Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Kovingai nusiteikę italai: „Lietuva – nuostabi komanda, turinti nuostabų trenerį“

Nuo lietuvių ašaromis nulietų 2004-ųjų metų Atėnų olimpinių žaidynių prieš Lietuvos rinktinę pagrindiniuose turnyruose nelaimėjusi Italija viliasi šią atkarpą nutraukti šeštadienį San Chuane. Šeimininkams antrajame olimpinės atrankos mače nusileidę italai negailėjo gerų žodžių Kazio Maksvyčio vyrams, tačiau dėl bilieto į Paryžių žadėjo kovą iš paskutiniųjų.

Puerto Riko krepšininkai skėlė antausį Italijai, kuri šeštadienį 23 valandą Lietuvos laiku susitiks su Kazio Maksvyčio vadovaujama komanda.

Po dviejų kėlinių 12,5 tūkstančių sirgalių akivaizdoje „Coliseo de Puerto Rico Jose Miguel Agrelot“ arenoje Gianmarco Pozzecco auklėtiniai buvo priekyje 40:35, tačiau antroji susitikimo pusė priklausė didžiausiai dabartinei Puerto Riko žvaigždei Jose Alvarado.

FIBA nuotr./Jose Alvarado
FIBA nuotr./Jose Alvarado

Buvęs Jono Valančiūno komandos draugas „New Orleans Pelicans“ ekipoje po ilgosios pertraukos įmetė 6 tritaškius, pelnė 21 iš savo 29 taškų, nukalęs Puerto Rikui pergalę 80:69.

Antroje susitikimo pusėje Italija įmetė vos 29 taškus.

„Sveikinimai Puerto Rikui. Nuostabi atmosfera, puikūs sirgaliai. Sveikinimai treneriui Nelsonui Colonui, jo trenerių štabui ir žaidėjams. Tai buvo nuostabios Puerto Riko rungtynės. Nuostabus mačas, žinoma, ypač Puerto Rikui, nes ši komanda iškovojo pergalę. Manau, kad mes šiandien irgi žaidėme gerai, bet prametėme daugybę laisvų metimų. Tokie dalykai kartais nutinka. Puerto Riko komanda nusipelnė pergalės“, – po nesėkmės sakė G.Pozzecco.

„Dienos pabaigoje, Puerto Riko pergalę nulėmė detalės. Turime pažiūrėti video, prisitaikyti. Komanda yra prispausta prie sienos, bet tokiais atvejais mes žaidžiame geriau. Mūsų laukia pusfinalis. Pasiilsėsime, pažiūrėsime video ir bandysime įveikti Lietuvą. Galbūt susitiksime su Puerto Riku finale, matysime“, – sakė Italijos rinktinės įžaidėjas Marco Spissu.

Jei neskaičiuotume draugiškų mačų ir dvikovų FIBA languose, Lietuva prieš Italiją laimėjo pastaruosius penkis susitikimus (2006, 2007, 2013, 2015 ir 2017 m.).

Pastarąjį kartą mūsiškiai prieš italus krito 2004-aisiais metais Atėnuose, o olimpinių žaidynių pusfinalyje vienas pagrindinių herojų buvo būtent G.Pozzecco.

„Dar nesu žaidęs prieš Lietuvą. Žinoma, tai yra puiki komanda. Mes pamatėme pirmąsias dvi Lietuvos rungtynes. Nėra ką daug kalbėti – tai yra puiki komanda“, – teigė M.Spissu, kuriam 2004-aisiais buvo vos devyneri.

FIBA nuotr./Marco Spissu
FIBA nuotr./Marco Spissu

Šį sezoną G.Pozzecco jau kartą nuliūdino K.Maksvytį, kai Eurolygos turnyre su Vilerbano ASVEL iškovojo netikėtą pergalę Kaune.

Italijos strategas gyrė lietuvius, bet žadėjo bekompromisę kovą dėl bilieto į olimpines žaidynes, į kurias italai 2021-aisiais sugrįžę buvo pirmą kartą nuo sidabru pažymėtų Atėnų.

„Kaip ir minėjau po rungtynių su Bahreinu, atvykome čia kautis, – sakė G.Pozzecco. – Buvome konkurencingi, nors mums nėra lengva. Trečio kėlinio pabaigoje rezultatas buvo 57:57. Mes norėsime kautis ir po dviejų dienų prieš Lietuvą. Neturiu priekaištų žaidėjams, kurių pastangos ir elgesys buvo nuostabūs. Mes kausimės, mes kausimės. Toks yra mūsų gyvenimas – kas dvi dienas laukia kitas žingsnis, o visi tave teisia. Žinome, kad po dviejų dienų turėsime svarbias rungtynes, pusfinalį. Stengsimės iš visų jėgų, kad pasiektume finalą, kuriame galbūt vėl žaisime prieš Puerto Riką.“

FIBA/Italijos vyrų krepšinio rinktinė
FIBA/Italijos vyrų krepšinio rinktinė

Emocingasis 51-erių metų specialistas iš Goricijos nukėlė kepurę prieš Lietuvos rinktinę, kuri olimpiniame atrankos turnyre San Chuane iškovojo pergales prieš Meksiką ir Dramblio Kaulo Kranto komandas.

„Mes neturėjome daug laiko darbui kartu. Man vadovaujant komandai per pastaruosius dvejus metus įprastai žaisdavome rugsėjį, tad pasiruošimui turėdavome mėnesį. Laiko pasiruošimui nėra daug. Neturėjome daug laiko, o ji reikia, kad sukurtume savąjį identitetą. Mes dirbame, darome pažangą, tikiuosi, kad už dviejų dienų žaisime geriau. Panaudosime šį mačą žaidimo gerinimui. Rytoj žiūrėsime videoįrašą ir bandysime išsiaiškinti, kaip galėtume pagerinti savąjį žaidimą. Iki šiol pernelyg į Lietuvą nesikoncentravome. Mes turėjome du mačus, nieko nežinojome apie Bahreiną. Nebuvo lengva gauti informacijos ir apie Puerto Riką, nes langų metu žaidė visiškai kita komanda. Labiausiai koncentruojamės į save. Žinoma, mes labai gerbiame Lietuvą. Tai – nuostabi komanda, turinti nuostabų trenerį. Žinoma, kad mūsų laukia sudėtingas mūšis.“

VIDEO: PIKENROLAS: mūšiai dėl OŽ, Šaro pertvarka Stambule ir ispanų viliojamas Ą.Tubelis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius