Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 07

Latvijos žalgirietis – apie trokštamą penktą vietą ir A.Žagarą Eurolygoje

Latvija pranoko jau trečią oponentą iš pirmojo FIBA reitingo dešimtuko ir tapo antrąja pasaulio čempionato debiutante, žaisiančia rungtynėse dėl penktosios vietos. „Norime užimti kuo aukštesnę vietą“, – po pergalės prieš italus pabrėžė Rolandas Šmitas.
Rolands Šmits
Rolandas Šmitas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pirmajame kėlinyje gavę niuksą ir atsilikę 13 taškų skirtumu, latviai nesutriko.

Kaip ir ankstesniuose mačuose prieš Prancūziją ir Ispaniją, mūsų kaimynai sugebėjo panaikinti dviženklį deficitą, grįžti į susitikimą ir jį laimėti – 87:82.

Tai jau trečioji latvių pergalė prieš rinktinių elitą – jų įveikti ispanai FIBA reitinge yra pirmi, prancūzai – penkti, italai – dešimti. Taip pat jie nugalėjo ir 13-ąją vietą užimančią Braziliją bei 43 vietos ekipą Libaną.

„Nieko ypatingo nedarėme – pailsėjome, pasiruošėme šioms rungtynėms ir sužaidėme, – po pergalės prieš Italiją kalbėjo 6 taškus įmetęs Rolandas Šmitas. – Esame fiziška komanda, turime kovotojų mentalitetą, o taip ir sugebame sugrįžti į rungtynes.“

Kauno „Žalgirio“ puolėjas šiame turnyre yra vienas produktyviausių Latvijos ginklų. Per mačą jis renka po 13,5 taško ir 4,5 atkovoto kamuolio.

Bet Latvijos ekipoje žiba ir daugiau žaidėjų. Džakartoje ir Maniloje atsiskleidė Arturas Žagaras, Andrejus Gražulis, Kristeris Zorikas ir kiti.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Iškovoję jau penkias pergales, latviai žais dėl penktosios vietos. Anksčiau tiek toli buvo nuėjusi vos viena pasaulio čempionate debiutavusi komanda – Čekija 2019-aisiais, likusi šešta.

Palyginimui, 1998 m. planetos pirmenybėse debiutavę lietuviai užėmė septintąją vietą.

„Žinoma, kad tai mums svarbu, – apie kovas dėl penktos pozicijos sakė R.Šmitas. – Vakar pralaimėjome, bet jau turime tai pamiršti ir atiduoti viską, ką galime. Dabar norime kuo aukštesnę vietą turnyre.“

Norime kuo aukštesnę vietą turnyre.

Mače dėl penktos pozicijos latvių laukia Lietuvos arba Slovėnijos išbandymas.

„Nesvarbu, prieš ką žaisime – kad ir kas iškovos pergalę, prieš tą žaisime ir bandysime laimėti“, – sakė žalgirietis.

15min paklausė R.Šmito ir apie kitą Lietuvoje pernai žaidusį latvį – A.Žagarą, spindintį pasaulio čempionate su 14,2 taško ir 6 rezultatyvių perdavimų vidurkiu.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

„Nežinau, kaip jis taip patobulėjo. Tačiau aš žinojau, kad jis geras žaidėjas ir kad gali žaisti aukštame lygyje, tad esu labai už jį laimingas, – sakė R.Šmitas. Ir pridūrė. – Jis tikrai galėtų žaisti Eurolygoje.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas