Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti
07 04

Lietuvą išgąsdinęs buvęs žalgirietis – apie D.Sabonio stiprybę ir Šaro pamokas

Buvęs žalgirietis Deonas Thompsonas su komandos draugais vos neišrašė Lietuvai vieno skaudžiausių pralaimėjimų mūsų šalies krepšinio istorijoje. „Tikėjome, kad galime kautis prieš šiuos vyrukus“, – po vos nelaimėtų rungtynių San Chuane sakė Dramblio Kaulo Kranto rinktinei atstovaujantis amerikietis.

2018–2019 m. sezoną Kauno „Žalgiryje“ užbaigęs ir treniruojamas Šarūno Jasikevičiaus Lietuvos čempionu tapęs 35-erių D.Thompsonas po etapo mūsų šalyje pasileido per pasaulį.

Jis porą sezonų žaidė Malagos „Unicaja“ klube, o tuomet dar žaidė Turkijoje, Puerto Rike, Japonijoje ir Pietų Korėjoje.

Iš viso per ilgą savo karjerą net vienuolikos šalių klubuose (dar Graikija, Slovėnija, Vokietija, Kinija, Izraelis ir Serbija) žaidęs aukštaūgis pastaraisiais metais priėmė ir dar vieną iššūkį – apsivilko Dramblio Kaulo Kranto rinktinės aprangą.

FIBA/Deonas Thompsonas
FIBA/Deonas Thompsonas

Su ja D.Thompsonas vyko į pasaulio krepšinio čempionatą praėjusiais metais, o dabar siekia ir olimpinio bilieto Puerto Rike. O tą darydamas vos nesugadino nuotaikų lietuviams.

Afrikos komanda netikėtai kibo į atlapus mūsiškiams trečiadienio naktį ir panaikinusi 11 taškų deficitą ketvirtajame kėlinyje jau pati pirmavo 9 taškais.

Prie to svariausiai prisidėjo pats D.Thompsonas, pelnęs 18 taškų ir buvęs rezultatyviausiu savo komandos gretose.

Vis dėlto jis užsidirbo penktąją pražangą likus dviem su puse minutės, o Domanto Sabonio ir Mariaus Grigonio vedami lietuviai išsigelbėjo – laimėjo 97:93.

„Tikėjome, kad galime kautis prieš šiuos vyrukus. Žinoma, jie puiki komanda, bet tai krepšinis – jie, kaip ir mes, irgi prameta metimus. Turiu atiduoti jiems duoklę, tai puiki komanda – manau, viena geriausių rinktinių pasaulyje šiuo metu. O mes turime išnaudoti šį pasirodymą ir pasiruošti rytojui“, – po rungtynių sakė D.Thompsonas, kurio komanda žais lemiamas rungtynes prieš Meksiką dėl patekimo į antrąjį atrankos etapą.

Vos antro pralaimėjimo prieš Afrikos rinktinę Lietuvai neįrašę „drambliai“ turėjo ypač trumpą pasiruošimą, o ir pats D.Thompsonas prie komandos prisijungė tik prieš pat prasidedant turnyrui San Chuane.

Bendraudamas su 15min jis papasakojo apie trumpą pasirengimą, sužavėjusį Domantą Sabonį, iš Šaro gautas pamokas bei susitikimą su Kaune jo komandos draugais buvusiais Lietuvos rinktinės nariais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius