Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 05

Lietuvišką svajonę sutrypęs Serbijos treneris siuntė bučinius ir apkabinimus

Serbijos rinktinės treneris Svetislavas Pešičius triumfuoja – jo komanda pasaulio čempionato ketvirtfinalyje Maniloje 87:68 palaužė iki tol nepralaimėjusią Lietuvą ir kovos dėl medalių.

S.Pešičiaus auklėtiniai surakino Lietuvos puolimą, kuris buvo vienas efektyviausių planetos pirmenybėse.

Iki šio mačo krepšys Kazio Maksvyčio auklėtiniams buvo platus kaip vandenynas, tačiau Serbijos gynyba supančiojo lietuvius taip, kad skirtumas po pertraukos augo ir iki 25 taškų.

Lietuvos komanda pataikė 32 proc. tritaškių (9/28), o štai Serbija šaudė 41 proc. tikslumu (9/22), laimėjo kovą dėl kamuolių 33:28, atliko 24 rezultatyvius perdavimus, privertė varžovus suklysti 15 kartų, o po Lietuvos klaidų sumetė 21 tašką.

Iš baudos aikštelės Serbija pelnė net 24 taškais daugiau (48:24), o nuo suolo kilusiems Lietuvos žaidėjams leido pelnyti vos 11 taškelių.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

74-erių S.Pešičius, trenerio karjerą pradėjęs dar 1982-siais, buvo labai laimingas dėl vaizdo aikštėje.

2002-siais pasaulio čempionu su Jugoslavijos rinktine tapęs specialistas dar prieš spaudos konferenciją kalbėjo su savo šalies žurnalistais ir siuntė bučinius bei apkabinimus Borišai Simaničiui, kuriam pasaulio čempionatas baigėsi inksto pašalinimu.

„Laikykis, Boriša“, – linkėjo specialistas.

Vėliau bendraudamas su žiniasklaida S.Pešičius ne kartą gyrė Lietuvą.

„Šiandien laimėjome prieš labai gerą Lietuvos komandą. Kalbu ne tik apie šią rinktinę, apie visą Lietuvos krepšinį. Tai didžiulė motyvacija“, – sakė treneris.

O vėliau rėžė ilgą monologą apie antradienio mačą.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

„Turime atiduoti pagarbą Lietuvos komandai, jie žaidė nuostabų turnyrą. Ne tik dėl pergalės prieš JAV. Neturime laiko peržiūrėti visas rungtynes, bet žinome, ką mes norime pamatyti, analizuoti. Žinoma, buvome pasirengę žaisti ketvirtfinalyje prieš Graikiją arba Lietuvą.

Pasirengti buvo sudėtinga, taip pat rasti energijos, susikoncentruoti. Jei žaidi Eurolygoje, vietinėje lygoje, tu turi 2, 3, 4 dienas atsistatymui, per tą laiką atgauni jėgas. Bet kai žaidi kas dvi dienas, tai labai sunku.

Mes turime savo motto: visi už vieną, vienas už visus. Sudėtingose situacijose dažniausiai nežaidi taip, kaip norėtum. Tada turi būti komanda. Jei analizuosite, kas yra komanda, tuomet turite pažiūrėti, kaip žaidėme gynyboje. Jei komanda gynyboje atrodo taip, kaip mes šiandien, tuomet tai yra tikra komanda. Tada tu pamatai kamuolio spaudimą, nukirstus perdavimus, gynybą apačioje, kuri šiandien buvo stabdant Valančiūną.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Jei sustabdai tritaškius, kas yra Lietuvos privalumas... Pirmajame kėlinyje jie pataikė 5 iš 7. Per likusias 30 minučių – tik du. Tokiose rungtynėse reikia suvokti, kaip svarbu yra kontroliuoti atkovotus kamuolius puolime. Lietuvos rinktinė yra geriausiai kovojanti dėl kamuolių puolime komanda visame turnyre, nusiimanti po 13. Pirmoje pusėje puolime jie paėmė 6 kamuolius, antroje – tik 2.

Statistika kartais mums suteikia tinkamą informaciją analizei. Džiaugiamės pergale. Bet rytoj – kita diena. Turime pasirengti kitam varžovui. Pirmą kartą turėsime poilsio dieną, nes žaidžiame penktadienį“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas