Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 06

Kanada – pusfinalyje: Lietuvos rinktinės laukia akistata su rungtynių nebaigusiu L.Dončičiumi

Paskutinis pasaulio krepšinio čempionato ketvirtfinalis virto taškų lenktynėmis ir išvarymais pažymėta drama. Galiausiai Kanada 100:89 (26:24, 24:26, 30:21, 20:18) patiesė Slovėnijos nacionalinę komandą ir žengė į pusfinalį.

Tokia rungtynių baigtis reiškia, kad pusfinalyje Kanada žais su Serbija, o Lietuvos varžovais ketvirtadienį tapo slovėnai. Priminsime, kad Kazio Maksvyčio vyrų mačas Maniloje startuos 15:30 val.

Įnirtingame ketvirtfinalyje po dviejų kėlinių rezultatas buvo lygus 50:50. Slovėnija pirmoje mačo pusėje pataikė net 59 proc. tritaškių (10/17), o L.Dončičius savo kraityje turėjo 17 taškų.

Kanadiečiai tuo tarpu puikiai jautėsi atakuodami iš arčiau – tikslą buvo pasiekę 71 proc. dvitaškių (12/17).

Po pertraukos Kanada smarkiai šovė pirmyn – susikrovė dviženklį pranašumą, kurį kiek apkarpė slovėnai trečiojo kėlinio pabaigoje. Tiesa, štai ketvirtojo kėlinio startas vėl buvo puikus kanadiečiams – jie spurtavo 7:0 ir skirtumas išaugo iki 16 taškų (87:71).

Slovėnijos rinktinė ėmė nebesivaldyti – anksčiau techninę pražangą užsidirbęs L.Dončičius teisėjams į akis iš pradžių nebešoko, tačiau rodė pinigų gestą VIP tribūnai, kurioje sėdėjo FIBA vadovai.

Nervai neišlaikė kanadiečiui Dillonui Brooksui – jis, likus žaisti daugiau nei pusę paskutinio ketvirčio, užsidirbo antrą techninę pražangą ir išžygiavo į rūbinę.

Visai netrukus prie jo prisijungė ir L.Dončičius – jis ėmė šūkauti po neužfiksuoto kontakto ir taip pat gavo antrą techninę pražangą.

Iš viso per 29 minutes slovėnų lyderis pelnė 26 taškus (4/14 dvit., 4/6 trit.), atkovojo 4 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, 3 kartus suklydo. Lukos kraityje – 21 naudingumo balai.

Superžvaigždės išvarymas buvo paskutinis smūgis – po jo slovėnai, nors bandymų ir buvo, nebeatsitiesė.

Shai Gilgeous-Alexanderis buvo nesulaikomas nugalėtojų gretose – jis suvertė 31 tašką (7/8 dvit., 1/4 trit., 14/16 baud. met.), atkovojo 10 kamuolių, išdalino 4 perdavimus ir rinko net 40 naudingumo balų.

Kanada: S.Gilgeous-Alexanderis 31 (10 atk. kam., 40 naud. bal.), RJ Barrettas 24 (9 atk. kam.), D.Brooksas ir N.Alexanderis-Walkeris po 14.

Slovėnija: L.Dončičius 26, K.Prepeličius 22, Z.Dragičius 10.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas