Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 16

Jei tai būtų iš tikrųjų: legendinė Michaelo Jordano dvikova su ateiviais

Prieš 20 metų, lapkričio 15 dieną kinuose pasirodė vienas populiariausių visų laikų filmų apie NBA – „Kosminis krepšinis“. Garbingo jubiliejaus proga ESPN išleido šmaikštų dokumentinį filmą apie lemiamas rungtynes, kuriose Michaelas Jordanas su „Looney Tunes“ veikėjų pagalba bandė įveikti geriausių pasaulio krepšininkų talentą pavogusius ateivius.
Michaelas Jordanas
Michaelas Jordanas / Warner Bros. nuotr.

1993 metais M.Jordanas pirmą sykį baigė savo krepšininko karjerą ir nusprendė žaisti beisbolą, o šia istorija pasinaudojo ir „Kosminio krepšinio“ filmo kūrėjai.

Jame pasakojama, kaip į Žemę atkeliavo ateiviai, kurie krepšinio mače ketina nugalėti Kiškį Kvanką ir jo bičiulius bei juos įkalinti savame pasaulyje. Tačiau „Looney Tunes“ animacinio filmo personažai pagrobė legendinį „Bulls“ krepšininką ir pakvietė jį kovoti kartu.

VIDEO: „Kosminio krepšinio“ filmo anonsas

„MJ savo varžovus nugalėjo su Horace'u Grantu, Scottie Pippenu bei Philu Jacksonu, o dabar jam reikės rungtyniauti su triušiu bei gaidžiu, – šmaikščioje dokumentikoje kalbėjo vienas iš apžvalgininkų. – Jis įveikė Larry Birdą ir Magicą Johnsoną, tačiau tai juk 3,6 metrų monstrai!“

Finaliniame „Kosminio krepšinio“ mače ateiviai pasinaudojo savo fizine jėga ir tiesiogine ta žodžio prasme traiškė varžovus.

„Dėl savo traumų pateikiau jau ne vieną ieškinį žaidėjų asociacijai, – teigė ančiukas Dafis. – Iki šiol nesulaukiau atsakymo.“

„Teisėjai dirbo tragiškai. Vienas iš jų net buvo sudegintas aikštėje! – prisimindami dvikovą pasakojo ekspertai. – Tačiau jie buvo susikaupę. Jie prarado savo komandos narius, tačiau kovėsi iš paskutiniųjų.

Šiuolaikinėje NBA to jau nepamatysime.“

Antroje šio mačo dalyje M.Jordanas įkvėpė savo komandos draugus ir lemiamu metimu išplėšė savo ekipai pergalę.

VIDEO: Lemiamas Michaelo Jordano metimas „Kosminiame krepšinyje“

„Stebėjau daugybę rungtynių savo karjeroje, tačiau tai buvo neįtikėtina, – prisiminė krepšinio analitikai. – Tačiau niekuomet nepamiršiu šių vardų: Jordanas, Kvanka, Dafis...“

„Kosminis krepšinis“ pasaulį išvydo prieš 20 metų, tačiau pastaraisiais metais sklinda kalbos, kad antrąją filmo dalį galime išvysti jau netolimoje ateityje. Pagrindine naujosios komandos žvaigžde turėtų tapti LeBronas Jamesas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas