Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kitą pasą gavęs Rusijos krepšininkas pasakojo apie slėptuves ir Kazį Maksvytį

Duodamas interviu „Sport-express“ Rusijos krepšininkas Artiomas Zabelinas prakalbo ir apie Lietuvos krepšinio rinktinės trenerį Kazį Maksvytį.
Artiomas Zabelinas išskyrė Kazį Maksvytį tarp trenerių.
Artiomas Zabelinas išskyrė Kazį Maksvytį tarp trenerių. / Scanpix ir T.Biliūno nuotr.

Įvairiuose Rusijos klubuose rungtyniavęs Artiomas Zabelinas prisiminė Kazį Maksvytį, kai buvo paklaustas apie tris geriausius trenerius, su kuriais teko dirbti.

„Buvo malonu dirbti su Kaziu Maksvyčiu „Parma“ klube“, – sakė 36 metų rusas.

Maskvos CSKA klube kelerius metus rungtyniavęs ir 2008 metais Eurolygos čempionu tapęs krepšininkas įvardino ir kitus du trenerius, kurie jam paliko geriausią įspūdį – tai serbas Dušanas Olimpijevičius ir italas Ettore Messina.

Pačio A.Zabelino istorija įdomi tuo, kad kad būdamas itin brandaus žaidėjui amžiui jis pirmą kartą išvyko rungtyniauti į užsienį.

20 metų Rusijoje rungtyniavęs 213 cm ūgio vidurio puolėjas nuo šių metų vasario atstovavo Eilato „Hapoel“ komandai ir norėtų likti Izraelyje ilgiau.

Greta miegamojo – slėptuvė

Nėra aiškus krepšininko požiūris į jo tėvynės vykdomą karinę agresiją Ukrainoje, nes propagandinis „Sport-express“ to ir neklausė.

Rusijai pradėjus bombarduoti Ukrainos miestus ir žmones, A.Zabelinas liko rungtyniauti karinį žiaurumą demonstruojančioje šalyje bei atstovavo Kazanės „Uniks“. Pernai jis buvo atsidūręs Minsko klube.

A.Zabelinas turi ir Izraelio pasą, o žaisdamas Eilate jaučia konfliktą su Palestina.

„Pora raketų atskrido. Man pradėjo rašyti artimieji „kada grįši“, bet aš nuraminau, kad bendrai čia viskas ramu. Be to, ir slėptuvė nuo bombų yra gretimame kambaryje, – sakė krepšininkas. – Naujuose namuose visuose butuose yra kambarys, paverstas slėptuve nuo bombų. Pas mane tokia įrengta greta miegamojo kambario. Senuose namuose reikia išeiti iš buto (į slėptuves).“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito