Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 10

L.Kleiza ir M.Gecevičius smogė į keliamus žemus standartus: „Šešta vieta nėra joks pasiekimas“

Linas Kleiza ir Martynas Gecevičius nelinkę Lietuvos rinktinės pasirodymą pasaulio čempionate vadinti sėkmingu. Pralaimėję latviams lietuviai finišavo šešti, bet tai, pasak buvusių rinktinės krepšininkų, neturėtų būti laikoma tinkamu rezultatu. Pasak L.Kleizos ir M.Gecevičiaus, nuo 2015 metų besitęsiantis medalių badas nesibaigs, jei Lietuva tenkinsis mąstysena „svarbu – dalyvauti“.

Kraupų Lietuvos rinktinės pralaimėjimą Latvijai ir bendrai pasirodymą pasaulio čempionate L.Kleiza ir M.Gecevičius su 15min žurnalistu Kęstu Rimkumi aptarė laidoje „Krepšinio karštis“.

Primename, kad lietuviai čempionatą užbaigė pralaimėjimu 63:98.

„Negali patikėti tokiu rezultatu. Labai skaudus pralaimėjimas – kiekvienam žaidėjui, Lietuvai. Vyrai čempionatą baigė vieneriomis rungtynėmis per anksti, ir ką jie padarė... daugmaž nuplovė visą tą gerą čempionatą“, – kalbėjo L.Kleiza.

Tuo pačiu L.Kleiza nemato didelio skirtumo tarp penktos ar šeštos užimtos vietos – bet kuriuo atveju tokia vieta, L.Kleizos įsitikinimu, neturėtų tenkinti Lietuvos, kaip krepšinio šalies, ambicijų.

„Manau, penktą vietą laimėti šiai rinktinei, net jei būtų laimėję – joks pasiekimas. Tik dar vienas nepasisekęs pasaulio čempionatas.
Nebūkim tais širdžių užkariautojais ir nedalinkim trofėjų už dalyvavimą ar pastangas. Deja, sporte turi laimėti kažką, kad būtum gerbiamas.
Deja, dėl to dirbama, stengiamasi. Nereikia apsimesti, kad vien dalyvauti ir likti šeštiem yra nuostabu... Tai nėra nuostabu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas