Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

K.Maksvytį prieš startą neramina rungtynių laikas: „Meksikiečiai dėl to turi pranašumą“

Lietuvos krepšinio rinktinė pasiruošusi startui olimpinėje atrankoje. Paskutinę visavertę treniruotę „Coliseo de Puerto Rico José Miguel Agrelot“ arenoje surengę lietuviai jau žvalgosi į šiąnakt jų laukiantį meksikietišką barjerą. „Jau šiek tiek nusibodo laukti rungtynių“, – mačo išvakarėse prisipažino Kazys Maksvytis, įžvelgęs ir vieną grėsmę mūsų komandai.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / ltu.basketball nuotr.

Lietuvos rinktinė sutinka gerai pažįstamą varžovą.

Meksikiečius mūsiškiai testavo ir praėjusiais metais Filipinuose, kai neturėjo vargo grupių etapo rungtynėse ir įsirašė bene lengviausią pergalę tame turnyre – 96:66.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Mindaugas Kuzminskas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Mindaugas Kuzminskas

Apskritai Šiaurės ir Centrinės Amerikos komandos lietuviams istoriškai yra parankios.

Atmetus JAV, prieš kitas keturias komandas iš šio regiono – Kanadą, Meksiką, Dominikos Respubliką ir Puerto Riką – lietuviai yra laimėję visus 9 susitikimus.

Tik prieš amerikiečius mūsų balansas neigiamas, nors taip pat nėra „sausas“ – po pernykštės sensacingos pergalės lietuviai prieš JAV dabar yra laimėję tris susitikimus iš vienuolikos.

Lietuvių akistatos su Šiaurės ir Centrinės Amerikos rinktinėmis

  • Prieš JAV: 3-8
  • Prieš Kanadą: 2-0;
  • Prieš Meksiką: 2-0;
  • Prieš Dominikos Respubliką: 2-0;
  • Prieš Puerto Riką: 3-0;
  • Viso: 12-8.

Pasigerinti balansą mūsiškiai mėgins jau ateinančią naktį, kai stos į kovą su Omaro Quintero treniruojama Meksikos rinktine.

Susitikimo pradžia numatyta 3.30 val. Lietuvos ir 20.30 val. vietos laiku. Būtent šis faktas ir yra labiausiai neraminantis K.Maksvytį.

„Tokia neįprasta treniruotė, vėlyvas laikas, – pirmadienį po beveik 22 val. vietos laiku užsibaigusių pratybų kalbėjo Lietuvos rinktinės treneris. – Sunku turbūt ir man, ir žaidėjams, bet gerai, kad pasidarėme treniruotę, nes rytoj tokiu pačiu vėlyvu laiku žaisime ir rungtynes. Pratinamės.“

– Pirmos rungtynės svarbios ne tik dėl pergalės, bet ir dėl ledų pralaužimo. Ką norėtumėte išsinešti iš tų rungtynių, neskaitant pergalės?

– Turbūt pirmose rungtynėse svarbiausias dalykas yra pergalė. Reikia susitvarkyti su pasikeitusiomis sąlygomis, su laiko juostomis, su vėlyvu rungtynių laiku. Meksikiečiai dėl to turi pranašumą. Mes turime gerai pradėti rungtynes, kad nepavėluotume į traukinį.

– Žaisite prieš Meksiką. Ką galite pasakyti apie šią komandą, neturėsiančią Pako Cruzo?

– Labiau puolimo komanda. Ji išlaikė branduolį iš praėjusių metų, turi tą patį trenerį. Pernai prieš juos žaidėme, kažkiek juos žinome. Jie priklauso nuo emocijų, meta daug tritaškių, naudoja daug greito puolimo. Manau, kad reikės sustabdyti jų puolimą, o tada galėsime galvoti apie pergalę.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

– Jie žaidė trejas mažai afišuotas rungtynes prieš Argentinos rezervinę komandą. Ar pavyko gauti tų rungtynių įrašus ir išsistudijuoti meksikiečių žaidimą?

– Taip. Jie žaidė su Argentinos U23 komanda trejas rungtynes, jas išanalizavome. Turime ir rungtynes iš praėjusių metų, tad informacijos turime.

– Grupė iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti apgaulinga. Ar reikia papildomai padirbėti, kad neįsileistumėte nereikalingų minčių į komandos vidų?

– Atsipalaidavimo nėra, jei apie tą kalbate. Kaip tik laukiu rungtynių, jau šiek tiek nusibodo jų laukti. Būsime pasiruošę ir susikaupę.

– Meksika nuo 2023 m. pasaulio čempionato prarado kai kuriuos lyderius. Kiek ši rinktinė pasikeitė?

– Iš didelių netekčių tik Pako Cruzo nėra, bet jį labai gerai pakeičia kiti žaidėjai. Gal nelygiavertiškai, bet sakyčiau, kad labai susilpnėjusi ši rinktinė nėra. Yra perspektyvus jaunuolis Karimas Lopezas (16-metis – aut. past.). Jis galbūt dar nežaidžia gerai, bet už keleto metų bus labai aukšto lygio žaidėjas. Tai praktiškai ta pati komanda, kuri buvo ir pernai.

– Ši Lietuvos rinktinė gali būti kitokia dėl išaugusio Domanto Sabonio vaidmens. Ar galima pažadėti sirgaliams, kad tai bus kažkas, ko jie dar nematė?

– Manau, kad geriausia sirgaliams būtų pažadėti kelialapį į olimpiadą. Kažkiek žaidimas pasikeitęs, nes abudu aukštaūgiai tiek Domantas, tiek Donatas gana gerai skirsto kamuolį, gali tapti įžaidėjais, kuriančiais žaidėjais. Kažkiek mūsų braižas bus pasikeitęs.

– Ar bus akcentuojamas kuo didesnis taškų skirtumas dėl turnyro formato, kai visos grupės komandos gali surinkti vienodą pergalių skaičių ir būtent jis lemtų, kurios dvi komandos pateks į kitą etapą?

– Kol kas didelio dėmesio neskyrėme. Bandysime iškovoti dvi pergales.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius