yra gerai. Šiandien visi davė impulsą, gerai žaidė. Rokas atras save, jis geras žaidėjas ir viskas su juo yra gerai. Keli metimai neįkrito, na ir kas? Svarbiausia, kad laimėjome“, – sakė Kuzia.

Paskutinį žingsnį lietuviai mėgins žengti naktį iš sekmadienio į pirmadienį, 1 val. Lietuvos laiku.

Tikslas – daugiau nei aiškus.

„Liko vienos rungtynės, jas turime laimėti ir važiuojame į Paryžių“, – teigė Domantas Sabonis.

VIDEO: PIKENROLAS: rinktinės vargai San Chuane, italų barjeras ir D.Motiejūno šachmatų partija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – kompiuteriniai žaidimai ir turnyrai, virtualios pramogos ir „OG Version“ koncertas
Reklama
Patirti pelkes miesto širdyje: Vilniaus „Akropolyje“ lankytojai kviečiami į interaktyvų labirintą
Siųsk nuotrauką – laimėk paspirtuką!
Reklama
Parduotuvėse – naujiena loterijų ir gyvūnų mylėtojams